Εκδήλωση του τομέα Πληροφορικής του ΕΠΑ.Λ Μουζακίου

Share

  Ο τομέας της Πληροφορικής του ΕΠΑ.Λ Μουζακίου, πραγματοποίησε την Πέμπτη 16/05/2024, εντός του χώρου του εργαστηρίου Πληροφορικής του σχολείου, εκδήλωση παρουσίασης εκθεμάτων  και διαδικασιών τρισδιάστατης εκτύπωσης και ρομποτικής.

Η ομάδα του εργαστηρίου Πληροφορικής, απαρτιζόμενη από τους μαθητές:

Αθανασίου Νικόλαο – Γ’ Τάξη
Καλέτση Φώτης – Β’ Τάξη
Λάππα Βασιλική – Γ’ Τάξη
Ντίκα Ερμιόνη – Β’ Τάξη
Σκέντο Παναγιώτη – Β’ Τάξη

και καθοδηγούμενη από τη διδάσκουσα καθηγήτρια πληροφορικής του σχολείου Κολοβού Ελένη,

μεταξύ των πολλών και διαφόρων εκτυπώσεων τρισδιάστατων αντικειμένων, σχεδίασε, δημιούργησε και παρουσίασε δύο προσθετικά μέλη: ένα άνω άκρο (δεξιού χεριού) για ανθρώπους που αδυνατούν να ανασηκώσουν και να κρατήσουν αντικείμενα και ένα προσθετικό βοήθημα δαχτύλου με ενσωματωμένο στυλό γραφής για ανθρώπους που δεν έχουν δείκτη ή/και αντίχειρα και δεν μπορούν να χρησιμοποιήσουν το κοινό στυλό για να γράφουν. Η ομάδα επίσης δημιούργησε και παρουσίασε ένα τρίκυκλο όχημα με δυνατότητα κίνησης, χρησιμοποιώντας την τεχνολογία ρομποτικής Arduino Uno και εντολές της γλώσσας προγραμματισμού Python.

Η ρομποτική και η τρισδιάστατη εκτύπωση συνιστούν σημαντικές προκλήσεις στον τομέα της Επιστήμης των Υπολογιστών. Το Επαγγελματικό Λύκειο Μουζακίου, επιδεικνύοντας σταθερά δημιουργικότητα και πρωτοπορία σε δράσεις που αφορούν την πληροφορική και την τεχνολογία, καταδεικνύει τη σημασία της επαγγελματικής εκπαίδευσης και την ουσιώδη συμβολή της στη μαθησιακή διαδικασία πρακτικών επιστημών, όπως είναι η Πληροφορική.

Δείτε επίσης