More

  56η Διεθνής Γιορτή Πολιτισμού Καραϊσκάκεια: Η Καρδίτσα αντιστέκεται πολιτιστικά

  Share

  Η Καρδίτσα αντιστέκεται πολιτιστικά. Αυτό είναι το μήνυμα που στέλνει καθημερινά η 56η Διεθνής Γιορτή Πολιτισμού Καραϊσκάκεια που οργανώνει, με επιτυχία, η Ένωση Πολιτιστικών Συλλόγων Ν. Καρδίτσας, σε συνδιοργάνωση με την Περιφέρεια Θεσσαλίας-Περιφερειακή Ενότητα Καρδίτσας, την Περιφερειακή Ένωση Δήμων  Θεσσαλίας, τον Δήμο Καρδίτσας, το Επιμελητήριο Καρδίτσας  και με τη συμπαράσταση της Ιεράς Μητρόπολης Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων.

  56η Διεθνής Γιορτή Πολιτισμού Καραϊσκάκεια: Η Καρδίτσα αντιστέκεται πολιτιστικά Χοροί και τραγούδια, παραδόσεις, ήθη και έθιμα, διαφορετικοί πολιτισμοί και κουλτούρες, από κάθε άκρη του κόσμου, σμίγουν αρμονικά, κάθε βράδυ, στη σκηνή των Καραϊσκακείων, αποδεικνύοντας ότι ο πολιτισμός είναι ο μόνος που μπορεί να ενώσει, είναι η κοινή μας γλώσσα, είναι ο κοινός μας τόπος που θα έχουμε πάντα την ανάγκη να επιστρέφουμε σε αυτόν και αυτός, με τη σειρά του, θα μας δίνει τη δύναμη και τα «καύσιμα» για να συνεχίζουμε την πορεία μας όλοι οι λαοί μαζί, ενωμένοι και μονιασμένοι.

  56η Διεθνής Γιορτή Πολιτισμού Καραϊσκάκεια: Η Καρδίτσα αντιστέκεται πολιτιστικά

  Η φετινή διοργάνωση, εξάλλου, είναι αφιερωμένη στην ειρήνη και στη συμφιλίωση των λαών και έτσι, από την Καρδίτσα, την καρδιά της Ελλάδας, υψώνεται καθημερινά, σε όλο τον κόσμο, ένα ηχηρό μήνυμα υπέρ αυτών των ύψιστων  πανανθρώπινων αξιών.

  Το βράδυ της Τετάρτης 26 Ιουνίου, το κοινό είχε τη δυνατότητα να απολαύσει, διαδοχικά, επί σκηνής το Κέντρο Διημέρευσης και Ημερήσιας Φροντίδας για Άτομα με Αναπηρία JOIN US που, για άλλη μια φορά, συγκίνησε με τη δύναμη ψυχής που το χαρακτηρίζει, τον Μορφωτικό Σύλλογο Μητρόπολης που παρουσίασε χορούς από την Κόνιτσα της Ηπείρου, τον Σύλλογο Αργιθεατών Μουζακίου που επέλεξε για την εμφάνισή του χορούς από την Ανατολική Ρωμυλία, ακολούθησε το συγκρότημα «Te Mātārae i Ōrehu» από τη Νέα Ζηλανδία, ένα φημισμένο αντιπροσωπευτικό σχήμα της παράδοσης των Μαορί, που εντυπωσίασε τους Καρδιτσιώτες,  και τη σκυτάλη έλαβαν ο Φυσιολατρικός, Εκπολιτιστικός Σύλλογος Προαστίου που παρουσίασε Ρόδο, φέρνοντας λίγο από τον αέρα του Αιγαίου, ο Μορφωτικός Σύλλογος Ματαράγκας με Καραγκούνικα και, τέλος, το φιλοξενούμενο Μουσικοχορευτικό Συγκρότημα Ιστιαίας «Αθανάσιος Κορφιάτης» με χορούς και τραγούδια από την Εύβοια και τις Σποράδες.

  Στους υπόλοιπους Δήμους του Νομού, στους Σοφάδες εμφανίστηκαν τα χορευτικά συγκροτήματα από τις ΗΠΑ και την Αυστραλία και στην Κρύα Βρύση χόρεψαν με την Αυστραλία που είχε διπλή παράσταση τη συγκεκριμένη βραδιά.

  Αυτή ήταν η τρίτη κατά σειρά βραδιά της διοργάνωσης  που θα διαρκέσει μέχρι την Κυριακή 30 Ιουνίου.

  ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΙΗΜΕΡΟΥ

  Πέμπτη 27 Ιουνίου 2024

  Κεντρική πλατεία Καρδίτσας – Ώρα 21:00

  >Πολιτιστικός και Λαογραφικός Σύλλογος Μάρκου

  >Μικρασιατικός Σύλλογος Βουναίνων «Η καθ’ ημάς Ανατολή»

  >Λαογραφική Εταιρεία Μουσικών και Χορευτικών Μελετών «Νικόλαος Πλαστήρας»

  >Αϊντάχο των ΗΠΑ (συγκρότημα « Idaho Rocky Mountain Express»)

  >Δημοτικό Χορευτικό Καρδίτσας «Μαίρη Ιωαννίδου»

  >Κέντρο Σπουδών και Ανάδειξης Ελληνικού Πολιτισμού «Χορίαμβος»

  >Μορφωτικός Σύλλογος Σοφάδων

  Στους υπόλοιπους Δήμους

  Πέμπτη  27  Ιουνίου 2024 – Ώρα 21:00

  Αμπελικό: Νέα Ζηλανδία

  Μαυρομμάτι: Αυστραλία, Μάρκο

  Παρασκευή 28 Ιουνίου 2024

  Κεντρική πλατεία Καρδίτσας – Ώρα 21:00

  >Μορφωτικός Σύλλογος Αγίας Παρασκευής

  >Πολιτιστικός Σύλλογος Ενορίας Ευρυτάνων Αγίων «Ο Μάρκος Μπότσαρης»

  >Πολιτιστικός Χορευτικός Όμιλος Αγίου Αθανασίου «Χοραγωγία» Λάρισας  

  >Λαογραφικός, Χορευτικός Όμιλος «Καραγκούνα»

  >Κέντρο Χορού και Λαογραφίας «Εν Χορώ»

  >Χορευτικός, Λαογραφικός Όμιλος «Καλλίχορος»

  >Σωματείο Διάσωσης και Διάδοσης του Καραγκούνικου Λαϊκού Πολιτισμού «Η Ψηφίδα»

  Στους υπόλοιπους Δήμους

  Παρασκευή 28 Ιουνίου 2024 – Ώρα 21:00

  Φράγκο: Νέα Ζηλανδία

  Μεσενικόλας ΗΠΑ

  Χορηγοί: Συνεταιριστική Τράπεζα Καρδίτσας, ΓΕΚ-ΤΕΡΝΑ, Όμιλος Εταιρειών OTE – COSMOTE, Βιομηχανία Γάλακτος «ΟΜΗΡΟΣ», Φυσικό Μεταλλικό Νερό ΘΕΟΝΗ, Επιχείρηση Παραγωγής Τροφίμων DAMAVAND A.E., Βιομηχανία Παραγωγής Λιπασμάτων BHP Organic Fertilizers, Βιοτεχνία Συστημάτων Σκίασης Γιαννακάκης, Επιχείρηση Ηλεκτρικών Ζορμπάς, Γυμναστήριο MY GYM, Ελληνική Βιομηχανία Ξύλινων Κουφωμάτων ΤΣΙΓΚΑΣ Α.Ε., Κέντρο Διημέρευσης και Ημερήσιας Φροντίδας ΑΜΕΑ  JOIN US, Κατάστημα Ηondos Center Καρδίτσας, Ψυχιατρική Κλινική Καρδίτσας «ΚΑΣΤΑΛΙΑ», Υπεραστικό ΚΤΕΛ Καρδίτσας, Οινοποιείο Γ. Καραμήτρου & ΣΙΑ ΟΕ, Εταιρεία ΚΛΙΑΦΑΣ Αναψυκτικά, Μπισκότα ΒΙΟΛΑΝΤΑ, Agroland Α.Ε. ΑΦΟΙ Χρ. Κατσή (Όσπρια), Βησσαρία Βαϊοπούλου (Παραγωγός λεβάντας), Glow Up (Ελίνα Ντασκαγιάννη), Κατάστημα Ένδυσης DESSANERO, Ινστιτούτο Αισθητικής Δώρα Γκαβαλέκα

  Χορηγοί Επικοινωνίας: ΕΡΤ3, ΕΡΤ Λάρισας, ΕΡΤ Βόλου

  Παρουσιάζει: η Βανέσσα Στυλοπούλου

  Ζωντανή αναμετάδοση μέσα από την ιστοσελίδα της Ένωσης Πολιτιστικών Συλλόγων (www.enpolis.gr).

  Δείτε επίσης