Με μεγάλη επιτυχία η εκδήλωση από τους «Φίλους του Παυσιλύπου»

Share

    Πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία το Σάββατο 25 Μαϊου στο ξενοδοχείο ΚΙΕΡΙΟ η προγραμματισμένη από τους ‘‘Φίλους του Παυσιλύπου’’ εκδήλωση σχετικά με το υπό δημοπράτηση (για 4η φορά) έργο της Ανάπλασης του Παυσιλύπου.

    Η εκδήλωση ξεκίνησε με σύντομη εισήγηση του Στέφανου Ζαφειρόπουλου που αναφέρθηκε στο ιστορικό της πρωτοβουλίας της δημοτικής αρχής για την ανάπλαση τόσο του πάρκου όσο και της πλατείας Πλαστήρα , έργο που έχει ενταχθεί στο Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας (Τ.Α.Α./Πρόγραμμα Ελλάδα 2.0) με προϋπολογισμό 8,00 εκατομ. ευρώ (με Φ.Π.Α.).

    Στην συνέχεια ο λόγος δόθηκε στους παρισταμένους προκειμένου να τοποθετηθούν ώστε να γίνει ένας δημιουργικός διάλογος με παράθεση πληροφοριών, απόψεων, σύμφωνων ή μη με τα προτεινόμενα από την προμελέτη που συνέταξε η δημοτική αρχή), δηλαδή έγινε μια μορφή διαβούλευσης γύρω από την σημαντική αυτή παρέμβαση σε ένα από τα ελάχιστα τοπόσημα της πόλης, διαβούλευση που δεν έκανε (ασχέτως αν ισχυρίζεται το αντίθετο) η διοίκηση του δήμου.

    Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν και πήραν τον λόγο μεταξύ άλλων οι τέως δήμαρχοι κ.κ. Δ. Αρχοντής και Φ. Αλεξάκος, πέντε δημοτικοί σύμβουλοι προερχόμενοι από την αντιπολίτευση, ένας περιφερειακός σύμβουλος,  καθώς και ο τέως Πρύτανης του Δ.Π.Θ. κος Γαλούσης. Επίσης τοποθετήθηκαν αρκετοί ακόμα από τους παρισταμένους. Κοινό γνώρισμα όλων των παρεμβάσεων ήταν η αντίθεση στα όσα προβλέπει η σχεδιαζόμενη ανάπλαση . Ακούστηκαν τεκμηριωμένες απόψεις και προτάσεις και  επισημάνθηκε ο κίνδυνος ριζικής αλλοίωσης της μορφής και του χαρακτήρα τόσο του πάρκου όσο και της πλατείας Πλαστήρα. Κάποιοι προχώρησαν  σε συγκεκριμένες προτάσεις ελαχιστοποίησης κάποιων εργασιών, κυρίως αυτών που αφορούν τον αστικό εξοπλισμό και το εκτεταμένο υγρό στοιχείο (σιντριβάνια και κανάλια), προτείνοντας την επέμβαση σε άλλους τομείς, όπως την βελτίωση και ανανέωση του πρασίνου και της άρδευσής του, την ανακαίνιση και αλλαγή χρήσης του σημερινού Ληξιαρχείου.

    Η εκδήλωση εκτιμάται ότι επιτέλεσε τον σκοπό της, δίνοντας στήριξη στους Φίλους του Παυσίλυπου για να προχωρήσουν στην ενημέρωση όσο δυνατόν περισσότερων δημοτών αλλά και επιχειρήματα για δράσεις και ενέργειες στην προσπάθειά τους να αποτρέψουν την καταστροφή του πάρκου.

ΟΙ ΦΙΛΟΙ ΤΟΥ ΠΑΥΣΙΛΥΠΟΥ

Δείτε επίσης