Προς άμεση Δημοπράτηση το έργο ασφάλτου διαπεριφερειακής ευθύνης στον δρόμο από Βραγκιανά – Ρόγκια – έως Όρια ν Ευρυτανίας (6 χλμ)

Share

Προς άμεση Δημοπράτηση το έργο ασφάλτου διαπεριφερειακής ευθύνης στον δρόμο από Βραγκιανά – Ρόγκια – έως Όρια ν Ευρυτανίας (6 χλμ)

Γράφει ο Δημήτρης Παπακώστας

Θετικά τα νεώτερα για την πορεία δημοπράτησης του πολύπαθου έργου ασφάλτου στο τμήμα 6 χλμ από Θεσσαλικά Βραγκιανά – Ρόγκια έως όρια ν Ευρυτανίας .

Ο νέος Περιφερειάρχης Δ Κουρέτας φαίνεται ότι τηρεί τις δεσμεύσεις του και δηλώσεις του, επί τόπου (Βραγκιανά Φεβ. 2024) και επισπεύδει διαδικασίες !

Η περίοδος απραξίας (2011-23) αποτελεί πλέον δυσάρεστο παρελθόν…

Κατά βάσιμες πληροφορίες μας, σήμερα στο Κερασοχώρι Αγράφων στα πλαίσια του Ειδικού Συνεδρίου Αγραφιωτών η Δ/ντρια Διαχειριστικής Επιτροπής Ε.Π Θεσσαλίας κ. Γραβάννη έκανε αναφορά στο έργο και εντός ολίγων ημερών όλα ξεκινούν !

Ελπίζουμε και δίνουμε καλή τή πίστει βάση στις δεσμεύσεις – εξαγγελίες.

Ο Δήμαρχος Αργιθέας, μας τόνισε, ότι παρακολουθεί από κοντά το ζήτημα σε συνεργασία με ΔΤΕ Καρδίτσας και Αντιπεριφερειάρχη Κ. Τέλιο.

Από πλευράς μας στείλαμε σχετικό αίτημα στον Εκτελεστικό Γραμματέα Θεσσαλίας φίλτατο Λάζαρο Μακρή.

Οι δημότες περιμένουν απτά αποτελέσματα από νέα περιφερειακή Αρχή .

Όπως και από Δημ. Αρχή για εγκατάσταση εργολάβων (Κούρτη – Κατσιάβα) για άσφαλτο στον δρόμο Επισκοπής (2 χλμ) – Δένδρο / Λαγκαδάκια και ρέμα “Αντάρα”.

• σχετικό διάβημα σε κ Λ Μακρή -Λάρισα :

Από: dimitris papakostas <[email protected]> Ημερομηνία: 20 Μαΐου 2024 – 14:09:28 EEST

Προς: [email protected]

Θέμα: Δημοπράτηση ασφάλτου διαπεριφερειακής ευθύνης δρόμο από Βραγκιανά – Ρογκια – Όρια ν Ευρυτανίας (6 χλμ)

Προς Εκτελεστικό Γραμματέα περιφέρειας Θεσσαλίας κ Λάζαρο Μακρή

Κοινοποίηση:
1. Δντρια Διαχειριστικής ΠΕΠ Θεσσαλίας κ Γραβάνη
2. Δήμαρχο Αργιθέας Ανδρέα Β Στεργίου

Με αδημονία ο κόσμος στα ορεινά Θεσσαλικά χωριά Αχελώου – Αργιθέας και Αγράφων, αναμένουμε την άμεση δημοπράτηση του πολύπαθου έργου ασφαλτόστρωσης σε οδικό τμήμα μόλις 6 χλμ, που θα ενώσει Θεσσαλικά Άγραφα / Βραγκιανά με Ρόγκια (Φελίκι) – όρια Κέδρων Ευρυτανίας, όπου μετακινούνται μαθητές, κτηνοτρόφοι και επισκέπτες .

Ένα Όραμα του αείμνηστου Παύλου Μπακογιάννη βαδίζει σε υλοποίηση μετά από πολλές δεκαετίες, Χάρι στην ένταξη του έργου αυτού σε ΕΑΠ Αγράφων (6.600.000€), που ως γνωστό εξήγγειλε ο ίδιος ο Πρωθυπουργός στην επίσκεψη του στο Ανθηρό (19-10-22) παρουσία του Δημάρχου Αργιθέας Ανδρέα Β. Στεργίου και άλλων δύο: Αγράφων Ευρυτανίας – Αλέξη Καρδαμπίκη και Λ. Πλαστήρα – Π Νάνου.

Τον Φεβρουάριο 2024 επισκέφθηκε ο Νέος Περιφερειάρχης θεσσαλίας Δ. Κουρέτας και στα Βραγκιανά δήλωσε ότι επισπεύδονται οι διαδικασίες δημοπράτησης του .

Σημειωτέον ότι ήταν η πρώτη φορά από το 2011 που Θεσσαλικός Τοπικός Ηγέτης τίμησε τον ορεινό τόπο μας και πραγματοποίησε αυτοψία έως Αργύρι.

Για αυτή την υψηλή ενσυναίσθηση του, οι δημότες τον υπερψήφισαν σαρωτικά .

Το Αίτημα για Ισόρροπη και Ισότιμη ενιαία Θεσσαλία αποτελεί πρωταρχικό Δικαίωμα των Θεσσαλών και αντίστοιχη Υποχρέωση των κυβερνώντων και Αιρετών ΤΑ.

Έχουμε βάσιμες πληροφορίες ότι η δημοπράτηση του έργου αυτού θα γίνει εντός Μαΐου 2024.

Θα θέλαμε τη δική σας επιβεβαίωση – δέσμευση και την από κοντά (εκ του σύνεγγυς) παρακολούθηση του, καθότι γνωρίζουμε την ευαισθησία σου για ορεινή ζώνη, την περιοχή Αχελώου, τα Άγραφα από εποχή Τάκη Βασιλείου και Γιάννη Καρατζιώτη (ΓΓ Θεσσαλίας 1996-2004).

Εν αναμονή απάντησης και επίσκεψης σου στα Θεσσαλικά Βραγκιανά σε εύθετο χρόνο.

Φιλικότατα 20-5-24
Δημήτρης Παπακώστας
Αιρετός ΤΑ Αχελώου Θεσσαλίας (25 έτη)
Τηλ 6972176271

Δείτε επίσης