42ο Διεθνές Φεστιβάλ Καρδίτσας: Ανοίγει αύριο Τετάρτη 22 Μαΐου 2024 ο κύκλος του Μουζακίου

Share

42ο Διεθνές Φεστιβάλ Καρδίτσας: Ανοίγει αύριο Τετάρτη 22 Μαΐου 2024 ο κύκλος του Μουζακίου

Η ΚΑΡΔΙΑ ΤΗΣ ΧΟΡΩΔΙΑΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΧΤΥΠΑ ΣΤΟ ΜΟΥΖΑΚΙ!

Συνεχίζεται αύριο Τετάρτη 22 Μαΐου 2024 στις 8.30 το βράδυ στην αίθουσα εκδηλώσεων του Mouzaki Palace Hotel το 42ο Διεθνές Φεστιβάλ Καρδίτσας με εξαιρετικές χορωδίες από Αθήνα, Τρίκαλα και Σοφάδες.

42ο Διεθνές Φεστιβάλ Καρδίτσας: Ανοίγει αύριο Τετάρτη 22 Μαΐου 2024 ο κύκλος του Μουζακίου

Εντυπωσιακό ήταν το ξεκίνημα στο ξενοδοχείο Κιέριον παρουσία των Αρχών του τόπου και πλήθος κόσμου, που γέμισε την αίθουσα «Αφροδίτη» με έναν εξαιρετικό Αλέξη Κωστάλα να καλωσορίζει τις Χορωδίες και να αναδεικνύει την φιλοσοφία και τους στόχους του Διεθνούς Φεστιβάλ Καρδίτσας.

Χαιρετισμό απηύθυναν ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων κ. Τιμόθεος, ο βουλευτής Καρδίτσας κ. Γιώργος Κωτσός, ο Δήμαρχος Σοφάδων κ. Δημοσθένης Κατσής, ενώ ο καλλιτεχνικός διευθυντής του Διεθνούς Φεστιβάλ Καρδίτσας Νίκος Ευθυμιάδης αναφέρθηκε στην σαρανταδιάχρονη παρουσία του θεσμού και στην ουσιαστική του παρέμβαση δια μέσου του Πολιτισμού, της Τέχνης και της Μουσικής, στην προβολή του τόπου μας πανελλαδικά και παγκοσμίως και στην οικονομική, τουριστική και πνευματική ανάπτυξη της περιοχής μας.

Εντυπωσιακός ήταν ο Μπετόβεν με την «Ωδή της Χαράς» από την 9η Συμφωνία που την ερμήνευαν κάθε βράδυ οι Χορωδίες, κατακτώντας τον θαυμασμό του ακροατηρίου τόσο στην Καρδίτσα, όσο και στις Σοφάδες, στο αφιέρωμα του Φεστιβάλ στα διακόσια χρόνια ζωής της ‘Ωδής της Χαράς΄.

Φανταστικές  ήταν και οι δύο βραδιές του 42ου Διεθνούς Χορωδιακού Φεστιβάλ Καρδίτσας στους Σοφάδες. Σε μια κατάμεστη αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου του Δήμου Σοφάδων  και με πολλούς όρθιους οι Σοφάδες έδωσαν το παρόν σε 2 βραδιές με ένα εξαιρετικό πλουραλιστικό πρόγραμμα με χορωδίες κάθε είδους και ύφους.

Εντυπωσίασε ιδιαίτερα η Σχολική Χορωδία του 1ου Δημοτικού Σχολείου Σοφάδων υπό τη διεύθυνση της Κατερίνας Ζάχου, που παραμένει μια Χορωδία εξαιρετικού επιπέδου και σταθερή και μόνιμη παρουσία στις Διεθνείς Συναντήσεις Σχολικών Χορωδιών του Διεθνούς Φεστιβάλ Καρδίτσας.

Αποθέωση της Χορωδιακής Τέχνης στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Σοφάδων με καταπληκτικές Μικτές Χορωδίες από το Λουτράκι και τη Λαμία, που έδωσαν το στίγμα της ακραιφνούς Χορωδιακής Τέχνης με έργα Ελληνικά και ξένα, κλασσικά και σπιριτσουαλς.

Η Αρχαία Ελληνική Χορωδιακή Λυρική Μουσική στην Σύγχρονη έκφραση της. Και με την τιμητική εκδήλωση στον Καθηγητή της Ανώτατης Εκκλησιαστικής Ακαδημίας Θεσσαλονίκης Περικλή Μαυρουδή για την σημαντική του προσφορά στη Μουσική Εκπαίδευση και την Εκκλησιαστική Μουσική.

Για δέκα μέρες η καρδιά της Χορωδιακής Μουσικής χτυπά στην Καρδίτσα, στις Σοφάδες, στο Μουζάκι και στη Λίμνη Πλαστήρα σε μια μοναδική Χορωδιακή πανδαισία, που έχει καθηλώσει το πολυπληθές ακροατήριο, που κάθε βράδυ έδινε το παρόν στο ξενοδοχείο Κιέριον στην Καρδίτσα και στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Σοφάδων.

Ο αγώνας για την πνευματική ανάπτυξη του τόπου μας συνεχίζεται δυναμικά, οραματικά, μεθοδικά με τη συνέργεια πεφωτισμένων και εμπνευσμένων Δημάρχων.

Το 42ο Διεθνές Φεστιβάλ Καρδίτσας συνεχίζεται στο Μουζάκι (στην αίθουσα εκδηλώσεων του Mouzaki Palace Hotel) όπως έχει καθιερωθεί πλέον με την συνδιοργάνωση του Δήμου Μουζακίου.

42ο Διεθνές Φεστιβάλ Καρδίτσας: Ανοίγει αύριο Τετάρτη 22 Μαΐου 2024 ο κύκλος του Μουζακίου

Σήμερα Τετάρτη 22 Μαϊου 2024 στις 8.30 το βράδυ στην μεγάλη αίθουσα του Μouzaki Palace Hotel με τη συμμετοχή τριών (3) μουσικών συνόλων, της Μικτής Χορωδίας «Λαλητάδες» του Πολιτιστικού Συλλόγου Βορείων Προαστίων Αττικής, της Χορωδίας της Ιεράς Μητροπόλεως Τρίκκης, Πύλης και Γαρδικίου και της Μικτής Χορωδίας του Δήμου Σοφάδων, συνεχίζεται το 42ο Διεθνές Φεστιβάλ Καρδίτσας.

Το Διεθνές Χορωδιακό Φεστιβάλ Καρδίτσας έχοντας ως στόχο την αποκέντρωση των εκδηλώσεων του και την επαφή ευρύτερων λαϊκών στρωμάτων με την ποιοτική μουσική, το χορωδιακό τραγούδι, την κλασσική μουσική, την αναγεννησιακή, μπαρόκ και την σύγχρονη μουσική υλοποιεί εκδηλώσεις σε διάφορα μέρη του Νομού, και από  σήμερα Τετάρτη μεταφέρεται στο Μουζάκι και από μεθαύριο Παρασκευή στη Λίμνη Πλαστήρα.

Για 42 χρόνια το Διεθνές Φεστιβάλ Καρδίτσας παραμένει μια σταθερά για τον κόσμο της χορωδιακής μουσικής στην Ελλάδα και Διεθνώς.

Ο κορυφαίος φεστιβαλικός θεσμός του Νομού για σαράντα δύο (42) χρόνια κατάφερε να κρατήσει ζωντανή την ΠΟΙΟΤΙΚΗ ΜΟΥΣΙΚΗ, ΤΗΝ ΚΛΑΣΣΙΚΗ και το ΧΟΡΩΔΙΑΚΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ στο Νομό Καρδίτσας.

Ένας θεσμός καταξιωμένος με διεθνές κύρος και μεγάλη απήχηση στους μουσικούς κύκλους της Ελλάδας και του Εξωτερικού, θεσμός – πρότυπο επαρχιακού Φεστιβάλ.

Το πρόγραμμα του Φεστιβάλ παρουσιάζει ο Αλέξης Κωστάλας, μία από τις κορυφαίες προσωπικότητες της σύγχρονης Ελλάδας.

Η είσοδος είναι ελεύθερη.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ 7ης ΗΜΕΡΑΣ – 42ου ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ

ΤΕΤΑΡΤΗ 22 ΜΑΙΟΥ 2024 – MOUZAKI PALACE HOTEL- ΩΡΑ 8:30 μ.μ

ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ:

  • Η Χορωδία της Ιεράς Μητροπόλεως Τρίκκης, Πύλης και Γαρδικίου υπό τη διεύθυνση της Δέσποινας Πλαστάρα
  • Η Μικτή Χορωδία του Δήμου Σοφάδων υπό τη διεύθυνση του Νίκου Γιαννέλου
  • Η Μικτή Χορωδία “ΛΑΛΗΤΑΔΕΣ” των Βορείων Προαστίων Αττικής υπό τη διεύθυνση του Βασίλη Ζευγώλη

Κοινό έργο: Χορωδιακό έργο «Ωδή της Χαράς» από την 9η Συμφωνία του Μπετόβεν

ΧΟΡΗΓΟΙ ΤΗΣ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ: HOTEL KIERION, MOUZAKI PALACE HOTEL, HOTEL ASTRON, ACS, HOTEL ARNI DOMOTEL, HOTEL AVRA, ΤΑΒΕΡΝΑ ‘PSEATOPOLIS’, ΠΙΤΣΑΡΙΑ ‘MILANEZA’, ΨΗΣΤΑΡΙΑ ‘ΑΣΤΕΡΙΑ’, ΟΥΖΕΡΙ ‘ΤΟ ΣΟΥΡΟΥΠΟ΄, ΙΤΑΛΙΚΟ ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΟ LA FIAMMA, ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΟ ΄ΦΑΓΟΤΟΠΙ΄ ΣΤΑ ΚΑΛΥΒΙΑ ΠΕΖΟΥΛΑΣ, COMPULAND, PRITSAS ENERGY, VIDEO M.PAPAGEORGIOU, HOTEL ΝΑΪΑΔΕΣ ΛΙΜΝΗΣ  ΛΑΣΤΗΡΑ, ΤΑΒΕΡΝΑ ΖΑΡΝΑΒΑΛΟΣ ΚΑΛΥΒΙΑ ΠΕΖΟΥΛΑΣ, ΤΑΒΕΡΝΑ  ‘ ΛΑΔΟΚΟΛΛΑ΄, ΤΑΒΕΡΝΑ ‘ΣΤΟΥ ΣΦΑΚΙΑ’ ΜΑΥΡΟΜΑΤΙ ΜΟΥΖΑΚΙΟΥ, ΑΡΤΟΠΟΙΕΙΟ ΓΙΩΡΓΟΥΧΑΤΖΟΠΟΥΛΟΥ ΚΑΛΥΒΙΑ ΠΕΖΟΥΛΑΣ

Δείτε επίσης