Σ.Π.ΟΡ.Τ.: Στα Άγραφα και πάλι

Share

Σ.Π.ΟΡ.Τ.: Στα Άγραφα και πάλι

Δύσκολο το πρωινό της Κυριακής για τον Κρυάκουρα.

Ο βαρύς  καιρός με τα φορτωμένα από νερό νέφη μας απογοήτευσαν, για την κατεύθυνση αυτή. Η αλλαγή πορείας δεν άργησε να αποφασισθεί. Η κατεύθυνση ομόφωνα πάρθηκε προς τα βορειοδειτικά της λίμνης Πλαστήρα, με ξεκίνημα από το όμορφο χωριό Κερασιά προς τις προκορφές της Καζάρμας την Κοτρώνα και Δερματά.

Αφήσαμε τα αυτοκίνητά μας στο πάνω μέρος του χωριού.

Σύντομα η πορεία μας γίνεται σε χωματόδρομο με κατεύθυνση Δυτικά προς τα αλπικά λιβάδια της Καζάρμας του Κουφόλογκου της Σκαφίδας και προς τις Εννιά Βρύσες.

Ο λασπωμένος δρόμος από τη βροχή της περασμένης μέρας μας κουράζει στην ανηφορική πορεία μας. Η δασωμένη ράχη από πανύψηλα έλατα κάνει το τοπίο μαγευτικό. Τα μικρά ανοίγματα ανάμεσά τους μας δίνουν εικόνες όμορφες προς τη λίμνη Πλαστήρα, και τις άλλες πλαγιές με τα διάσπαρτα χωριά της περιοχής.

Πιο πάνω και κατά την πορεία μας τα μεγάλα ανοίγματα στις όμορφες πλαγιές με τις καταπράσινες χωραφιές κάνουν ένα θαυμάσιο σκηνικό στο γκρίζο χρώμα της ημέρας.

Συνεχίζουμε την πορεία μας και το πυκνό ελατοδάσος παραχωρεί την θέση που στην πρώτη απότομη πλαγιά της μικρότερης κορυφής που έχουμε μπροστά μας. Το καλοδιατηρημένο ανηφορικό μονοπάτι μας βγάζει σύντομα στη χιονισμένη πλαγιά και σύντομα φτάνουμε στην κορυφή της πρώτης πορείας μας που είναι η Κοτρώνα.

Απέναντί μας ορθώνεται η δεύτερη κορυφή με το όνομα Δερματά.

Συνεχίζουμε μετά από ένα μικρό κατέβασμα στην δεύτερη ψηλότερη κορυφή, που είναι και ο στόχος μας. Εδώ το παχύτερο Απριλιάτικο στρώμα χιονιού μας δυσκολεύει στο απότομο ανέβασμά μας. Σύντομα βρισκόμαστε στην στενή κόψη της κορυφογραμμής που με την κάθετη πλαγιά να καταλήγει στον χωματόδρομο που χωρίζει την Καζάρμα από εμάς.

Εδώ πάνω στην κόψη με το τσουχτερό Αγραφιώτικο κρύο δεν αφήνει περιθώρια ξεκούρασης παρά μόνο μια φωτογράφιση σ’ αυτή την κορυφή, και μια κλεφτή ματιά στις Εννιά Βρύσες που βρίσκονται κάτω δεξιά μας.

Η γρήγορη κατάβαση γίνεται τώρα από διαφορετική πορεία. Στη δεξιά πλαγιά  έχοντας απέναντί μας και την βορεινή πλαγιά του Κουφόλογκου και τη ρεματιά χαμηλά να ξεχωρίζει από τα αφρισμένα νερά κάνοντας πότε μικρούς και πότε μεγάλους καταρράκτες και να χάνονται στο στενό φαράγγι.

ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

Περισσότερες πληροφορίες για τις δραστηριότητες του συλλόγου στα γραφεία μας – Μπότσαρη 2, 2ος όροφος (δίπλα στον ΟΤΕ) κάθε Παρασκευή 9-10 μ.μ. στην ιστοσελίδα μας trikalasport.gr, καθώς και στη σελίδα μας στο Facebook.

Δείτε επίσης