«Χρωματιστές Παλέτες-Κεραμικές Γλυφίδες» από το Ελεύθερο Εργαστήρι Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών

Share

«Χρωματιστές Παλέτες-Κεραμικές Γλυφίδες» από το Ελεύθερο Εργαστήρι Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών

Εγκαινιάζεται τη Πέμπτη 23 Μαΐου και ώρα 19:30, η έκθεση ζωγραφικής και κεραμικής των παιδικών και εφηβικών τμημάτων του Ελεύθερου Εργαστηρίου Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών της Δημοτικής Πινακοθήκης Λάρισας-Μουσείου Γ.Ι.Κατσίγρα.

Φέτος, η έκθεση των μικρών μαθητών του Εργαστηρίου φέρει τον τίτλο «Χρωματιστές Παλέτες-Κεραμικές Γλυφίδες». Θα περιλαμβάνει περί τα 250 ατομικά έργα ζωγραφικής (εφηβικά σχέδια με μολύβι, κάρβουνο και χρώμα), παιδικές ζωγραφιές με μολύβι, χρώμα και διάφορες τεχνικές καθώς και έργα κεραμικής (διακοσμημένα πήλινα αντικείμενα).

Η επαφή των μαθητών με τη Συλλογή Κατσίγρα, τις περιοδικές εκθέσεις της Πινακοθήκης καθώς και με το χώρο καθαυτό λειτουργεί καταλυτικά στο φαντασιακό μικρόκοσμο των παιδιών και γόνιμα στις  εφηβικές ανησυχίες με αποτέλεσμα την αισθητική τους καλλιέργεια μέσω της εκπαίδευσης στο Ελεύθερο Εργαστήρι.

Τα παιδιά με τη ζωγραφική και την κεραμική αφηγούνται ιστορίες, εκφράζουν συναισθήματα, μαθαίνουν τη χαρά της δημιουργίας.

Οι έφηβοι με τη σπουδή σε προτομές και συνθέσεις αντικειμένων, αναπτύσσουν δεξιότητες, ασκούνται στην παρατήρηση και την έρευνα, εξελίσσονται εποικοδομητικά.

Γραμμές από μολύβι και κάρβουνο, πινελιές από πλούσιο χρώμα και πήλινες μορφές και σχήματα συνθέτουν μια εικόνα μοναδικής έμπνευσης και δημιουργίας.

Κατά τη διάρκεια των εγκαινίων της έκθεσης θα γίνει η απονομή των βεβαιώσεων σπουδών στους μαθητές που έχουν συμπληρώσει μία από τις διετείς βαθμίδες του Ελεύθερου Εργαστηρίου.

Αρωγοί στην προσπάθεια των παιδιών βρίσκονται πάντα οι καθηγητές τους. Στην έκθεση συμμετέχουν : Γκουντουβά Μαριάννα, Καλαμάρας Γιώργος, Καφφέ Λεοντία, Κωστομοίρη Βικτωρία, Μάντζαρη Αλεξάνδρα, Μουτουσίδης Θάνος, Πάικος Αντώνης, Παναγιώτου Μαρία, Σαΐτης Θεόδωρος, Σέντζας Βασίλειος, Σταυροθεοδώρου Κατερίνα, Τζαγκαράκη Ευαγγελία.

Η έκθεση θα διαρκέσει έως τις 23 Ιουνίου.

«Χρωματιστές Παλέτες-Κεραμικές Γλυφίδες» από το Ελεύθερο Εργαστήρι Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών

Δείτε επίσης