Κωστής Χατζηδάκης: Το μήνυμα του Υπουργού Οικονομικών μετά την επίσκεψή του στη Θεσσαλία

Share

Κωστής Χατζηδάκης: Το μήνυμα του Υπουργού Οικονομικών μετά την επίσκεψή του στη Θεσσαλία

Περιοχές της Θεσσαλίας επισκέφθηκε το Σαββατοκύριακο, ο Υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών κ.Κωστής Χατζηδάκης.

Ο Υπουργός βρέθηκε και στο Μουζάκι όπου συναντήθηκε με τον Δήμαρχο κ.Θεοφάνη Στάθη για να επιβλέψουν από κοινού τις εργασίες αποκαταστάσεων μετά τον Daniel.

Σε ανάρτηση του, ο κ.Κωστής Χατζηδάκης αναφέρθηκε στις αποζημιώσεις που θα λάβουν οι πληγέντες αλλά και στους πόρους που έχουν εξασφαλιστεί από την Κυβέρνηση για την ανάταξη των υποδομών στη Θεσσαλία.

«H Θεσσαλία είναι στο επίκεντρο της προσοχής της κυβέρνησης! Προσωπικά ήταν η πέμπτη φορά που επισκέφτηκα την περιοχή από το Daniel και μετά. Αυτή τη φορά τη Λάρισα και τα Φάρσαλα, όπου διαπίστωσα ότι οι πολίτες αναγνωρίζουν τη μάχη που δίνουμε κάθε μέρα για ανακούφιση των πληγών της Θεσσαλίας.

Με κατεύθυνση του Κυριάκου Μητσοτάκη, αποφασίσαμε να διατεθούν περίπου 3 δις. ευρώ για τη Θεσσαλία. Σε σχέση με τους αγρότες, έχει διατεθεί τους τελευταίους μήνες συνολικά πάνω από μισό δις. ευρώ για αποζημιώσεις και επιδοτήσεις. Έχουν ήδη δοθεί επίσης περίπου 210 εκατ.ευρώ στο πλαίσιο της κρατικής αρωγής. Παράλληλα, έχουν εξασφαλιστεί πόροι ύψους 1,4 δισ ευρώ για την ανάταξη των υποδομών στη Θεσσαλία. Τα έργα αυτά θα ξεκινήσουν το καλοκαίρι και το φθινόπωρο θα προχωρήσουν ακόμα περισσότερο.

Προσπαθούμε να μην είμαστε κυβέρνηση των λόγων, αλλά κυβέρνηση των έργων! Και μάλιστα έργων που προχωρούν με τη μεγαλύτερη δυνατή ταχύτητα. Διότι αυτό μας επιβάλλει η συνείδησή μας!», έγραψε χαρακτηριστικά ο κ.Χατζηδάκης.

Φωτογραφία εξωφύλλου: Πέτρος Ζιώγας

Σύνταξη άρθρου: Έλενα Κουλούρη

Δείτε επίσης