Τον Βούλγαρο Πρέσβη υποδέχθηκε στη Βουλή ο Γιώργος Κωτσός

Share

Τον Βούλγαρο Πρέσβη υποδέχθηκε στη Βουλή ο Γιώργος Κωτσός

‘’Κωτσός και Poriazov συζήτησαν για περαιτέρω εμβάθυνση των διμερών σχέσεων’’

Η πολυεπίπεδη συνεργασία και ο εποικοδομητικός διάλογος, καθιστούν Ελλάδα και Βουλγαρία πόλο ασφαλείας και σταθερότητας στην ευρύτερη περιοχή, όπου οι τρέχουσες εξελίξεις επιβάλλουν την ανάγκη για ανάπτυξη των στρατηγικών μας σχέσεων, υπογράμμισαν τα μέλη του Προεδρείου της Ομάδας Φιλίας Ελλάδας-Βουλγαρίας, κ. Γεώργιος Κωτσός (Πρόεδρος), Γεώργιος Γαβρήλος (Αντιπρόεδρος) και Εμμανουήλ Χνάρης (Γραμματέας) κατά την υποδοχή στη Βουλή του Πρέσβη της Βουλγαρίας, κ. Valedin Poriazov.

Με έμφαση στα έργα διασυνδεσιμότητας και στους τομείς ενέργειας, μεταφορών και ψηφιακών υπηρεσιών, ο κ. Κωτσός αναφέρθηκε στη δυναμική επενδυτική παρουσία της Ελλάδας στη Βουλγαρία, αλλά και την βουλγαρική ανταπόκριση στις ελληνικές εξαγωγές. Παράλληλα ο βουλευτής συνεχάρη την Βουλγαρία για την πλήρη ένταξή της στον ενιαίο χώρο Σένγκεν ως ένα πρώτο βήμα για περαιτέρω κατάργηση ελέγχων στα χερσαία σύνορά μας.

Ο Πρέσβης, στην παρέμβασή του, διέκρινε το παραδειγματικό επίπεδο των σχέσεών μας που χτίζεται με επιτυχία, παρότι χρειάστηκε κάποιες δεκαετίες και εδράζεται τόσο στις κοινές αξίες και το σεβασμό του διεθνούς δικαίου όσο και στις συνεργασίες μέσω συμμετοχής σε οργανισμούς όπως η ΕΕ και το ΝΑΤΟ.

Δείτε επίσης