Αναχωρεί για Στρασβούργο η Μικτή Συμπεριληπτική Χορωδία Καρδίτσας

Share

Αναχωρεί για Στρασβούργο η Μικτή Συμπεριληπτική Χορωδία Καρδίτσας

ΔΥΟ ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΣΥΝΑΥΛΙΕΣ ΤΗΣ ΜΙΚΤΗΣ ΣΥΜΠΕΡΙΛΗΠΤΙΚΗΣ ΧΟΡΩΔΙΑΣ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ ΤΟΥ ΩΔΕΙΟΥ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ – ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΕΥΘΥΜΙΑΔΗΣ ΣΤΟ ΣΤΡΑΣΒΟΥΡΓΟ

ΠΡΕΣΒΥΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΤΕΧΝΗΣ ΤΗΣ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ ΣΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ!

Αναχωρεί αύριο Σάββατο 1 Ιουνίου 2024 αεροπορικώς η Mικτή Συμπεριληπτική Χορωδία Καρδίτσας του Ωδείου Καρδίτσας – Κωνσταντίνος Ευθυμιάδης υπό τη διεύθυνση του Νίκου Ευθυμιάδη αποτελούμενη από 11 Χορωδούς για να λάβει μέρος σε σειρά συναυλιών, που θα πραγματοποιηθούν στην καρδιά της Ευρώπης, στο Στρασβούργο, την Κυριακή 2 Ιουνίου 2024 στις 5 το απόγευμα, στον Ελληνορθόδοξο Ιερό Ναό του Στρασβούργου και την Τρίτη 4 Ιουνίου 2024 στις 7 το απόγευμα στο κορυφαίο Munsterhof.

Αναχωρεί για Στρασβούργο η Μικτή Συμπεριληπτική Χορωδία Καρδίτσας

Μια σημαντική παρουσία της Καρδίτσας, της Θεσσαλίας, της Ελλάδας και του Νίκου Ευθυμιάδη, πρεσβεύοντας την σπουδαία χορωδιακή – μουσική παράδοση της περιοχής μας, πού την έχει καθιερώσει ως ένα πανελλήνιο και διεθνές κέντρο της Χορωδιακής Πρακτικής.

Για δεύτερη φορά μέσα σε δύο μήνες η Μικτή Χορωδία Καρδίτσας του Ωδείου Καρδίτσας – Κωνσταντίκος Ευθυμιάδης, θα εμφανιστεί στο εξωτερικό και συγκεκριμένα στο Στρασβούργο σε δύο πολύ σημαντικές συναυλίες (εμφανίστηκε πρόσφατα στην Ιταλϊα σε τέσσερις συναυλίες στην Καμπανία στο Stabat Mater του Caffaro).

H Mικτή Συμπεριληπτική Χορωδία Καρδίτσας του Ωδείου Καρδίτσας – Κωνσταντίνος Ευθυμιάδης, που λειτουργεί στο πλαίσιο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Χορωδιών και Διευθυντών Χορωδίας, που έχει έδρα την Καρδίτσα συμπεριλαμβάνει χορωδούς με και χωρίς αναπηρία όρασης.

Συμμετέχουν παλαιοί και νέοι Καρδιτσιώτες Χορωδοί, ενώ συμμετέχουν και άτομα με προβλήματα στην όρασή τους.

Στη Χορωδία μπορούν πάντα να συμμετάσχουν χορωδοί από την Καρδίτσα με και χωρίς προβλήματα όρασης, από τη  Θεσσαλία και από όλη την Ελλάδα.

Η πρωτοβουλία αυτή ανήκει στο Νίκο Ευθυμιάδη, Πρόεδρο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Χορωδιών και Διευθυντών Χορωδίας, καλ/ικό Διευθυντή του Ωδείου Καρδίτσας – Κωνσταντίνος Ευθυμιάδης, τ. Διοικητή του Θεραπευτηρίου Χρονίων Παθήσεων Τρικάλων και Πρόεδρο του Συλλόγου οι «Φίλοι του Θεραπευτηρίου Χρονίων Παθήσεων Τρικάλων».

Η Μικτή Συμπεριληπτική Χορωδία Καρδίτσας του Ωδείου Καρδίτσας – Κωνσταντίνος Ευθυμιάδης θα ερμηνεύσει στο Στρασβούργο ένα πρόγραμμα εκκλησιαστικής και έντεχνης ελληνικής μουσικής, μονοφωνικής και πολυφωνικής, από το Βυζάντιο μέχρι σήμερα.

Στις συναυλίες έχουν προσκληθεί να παρευρίσκονται οι διπλωματικές αρχές της Ελλάδος, καθώς και όλοι οι Έλληνες της περιοχής.

Δείτε επίσης