Ανακοίνωση του Συλλόγου Πλημμυροπαθών Κεραμιδίου για τη συνάντηση με την Αντιπεριφερειάρχη Τρικάλων κ.Χρύσα Ντιντή

Share

Ανακοίνωση του Συλλόγου Πλημμυροπαθών Κεραμιδίου για τη συνάντηση με την Αντιπεριφερειάρχη Τρικάλων κ.Χρύσα Ντιντή

Συνάντηση με τους πλημμυροπαθείς Κεραμιδίου, Μεγάλων Καλυβίων και Φαρκαδόνας πραγματοποίησε τη Δευτέρα (27/05), η Αντιπεριφερειάρχης Τρικάλων κ.Χρύσα Ντιντή.

Η κ.Ντιντή ενημέρωσε τους κατοίκους των κατεστραμμένων χωριών πως αναμένεται άμεση χρηματοδότηση στην Περιφέρεια, με σκοπό να αποκατασταθούν τα αναχώματα και το οδικό δίκτυο μεταξύ Φαρκαδόνας και Κεραμιδίου.

Επιπλέον η Αντιπεριφερειάρχης ανέφερε πως το επόμενο διάστημα θα πραγματοποιηθεί επίσκεψη του Περιφερειάρχη κ.Δημήτρη Κουρέτα στο Κεραμίδι, ενώ θα επιδιωχθεί μια ανοιχτή εκδήλωση για να ξανά συζητηθούν όλα τα αναγκαία ζητήματα.

«Σήμερα 27/5 και ώρα 10πμ πραγματοποιήθηκε η προγραμματισμένη συνάντηση του Συλλόγου Πλημμυροπαθών Κεραμιδίου, του Συλλόγου Πλημμυροπαθών Μεγάλων Καλυβίων και της Επιτροπής Πλημμυροπαθών Φαρκαδόνας στην Περιφέρεια Τρικάλων με την αντιπεριφερειάρχη κ. Ντιντή. Στην συνάντηση συζητήθηκαν όλα τα φλέγοντα θέματα.

Όσον αφορά τις συγκεκριμένες θέσεις για το χωριό μας, προτεραιότητα δώσαμε στην θωράκιση του χωριού με το ανάχωμα και στο οδικό δίκτυο όπου αυτό έχει καταστραφεί. Η απάντηση που λάβαμε ήταν ότι αναμένεται άμεσα χρηματοδότηση στην Περιφέρεια και πως είναι άμεση προτεραιότητα τους η αποκατάσταση των αναχωμάτων και η αποκατάσταση του οδικού δικτύου μεταξύ Φαρκαδόνας και Κεραμιδίου. Αναμένουμε λοιπόν έτσι ώστε μέσα στο καλοκαίρι να γίνουν οι κινήσεις αυτές διότι ο χρόνος τελειώνει και δεν επιθυμούμε σε καμία περίπτωση τον Σεπτέμβρη ειδικά να μείνουμε απροστάτευτοι.

Επίσης η κ. Ντιντή μας ενημέρωσε ότι θα πραγματοποιηθεί επιτόπια επίσκεψη του Περιφερειάρχη κ. Κουρέτα και στο Κεραμίδι συγκεκριμένα το επόμενο διάστημα και πως θα επιδιωχθεί μια ανοιχτή εκδήλωση – ευρεία σύσκεψη των συναρμοδίων φορέων (βουλευτές, περιφερειακή αρχή, δήμαρχοι, πλημμυροπαθείς, φορείς κ.ά.) προκειμένου να (ξανα)μπουν όλα τα ζητήματα στο τραπέζι της συζήτησης και να χαραχθεί κοινή πορεία έτσι ώστε ν’ ασκηθούν οι κατάλληλες πιέσεις προς κάθε αρμόδιο.

Από την πλευρά του συλλόγου θα υπάρξει ενημέρωση τις επόμενες ημέρες για τις επόμενες κινήσεις μας», έγραψε χαρακτηριστικά μέλος του Συλλόγου Πλημμυροπαθών Κεραμιδίου στη σελίδα τους στο Facebook.

Δείτε επίσης