Θεόδωρος Πάτας: Α Π Ο Ψ Ε Ι Σ

Share

1.- Στις 15-5-2024 δημοσιεύθηκε στον ηλεκτρονικό τύπο KARDITSA LIVE.NET και στο mouzakinews.gr επιστολή με τίτλο [τα ψέματα και η υπομονή τελείωσαν για τους κατοίκους των κατεστραμμένων οικισμών της ανατολικής Οξυάς με ημερομηνία 14-5-2024] την οποία υπογράφουν κάτοικοι και φορείς των ανατολικών οικισμών της κοινότητας Οξυάς του Δήμου Μουζακίου.-

2.-  Στις 15-5-2024 η εν λόγω επιστολή αναρτήθηκε στην επίσημη σελίδα του ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΟΥ ΟΞΥΑΣ με την σημείωση ότι, [είναι καλό είναι να διαβαστεί απ’ όλους τους συγχωριανούς μας. αφορά στις τύχες του χωριού μας]

3.-Αφού διάβασα δύο και τρείς φορές την εν λόγω  επιστολή θα σταθώ προς το παρόν μόνο σε δύο  θέματα.  Επιπλέον η εν λόγω επιστολή  δίνει την ευκαιρία σε όσους ΟΞΥΩΤΕΣ επιθυμούν να υπάρχει μία συζήτηση  και ανταλλαγή    απόψεων  με ονοματεπώνυμο εφ΄ολης της ύλης για  τα καλώς αλλά και για τα κακώς κείμενα  του  χωριό μας.

 ΘΕΜΑ Α΄.  Η κοινότητα ΟΞΥΑΣ  είναι  μία ,δεν υπάρχει ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ –  ΔΥΤΙΚΗ – ΒΟΡΕΙΑ -ΝΟΤΙΑ – ΟΞΥΑ.  Αποτελείται από δώδεκα καταγεγραμμένους επίσημα  οικισμούς  και πέραν των  επίσημων οικισμών υπάρχουν και αρκετοί   [μα χαλάδες και μεμονωμένες κατοικίες ],  τίποτα περισσότερο η τίποτα λιγότερο ΄θα ήθελα μία απάντηση από τους πολλούς ή και μεμονωμένα συντάκτες της επιστολής  πχ.  τον οικισμό της Μεγάλης βρύσης σύμφωνα με την επιστολή  που τον  τοποθετούν, όπως επίσης και τον οικισμό Βαένια, Μεσοράχη  κλπ. κλπ .   που τους τοποθετούν  ανατολικά -δυτικά – νότια η βόρεια και επί πλέον οι κάτοικοι των οικισμών που τοποθετούν τον οικισμό τους ή τον μαχαλά τους βόρεια νότια  ανατολικά δυτικά,   Θα είχε ενδιαφέρον να  ακουστεί η τοποθέτηση- άποψή τους.

Σήμερα υπάρχουν τρείς  [3] ενορίες  επίσημα προς το παρόν  με κίνδυνο στο μέλλον να συρρικνωθούν  η και να καταργηθούν   και όλοι οι Οξυώτες γνωρίζουμε  σε ποια ενορία υπαγόμαστε.

Με βάσει λοιπόν  τις ενορίες   κατά την άποψή μου όταν χρειάζεται να απευθυνθούμε    σε διάφορες υπηρεσίες η στον έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο θα πρέπει να  αναφερόμαστε   ως κάτοικοι Της Κοινότητας Οξυάς και συγκεκριμένα  ποιάς  ενορίας  και οικισμού αν αυτό είναι απαραίτητο και όχι ως κάτοικοι της  ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΟΞΥΑΣ, διότι αυτό δηλώνει ένα άλλο χωριό  και όχι την ΟΞΥΑ, εκτός αν κάποιοι έχουν στο μυαλό τους  την ίδρυση νέας Κοινότητας, κάτι που στο παρελθόν είχε ακουστεί-  συζητηθεί  από διάφορούς  Οξυώτες.

ΘΕΜΑ Β.- Στην επιστολή γίνεται λόγος και για ευθύνες  αρμοδίων  υπηρεσιών και ανθρώπων σχετικά με τις καταστροφές από τις πλημύρες.

Καλό θα είναι  αν κάποιος από αυτούς που υπογραφούν  την επιστολή  γνωρίζει   οτιδήποτε το οποίο δεν είναι σύννομο να το καταγγέλλει αρμοδίως και όχι  να γράφουμε αόριστα ότι υπάρχουν ευθύνες  αφήνοντας σκιές και υπονοούμενα για οποιαδήποτε υπηρεσία  αρμοδίων αιρετών και όχι μόνο υπαλλήλων .

Αθήνα 18 Μαϊου 2024

 ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΠΑΤΑΣ

Δείτε επίσης