Συνάντηση Κώστα Τέλιου Με Στέφανο Κασσελάκη στην Καρδίτσα

Share

Πραγματοποιήθηκε χτες στην Καρδίτσα, συνάντηση του Αντιπεριφερειάρχη κ. Κ. Τέλιου με τον Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ – Π.Σ  κ. Στ. Κασσελάκη, ο οποίος βρέθηκε στο νομό μας στα πλαίσια της περιοδείας του στη Θεσσαλία.

Ο κ. Τέλιος αναφέρθηκε στα σημαντικά προβλήματα του νομού, τόσο για τα έργα υποδομής, όσο και για τις αποζημιώσεις των αγροτών και των κτηνοτρόφων. Πιο συγκεκριμένα ανέφερε ότι «πρέπει να αλλάξει ριζικά το μέτρο 5.2 που αφορά τις εγκαταστάσεις των κτηνοτρόφων, ώστε να ωφεληθούν οι περισσότεροι», ενώ σε ό,τι αφορά τις αποζημιώσεις των αγροτών (βαμβάκι, καλαμπόκι κλπ), «παρόλο που πέρασαν μήνες από τη Θεομηνία, δε γνωρίζουμε ακόμα το ύψος των αποζημιώσεων. Η λειτουργία του ΟΠΕΚΕΠΕ είναι απογοητευτική, αφού κανείς δε γνωρίζει τι και πότε πληρώνει και υπάρχουν μεγάλες καθυστερήσεις στις πληρωμές».

Σε ό,τι αφορά τα έργα υποδομής, ο κ. Τέλιος τόνισε πως δεν άρχισαν ακόμα οι αποκαταστάσεις που ανέλαβε το Υπουργείο, ενώ σημείωσε ότι για τα μεγάλα έργα (Φράγμα Μουζακίου, εκτροπής Αχελώου), δεν υπάρχει συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα υλοποίησης του.

Τέλος, αναφέρθηκε στα αντιπλημμυρικά έργα που είναι αναγκαία να γίνουν (καθαρισμός ποταμών, ενίσχυση αναχωμάτων κλπ) και στα κλειστά αρδευτικά δίκτυα, για την εξοικονόμηση υδάτινων πόρων.

Δείτε επίσης