Εγκαίνια εκλογικού περιπτέρου και περιοδεία στελεχών της Νέας Αριστεράς στην πόλη , σε φορείς και υπηρεσίες της Καρδίτσας 

Share

     Με την παρουσία του Βουλευτή της Νέας Αριστεράς Δημήτρη Τζανακόπουλου, του υποψηφίου ευρωβουλευτή Νικήτα Μυλόπουλου, υποψήφιων ευρωβουλευτριών Ζωής Ακριβούλη και Κατερίνας Φλώρου αλλά  και αρκετών μελών και φίλων της εγκαινίασε η Νέα Αριστερά στην Καρδίτσα το εκλογικό της περίπτερο, το βράδυ της Τρίτης, 28-5-2024.

     Μέσα σε κλίμα ιδιαίτερης αισιοδοξίας τόσο ο βουλευτής όσο και οι υποψήφιοι ευρωβουλευτές επεσήμαναν στις τοποθετήσεις τους την ανάγκη της επικράτησης  προοδευτικών δυνάμεων στο Ευρωκοινοβούλιο, εξέλιξη που θα αποτελέσει και το ανάχωμα ενάντια στις επικίνδυνες για τη χώρα και εξοντωτικές για την ελληνική κοινωνία πολιτικές της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας και του Κυριάκου Μητσοτάκη.

     Στο ίδιο κλίμα ακολούθησε την Τετάρτη 29-5-2024  περιοδεία στην πόλη της Καρδίτσας αλλά και σε φορείς και υπηρεσίες του νομού. Ειδικότερα, κλιμάκιο της Νέας Αριστεράς με επικεφαλής τον Βουλευτή της Δημήτρη Τζανακόπουλο επισκέφθηκε τη λαϊκή αγορά, όπου συνομίλησε με κοινό και μικροπωλητές, εισπράττοντας την αγωνία και την απόγνωσή τους από την ακρίβεια αλλά και την απουσία μέτρων στήριξης των παραγωγών, οι περισσότεροι εκ των οποίων έχουν πληγεί και από τις τελευταίες θεομηνίες στο νομό.

     Ακολούθησε επίσκεψη στον Αντιπεριφερειάρχη κο Κων/νο Τέλιο, από τον οποίο έτυχαν πλήρους και εμπεριστατωμένης ενημέρωσης για την κατάσταση και τα προβλήματα που επικρατούν στο νομό, πρωτεύουσα θέση στα οποία κατέχουν αυτά των πλημμυρόπληκτων περιοχών, όπου η μη διάθεση των απαραίτητων οικονομικών πόρων συνεπάγεται την απουσία, μέχρι στιγμής, αναγκαίων έργων αποκατάστασης, τη μη καταβολή αποζημιώσεων σε πληγέντες από τις θεομηνίες, τη μη κατασκευή αντιπλημμυρικών έργων.

     Αποδέκτες προβλημάτων και στο υποκατάστημα του ΕΦΚΑ του νομού τα μέλη του κλιμακίου,  με κυριότερα αυτά της έλλειψης προσωπικού και σύγχρονων ηλεκτρονικών μέσων για την εκπλήρωση της αποστολής του. Έκδηλη και η ανησυχία για την τύχη και την πορεία του δικηγορικού κλάδου, που πλήττεται ιδιαίτερα από μέτρα και πολιτικές της σημερινής κυβέρνησης, όπως διαπιστώθηκε σε σχετική συζήτηση κατά την επίσκεψη που ακολούθησε στα Γραφεία του Συλλόγου τους.

Κατάληξη στο ξενοδοχείο «ΚΙΕΡΙΟΝ», όπου πραγματοποιήθηκε συνάντηση με εκπροσώπους της Κίνησης “φίλοι του Παυσίλυπου”,του πάρκου σημείο αναφοράς για την πόλη της Καρδίτσας, όπου, σε σχετική συζήτηση, αναζητήθηκαν τρόποι κοινής δράσης για την προστασία  του από την σχεδιαζόμενη ανάπλαση που αλλοιώνει την φυσιογνωμία του και δημιουργεί κινδύνους περιβαλλοντικών επιπτώσεων.

     Από το κλιμάκιο της Νέας Αριστεράς και τον επικεφαλής Βουλευτή μεταφέρθηκαν στους συνομιλητές οι θέσεις και οι απόψεις του κόμματος για τη στήριξη της παραγωγής και της υπαίθρου, την ανασυγκρότηση της Θεσσαλίας σε όλους τους τομείς της, την ενίσχυση  ευαίσθητων κοινωνικών στρωμάτων, τη δίκαιη φορολόγηση επαγγελματικών κλάδων, ορισμένοι εκ των οποίων οδηγούνται σε εξόντωση.

    Ακολούθησε συνέντευξη Τύπου του βουλευτή Δημήτρη Τζανακόπουλου σε τοπικό κανάλι.

Δείτε επίσης