Αγαπάμε και φροντίζουμε το Περιβάλλον

Share

 Στις 5 Ιουνίου, Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος, οι μικροί μαθητές του Παιδικού Σταθμού Πύλης γιόρτασαν την ημέρα αυτή με μια διαδραστική ενημερωτική και ψυχαγωγική δραστηριότητα  που διοργανώθηκε  από τα στελέχη του Κέντρου Κοινότητας Δήμου Πύλης σε συνεργασία με το προσωπικό του Παιδικού Σταθμού Πύλης.

Οι μικροί μαθητές έστειλαν το μήνυμα τους για το περιβάλλον ,την αξία του και την προστασία του μέσα από όμορφες κατασκευές, όπως ο πανέμορφος πίνακας της Γης από ανακυκλώσιμα μπλε και πράσινα καπάκια ,καθώς και η «αφίσα» από ζωγραφισμένα χαρτάκια  που απεικόνιζαν σκουπίδια κολλώντας τα στους σωστούς κάδους ανακύκλωσης. Συμμετείχαν σε διαδραστικά παιχνίδια : Σε χειροποίητους χρωματιστούς  κάδους ανακύκλωσης τοποθέτησαν τα ανάλογα υλικά με βάση την κατηγορία κατάταξης. Τα πλαστικά μεγάλα μπουκάλια νερού μετατράπηκαν σε κορίνες του bowling και έγιναν ευχάριστο παιχνίδι για τα παιδιά. Όλα μαζί τα παιδιά έκαναν ένα μεγάλο κύκλο και τραγούδησαν το τραγούδι της Γης : «Αν όλα τα παιδιά της Γης». Τέλος, πολύχρωμα λουλούδια φυτεύτηκαν σε μικρά γλαστράκια, τα οποία έλαβαν ως αναμνηστικό.

Η δράση ολοκληρώθηκε κάνοντας πικ-νικ στον αύλειο χώρο του σταθμού. Κρατώντας τα καλαθάκια τους, καθίσανε στα τραπεζάκια και γεύτηκαν νόστιμες λιχουδιές  νιώθοντας τον αέρα και τις μυρωδιές της φύσης.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους οι γονείς, παππούδες  γιαγιάδες των παιδιών , καλεσμένοι μαθητές του Δημοτικού Σχολείου Πύλης καθώς και  Ιατρών του Κέντρου Υγείας Πύλης και ασκούμενων Προπτυχιακών φοιτητριών της Ιατρικής Σχολής του ΑΠΘ.

Μετά από μια γεμάτη και ξεχωριστή μέρα , μικροί και μεγάλοι αφομοίωσαν τη σημασία για την ανάγκη φροντίδας και προστασίας του πλανήτη δίνοντας την υπόσχεση: «Θα αγαπάμε και θα σεβόμαστε το περιβάλλον που ζούμε!»

Ευχαριστούμε θερμά τη Διευθύντρια και το προσωπικό του Παιδικού Σταθμού Πύλης για την όμορφη συνεργασία σε αυτή τη δράση.

Δείτε επίσης