Πρόσκληση και πρόγραμμα εορτασμού στην Καρδίτσα για την ημέρα λήξης του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου

Share

Πρόσκληση και πρόγραμμα εορτασμού στην Καρδίτσα για την ημέρα λήξης του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου

Σας προσκαλούμε να μας τιμήσετε με την παρουσία σας στις εκδηλώσεις ΕΟΡΤΑΣΜΟΥ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ΛΗΞΗΣ ΤΟΥ 2ου ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ, που θα πραγματοποιηθούν την 9η Μαΐου 2024 και ώρα 10:00 π.μ. στον Ιερό Ναό Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης.

Ο ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΤΕΛΙΟΣ

Ο ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ

ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΚΟΥΡΕΤΑΣ

Σας κάνουμε γνωστό ότι την 9η Μαΐου του τρέχοντος έτους, ημέρα Πέμπτη, θα εορτασθεί η ημέρα λήξης του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου.

Η ανωτέρω εορτή καθιερώθηκε με τις διατάξεις του άρθρου 4 παρ. 1 του Ν.2703/99, ως ημέρα Πανελλαδικού εορτασμού των Εθνικών Αγώνων και της Εθνικής Αντίστασης κατά του ναζισμού και του φασισμού με σκοπό την έμπρακτη απόδοση της οφειλόμενης τιμής προς τους πολεμιστές, τους αγωνιστές, τους νεκρούς και τα θύματα του Ιερού Αγώνα και της Εθνικής Αντίστασης 1941-1944 του Ελληνικού Λαού εναντίον των εχθρικών στρατευμάτων κατοχής.

Στο πλαίσιο των εορταστικών εκδηλώσεων της ημέρας αυτής θα πραγματοποιηθούν οι εξής εκδηλώσεις:

  • Ώρα 10:00 π.μ.: Τέλεση δοξολογίας στο Μητροπολιτικό Ναό Αγ. Κωνσταντίνου και Ελένης
  • Προσέλευση επισήμων στη Δοξολογία από 09:40 π.μ. Τέλος προσέλευσης ώρα 09:55 π.μ.
  • Ομιλία από τον κ. Νίκο Καραγιάννη, Διευθυντή 3ου Γυμνασίου Καρδίτσας
  • Επιμνημόσυνη δέηση στο προ του Ηρώου των πεσόντων χώρο
  • Κατάθεση στεφάνων στον ανωτέρω χώρο από τους: κ. Αντίπεριφερειάρχη, Βουλευτές, Α.Δ. Φρουράς Καρδίτσας, Δήμαρχο Καρδίτσας, Αστυνομικό Δ/ντή, Διοικητή Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, Εφεδροπολεμιστικές Οργανώσεις, Εκπροσώπους Αναπηρικών Οργανώσεων, Εκπρόσωποι Αγωνιστών Εθνικής Αντίστασης, Πολιτικών Κομμάτων, λοιπών Οργανώσεων και Συλλόγων που θέλουν να τιμήσουν το συγκεκριμένο εορτασμό.
  • Την ημέρα της εορτής θα πραγματοποιηθεί γενικός σημαιοστόλιστος από την 8η πρωινή ώρα μέχρι και τη δύση του ήλιου, την ημέρα της εορτής.
  • Φωταγώγηση όλων των καταστημάτων του Δημοσίου, των Ο.Τ.Α., καθώς και των καταστημάτων των Ν.Π.Δ.Δ. και των Τραπεζών, από τη δύση του ήλιου της 9ης Μαΐου μέχρι τις πρωινές ώρες της επομένης.
  • Ο Δ.Ο.Π.Α Καρδίτσας παρακαλείται για τη διάθεση της Φιλαρμονικής, ο Α.Δ. Φρουράς για τη διάθεση των αναγκαίων για την επιμνημόσυνη δέηση καθώς και τη διάθεση τμήματος απόδοση τιμών και η Αστυνομική Δ/νση Καρδίτσας για την εύρυθμη τήρηση της τάξης.

Τελετάρχες ορίζονται:

  1. ο κος Υπερήφανος Κωνσταντίνος, υπάλληλος της Περιφερειακής Ενότητας Καρδίτσας
  2. η κα Καραγιάννη Ευαγγελία, υπάλληλος του Δήμου Καρδίτσας.
Ο ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΤΕΛΙΟΣ

Ο ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ

ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΚΟΥΡΕΤΑΣ

Δείτε επίσης