Δήμος Βόλου: Ψευδέστατες οι ειδήσεις περί ακαταλληλότητας του νερού στον Βόλο

Share

Στο επίκεντρο της πανελλήνιας επικαιρότητας περιήλθε ο νομός Μαγνησίας εξαιτίας των 100, τουλάχιστον, κρουσμάτων που εντοπίστηκαν στον δήμο Ρήγα Φεραίου.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο δήμος Βόλου τις τελευταίες ημέρες μέσα ενημέρωσης πανελλήνιας εμβέλειας μεταδίδουν ψευδείς ειδήσεις περί ακαταλληλότητας νερού και στον δήμο Βόλου δημιουργώντας με αυτόν τον τρόπο είτε ηθελημένα είτε αθέλητα σύγχυση και αναστάτωση.

Χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση αναφέρεται:

Δυστυχώς τις  τελευταίες ημέρες με αφορμή το ατυχές περιστατικό με τα κρούσματα γαστρεντερίτιδας σε Ριζόμυλο και Στεφανοβίκειο, Μέσα Ενημέρωσης πανελλήνιας εμβέλειας, αλλά και γνωστά για το ρόλο τους τοπικά, μεταδίδουν ψευδέστατες πληροφορίες περί ακαταλληλότητας του πόσιμου νερού και στο Δήμο Βόλου, προκαλώντας είτε αθέλητα (λόγω άγνοιας) είτε εσκεμμένα σύγχυση και αναστάτωση.

Ξεκαθαρίζουμε με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο ότι ουδέν πρόβλημα υφίσταται με το νερό στο δίκτυο ύδρευσης του Βόλου, όπως ρητά πιστοποιούν τα αποτελέσματα των ελέγχων για την ανίχνευση παθογόνων οργανισμών , που  πραγματοποιήθηκαν από το Υπουργείο Περιβάλλοντος (Γενική Γραμματεία Περιβάλλοντος και Υδάτων και Οργανισμός Φυσικού Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής ΟΦΥΠΕΚΑ) σε συνεργασία με τη ΔΕΥΑΜΒ, και ανακοινώθηκαν μόλις την περασμένη εβδομάδα.

Πέραν των ελέγχων αυτών και οι έλεγχοι της ΔΕΥΑΜΒ συνεχίζονται κανονικά σε τακτά διαστήματα που ορίζει η κείμενη Νομοθεσία και λαμβάνονται όλα τα προβλεπόμενα μέτρα (χλωρίωση, συντηρήσεις κλπ) διασφαλίζοντας την καταλληλότητα του νερού με το οποίο υδροδοτείται η πόλη.

Δείτε επίσης