Νέες εργασίες για το δίκτυο πεζοδρόμων και ποδηλατικών διαδρομών στην Λάρισα

Share

Νέες εργασίες για το δίκτυο πεζοδρόμων και ποδηλατικών διαδρομών στην Λάρισα

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις σε ισχύ από αύριο, Πέμπτη, σε τμήμα της Ηρ.Πολυτεχνείου

Με την ανακατασκευή τμήματος της οδού Ηρώων Πολυτεχνείου (μπροστά από το Α.Τ.Α.) συνεχίζονται τα έργα για τη δημιουργία εκτεταμένου δικτύου πεζοδρόμων και ποδηλατικών διαδρομών (Αιόλου-Βυζαντίου-Ηρ.Πολυτεχνείου). Για τον λόγο αυτό, θα τεθούν σε ισχύ, από αύριο, Πέμπτη 30 Μαΐου 2024, κυκλοφοριακές ρυθμίσεις, που περιλαμβάνουν και ολικό αποκλεισμό στάθμευσης των οχημάτων, στο συγκεκριμένο τμήμα.

Πιο αναλυτικά, σύμφωνα με ανακοίνωση του Τμήματος Οδοποιίας της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Λαρισαίων, από αύριο, Πέμπτη 30 Μαΐου, θα ενεργοποιηθεί το στάδιο Β18 (40 ημέρες) του ΦΕΚ 1536/Β/8-3-2024, που αφορά στις προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις (εργοταξιακού χαρακτήρα) για το παραπάνω έργο και αφορά στην ανακατασκευή τμήματος της οδού Ηρώων Πολυτεχνείου (από τη διάβαση πεζών στη συμβολή των οδών Ηρώων Πολυτεχνείου και Ανώνυμος – Ο.Τ. 1008Α έως τον κυκλικό κόμβο Αεροδομίου).

Νέες εργασίες για το δίκτυο πεζοδρόμων και ποδηλατικών διαδρομών στην Λάρισα

Για τους λόγους αυτούς, θα εφαρμοστούν προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις με ολικό αποκλεισμό της στάθμευσης των οχημάτων στο παραπάνω τμήμα της οδού Ηρώων Πολυτεχνείου από την ΠΕΜΠΤΗ 30 ΜΑϊΟΥ 2024 έως και την ΔΕΥΤΕΡΑ 8 ΙΟΥΛΙΟΥ 2024  καθ’ όλο το 24ωρο.

Η κυκλοφορία των οχημάτων, στην περιοχή της Ζώνης των Έργων θα γίνεται σε μία λωρίδα κυκλοφορίας πλάτος 4,50 μ (τοπική μείωση των λωρίδων κυκλοφορίας από δύο σε μία, λόγω της στένωσης του οδοστρώματος στην δεξιά πλευρά της οδού σύμφωνα με την κίνηση των οχημάτων από την οδό Αγιάς προς τον Κυκλικό Κόμβο Αεροδρομίου).

Κατά τη διάρκεια των εργασιών στην οδό Ηρώων Πολυτεχνείου, η κυκλοφορία των οχημάτων θα διεξάγεται σύμφωνα με τις προβλεπόμενες πληροφοριακές και ρυθμιστικές πινακίδες που θα τοποθετηθούν από τον ανάδοχο του έργου.

Οι ρυθμίσεις που θα ισχύσουν στην ευρύτερη περιοχή εμφανίζονται στο σχετικό διάγραμμα:

Νέες εργασίες για το δίκτυο πεζοδρόμων και ποδηλατικών διαδρομών στην Λάρισα

Υπενθυμίζεται ότι το δημοτικό έργο «Δημιουργία εκτεταμένου δικτύου πεζοδρόμων και ποδηλατικών διαδρομών (Αιόλου-Βυζαντίου-Ηρ.Πολυτεχνείου)» έχει συνολικό προϋπολογισμό περίπου 3,8 εκατ. Ευρώ και χρηματοδοτεία από το 2014-2020.

Δείτε επίσης