Με μεγάλη επιτυχία η κορυφαία επιστημονική εκδήλωση με θέμα «Υγεία και Διατροφή»

Share

Με μεγάλη επιτυχία η κορυφαία επιστημονική εκδήλωση με θέμα «Υγεία και Διατροφή»

Πραγματοποιήθηκε στις 21/4 στην αίθουσα του ΕΒΕ Καρδίτσας
Και με τη συμμετοχή διακεκριμένων Πανεπιστημιακών

Μια εξαιρετική, επιστημονική εκδήλωση με την συμμετοχή κορυφαίων Ακαδημαικών με θέμα «ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ» πραγματοποιήθηκε την περασμένη Κυριακή 21 Απριλίου 2024 στις 7 μ.μ. στην αίθουσα εκδηλώσεων του Επιμελητηρίου Καρδίτσας με μεγάλη επιτυχία.

Την εκδήλωση διοργάνωσε ο Πανελλήνιος Ελληνοϊταλικός Σύλλογος Φιλίας και Συνεργασίας των Αποφοίτων Ιταλικών Πανεπιστημίων σε συνεργασία με το ΕΒΕ Καρδίτσας, τον Ιατρικό Σύλλογο Καρδίτσας και τον Ιστορικό Σύλλογο «Οι Φίλοι του Θεραπευτηρίου Χρονίων Παθήσεων Τρικάλων».

Στην εκδήλωση συμμετείχαν οι κορυφαίοι καθηγητές: η κ. Ψαλτοπούλου Θεοδώρα καθηγήτρια Θεραπευτικής, Επιδημιολογίας και Προληπτικής Ιατρικής της Ιατρικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, ο καθηγητής του Τμήματος Επιστήμης, Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού τουΠανεπιστημίου Θεσσαλίας κ. Τζιαμούρτας Αθανάσιος, η κ. Γκορτζή Όλγα καθηγήτρια Χημείας και Τεχνολογίας Τροφίμων του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, τ. Πρόεδρος του Τμήματος Διαιτολογίας και Διατροφής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και η κ. Δολόπικου Χριστίνα υποψήφια Διδάκτορας του Τμήματος Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού Σερρών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης .

Εντυπωσίασαν οι καθηγητές και τα θέματα των ομιλιών καθήλωσαν το εξειδικευμένο ακροατήριο.

Τα θέματα των ομιλιών ήταν:

Δρ. Ψαλτοπούλου Ντόρα, Καθηγήτρια ΕΚΠΑ

Θέμα ομιλίας: ¨Διατροφή και Καρκίνος¨

Δρ. Τζιαμούρτας Αθανάσιος, Καθηγητής ΠΘ

Θέμα ομιλίας: ¨Διαβήτης–Άσκηση και Διατροφή¨

Δρ. Όλγα Γκορτζή, Καθηγήτρια ΠΘ

Θέμα ομιλίας: ¨Έρευνα και Ανάπτυξη Λειτουργικών Τροφίμων και Διατροφικές Παρεμβάσεις¨

Δρ. Δολόπικου Χριστίνα, Υπ. Διδάκτορας ΤΕΦΑΑ, Σερρών ΑΠΘ

Θέμα ομιλίας: ¨Διατροφική Εκπαίδευση Ηλικιωμένων¨

Την πρωτοβουλία της διοργάνωσης είχε ο «Πανελλήνιος Ελληνοϊταλικός Σύλλογος Φιλίας και Συνεργασίας των Αποφοίτων Ιταλικών Πανεπιστημίων» σε μια προσπάθεια ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης του κοινού αλλά και των δεκάδων Ιταλοσπουδαγμένων Καρδιτσιωτών επιστημόνων, οι οποίοι από τη δεκαετία του ΄50 εκπαιδεύτηκαν σε Ιταλικά Πανεπιστήμια και έχουν ιδιαίτερη επίγνωση και βιωματική σχέση με τη Μεσογειακή-Υγιεινή διατροφή λόγω της μέθεξής τους στην Ελληνική αλλά και Ιταλική διατροφική κουλτούρα.

Μεταξύ αυτών συμπεριλαμβάνονται επιστήμονες πολλών ειδικοτήτων που δραστηριοποιούνται στην Καρδίτσα (γιατροί, μηχανικοί, φαρμακοποιοί, δικηγόροι, γεωπόνοι κ.α.) οι οποίοι έχουν Ιταλική παιδεία και συμμετέχουν ενεργά σε σημαντικούς τομείς της Υγείας και της Πρόνοιας.

Συνδιοργανωτής της εκδήλωσης ήταν και ο ιστορικός Σύλλογος των «Φίλων του Θεραπευτηρίου Χρονίων Παθήσεων Τρικάλων».

Με το Θεραπευτήριο πολλοί Καρδιτσιώτες έχουν ιδιαίτερη σχέση αφού συγγενείς και φίλοι τους, συγκαταλέγονται μεταξύ των Περιθαλπόμενων η /και των εργαζομένων στην μονάδα.

Οι φίλοι, τα μέλη, και οι εθελοντές του Συλλόγου καινοτομούν χρόνια στους Τομείς της Πρόνοιας, της Συμπερίληψης και της Ενσυναίσθησης με ποικίλες δράσεις Επιστημονικές-Ενημερωτικές και Πολιτιστικές.

Σημαντική και ουσιαστική η συμβολή του Ιατρικού Συλλόγου Καρδίτσας και του Προέδρου του κ. Θωμά Σίμου καθώς και του Επιμελητηρίου Καρδίτσας και του Προέδρου του κ. Κώστα Ζυγογιάννη, που πάντα στηρίζει τέτοιες εκδηλώσεις.

Ο Πρόεδρος του Πανελλήνιου Ελληνοϊταλικού Νίκος Ευθυμιάδης και τα μέλη των Δ.Σ. θέλησαν να προσφέρουν μία επιπλέον σπουδαία, επιστημονική–ενημερωτική εκδήλωση στην κοινωνία της Καρδίτσας και της Θεσσαλίας με ένα σημαντικό και επίκαιρο θέμα που άπτεται της Υγείας και Ευζωίας όλων με εξαιρετικούς ομιλητές.

Την εκδήλωση προλόγισε ο Νίκος Ευθυμιάδης που καλωσόρισε το κοινό και τους καθηγητές και χαιρετισμούς απηύθυνε εκ μέρους του Επιμελητηρίου ο Γιώργος Παπαδημητρίου και εκ μέρους του Ιατρικού Συλλόγου Καρδίτσας ο Αναπληρωτής Πρόεδρος Δημήτρης Παπούλιας.

Στην εκδήλωση παρευρέθη ο Δήμαρχος Σοφάδων κ. Δήμος Κατσής, ο Αντιδήμαρχος Καρδίτσας κ. Σωτήρης Αντωνίου, η Διοικήτρια του Νοσοκομείου Καρδίτσας κ. Κουτσιούμπα και πολλοί άλλοι.

Δείτε επίσης