ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ στην 24ωρη Πανυπαλληλική απεργία της 21ης του Μάη

Share

ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ: 11 π.μ. – ΚΕΝΤΡΙΚΗ  ΠΛΑΤΕΙΑ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ

Η ΕΛΜΕ Καρδίτσας καλεί όλους τους εκπαιδευτικούς να συμμετέχουν μαζί με όλους τους εργαζόμενους στο Δημόσιο στην 24ωρη Πανυπαλληλική απεργιακή κινητοποίηση την Τρίτη 21 του Μάη ενάντια στην ακρίβεια και στην οικονομική εξαθλίωση των εργαζομένων, από την πολιτική της Κυβέρνησης.

 Η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, ενώ η ακρίβεια καλπάζει, εμπαίζει τους εργαζόμενους στο Δημόσιο με τις αυξήσεις – κοροϊδία που έδωσε από 1-1-24 δηλαδή 38-42 ευρώ καθαρά το μήνα. Ο Υπουργός Οικονομικών, κ. Χατζηδάκης με περίσσιο θράσος δηλώνει πως η μέση καθαρή αύξηση για τους Δημοσίους υπαλλήλους το 2024 είναι 1.425ευρώ, όταν όλοι οι εργαζόμενοι στο Δημόσιο πήραν τα εκκαθαριστικά τους κι είδαν με τα ίδια τους τα μάτια την κοροϊδία.

 Δεκατέσσερα χρόνια μετά τα μνημόνια, όπου οι αποδοχές μας μειώθηκαν κατά 40%, καταργήθηκαν τα δώρα, επιβλήθηκε η εισφορά αλληλεγγύης 2%, πάγωσε η διετία 16-17, μειώθηκε το αφορολόγητο, η κυβέρνηση προκαλεί με τα ψίχουλα της εισοδηματικής της πολιτικής κι οδηγεί τους εργαζόμενους στο Δημόσιο στη φτώχεια και στην εξαθλίωση.

 Ένας νεοδιόριστος εκπαιδευτικός, που καλείται να ζήσει στα νησιά με ενοίκιο της τάξης των 350-500 ευρώ τον μήνα, αμείβεται με 734 ευρώ καθαρά τον μήνα. Ένας νοσηλευτής με 680 ευρώ καθαρά. Το ίδιο ισχύει και για τις άλλες κατηγορίες των Δημοσίων Υπαλλήλων. Η κυβέρνηση δεν έχει χρήματα για τους δημόσιους λειτουργούς, έχει όμως για τους ημέτερους. Τους Διοικητές των οργανισμών και των φορέων του Δημοσίου – τα δικά της παιδιά – στους οποίους έδωσε αυξήσεις 76% τον μήνα!!! Χρήματα υπάρχουν. Απλά μοιράζονται στους ημέτερους.

 Μέσα σε αυτό το πλαίσιο, το Υπουργείο διοργανώνει σε όλη τη χώρα στις 22/5 τις εξετάσεις PISA (καθ’ υπόδειξη του ΟΟΣΑ), που αποτελούν ένα ακόμα εργαλείο προώθησης των αντιδραστικών της σχεδίων για την εκπαίδευση. Οι περσινές αρνητικές επιδόσεις των μαθητών «χτυπούν το καμπανάκι» και προετοιμάζουν νέα βάρβαρα μέτρα που θα αφορούν τόσο τους εκπαιδευτικούς, όσο και τους μαθητές.

 Για τους παραπάνω λόγους, η απεργία την Τρίτη 21 Μάη, απεργία σε όλο το Δημόσιο τομέα, είναι μια μέρα αντίστασης και αγώνα. Παρά το προεκλογικό κλίμα και τις εξετάσεις σε Λύκεια-ΕΠΑΛ οι εκπαιδευτικοί και συνολικά οι εργαζόμενοι πρέπει να βάλουν μπροστά τις διεκδικήσεις τους για πραγματικές αυξήσεις, για μόνιμη και σταθερή δουλειά,, για ανατροπή όλου του θεσμικού πλαισίου της αξιολόγησης, για να σταματήσουν οι διώξεις αγωνιστών εκπαιδευτικών. 

ΟΛΟΙ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΓΙΑ ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΣΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ

  • ΚΑΤΩ ΟΙ ΝΟΜΟΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΤΕΧΝΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
  • ΜΟΝΙΜΗ ΣΤΑΘΕΡΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ – ΜΟΝΙΜΟΠΟΙΗΣΗ ΝΕΟΔΙΟΡΙΣΤΩΝ – ΔΙΟΡΙΣΜΟΣ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ ΧΩΡΙΣ ΠΡΟΣΟΝΤΟΛΟΓΙΟ ΚΑΙ ΓΡΑΠΤΟ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ ΑΣΕΠ
  • ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ
  • ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΩΝ ΝΟΜΩΝ ΧΑΤΖΗΔΑΚΗ – ΓΕΩΡΓΙΑΔΗ
  • ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΩΡΕΑΝ ΠΑΙΔΕΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ- ΟΧΙ ΣΤΟΥΣ ΤΑΞΙΚΟΥΣ ΦΡΑΓΜΟΥΣ

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ ΖΩΗ ΜΕ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ  ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ

Για το Δ. Σ. της ΕΛΜΕ Καρδίτσας 

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ             Ο Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ 

ΑΛΕΞΗΣ ΦΥΤΣΙΛΗΣ ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ

Δείτε επίσης