Κορυφαία Διεπιστημονική Ενημερωτική Εκδήλωση με θέμα «Υγεία και Διατροφή» στην Καρδίτσα

Share

Κορυφαία Διεπιστημονική Ενημερωτική Εκδήλωση με θέμα «Υγεία και Διατροφή» στην Καρδίτσα

Την Κυριακή 21 Απριλίου στις 7 το βράδυ στην αίθουσα του ΕΒΕ Καρδίτσας

KΟΡΥΦΑΙΑ ΔΙΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ-ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΜΕ ΘΕΜΑ «ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΔΙΑΤΡΟΦΗ» ΜΕ ΤΗΝ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΔΙΑΚΕΚΡΙΜΕΝΩΝ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΩΝ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ

 Μια εξαιρετική, επιστημονική εκδήλωση με την συμμετοχή κορυφαίων Πανεπιστημιακών Δασκάλων με θέμα «ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ» θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 21 Απριλίου 2024 στις 7 μ.μ. στην αίθουσα εκδηλώσεων του Επιμελητηρίου Καρδίτσας.

Την εκδήλωση διοργανώνει ο Πανελλήνιος Ελληνοϊταλικός Σύλλογος Φιλίας και Συνεργασίας των Αποφοίτων Ιταλικών Πανεπιστημίων σε συνεργασία με το  ΕΒΕ  Καρδίτσας, τον Ιατρικό Σύλλογο  Καρδίτσας και τον Ιστορικό Σύλλογο «Οι Φίλοι του Θεραπευτηρίου Χρονίων Παθήσεων Τρικάλων».

Στην εκδήλωση θα συμμετάσχουν οι κορυφαίοι καθηγητές: η κ. Ψαλτοπούλου Θεοδώρα καθηγήτρια Θεραπευτικής, Επιδημιολογίας και Προληπτικής Ιατρικής της Ιατρικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, ο καθηγητής Ψυχιατρικής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών κ. Τζαβέλλας Ηλίας, ο καθηγητής του τμήματος Επιστήμης, Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας κ. Τζιαμούρτας Αθανάσιος, και η κ. Γκορτζή Όλγα καθηγήτρια Χημείας και Τεχνολογίας Τροφίμων του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, τ. Πρόεδρος του Τμήματος Διαιτολογίας και Διατροφής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.

Κορυφαία Διεπιστημονική Ενημερωτική Εκδήλωση με θέμα «Υγεία και Διατροφή» στην Καρδίτσα

Τα θέματα των ομιλιών των καθηγητών έχουν ως εξής:

Δρ. Ψαλτοπούλου Ντόρα, Καθηγήτρια ΕΚΠΑ

Θέμα ομιλίας: Διατροφή και Καρκίνος

Δρ. Τζαβέλλας Ηλίας, Aν. Καθηγητής ΕΚΠΑ

Θέμα ομιλίας: Αλκοόλ ως μέρος της διατροφής

Δρ. Τζιαμούρτας Αθανάσιος, Καθηγητής ΠΘ

Θέμα ομιλίας: Διαβήτης–Άσκηση και Διατροφή 

Δρ. Όλγα Γκορτζή, Καθηγήτρια ΠΘ 

Θέμα ομιλίας: Έρευνα και Ανάπτυξη Λειτουργικών Τροφίμων και Διατροφικές Παρεμβάσεις  

Την πρωτοβουλία της διοργάνωσης είχε ο «Πανελλήνιος Ελληνοϊταλικός Σύλλογος Φιλίας και Συνεργασίας των Αποφοίτων Ιταλικών Πανεπιστημίων» σε μια προσπάθεια ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης  του κοινού αλλά και των δεκάδων Ιταλοσπουδαγμένων  Καρδιτσιωτών επιστημόνων, οι οποίοι από τη δεκαετία του ΄50  εκπαιδεύτηκαν σε Ιταλικά Πανεπιστήμια και έχουν ιδιαίτερη επίγνωση και βιωματική σχέση με τη Μεσογειακή-Υγιεινή διατροφή λόγω της μέθεξής τους στην Ελληνική αλλά και Ιταλική  διατροφική κουλτούρα.

Μεταξύ αυτών συμπεριλαμβάνονται επιστήμονες πολλών ειδικοτήτων  που δραστηριοποιούνται στην Καρδίτσα (γιατροί, μηχανικοί, φαρμακοποιοί, δικηγόροι, γεωπόνοι κ.α.) οι οποίοι έχουν Ιταλική παιδεία και συμμετέχουν ενεργά σε σημαντικούς τομείς της Υγείας και της Πρόνοιας.

Συνδιοργανωτής της εκδήλωσης είναι και ο ιστορικός Σύλλογος των «Φίλων του Θεραπευτηρίου Χρονίων  Παθήσεων Τρικάλων».

Με το Θεραπευτήριο πολλοί Καρδιτσιώτες έχουν ιδιαίτερη σχέση αφού συγγενείς και φίλοι τους, συγκαταλέγονται μεταξύ των Περιθαλπόμενων η /και των εργαζομένων στην μονάδα.

Οι φίλοι, τα μέλη, και οι εθελοντές του Συλλόγου καινοτομούν χρόνια στους Τομείς της Πρόνοιας, της Συμπερίληψης και της Ενσυναίσθησης με ποικίλες δράσεις  Επιστημονικές-Ενημερωτικές και Πολιτιστικές.

Σημαντική και ουσιαστική η συμβολή του Ιατρικού Συλλόγου Καρδίτσας και του Προέδρου του κ. Θωμά Σίμου  καθώς και του Επιμελητηρίου Καρδίτσας   και  του Προέδρου του κ. Κώστα Ζυγογιάννη, που πάντα στηρίζει τέτοιες εκδηλώσεις.

Ο Πρόεδρος του Πανελλήνιου Ελληνοιταλικού  Νίκος Ευθυμιάδης και τα μέλη των Δ.Σ. θέλουν να προεφέρουν μία επιπλέον σπουδαία, επιστημονική–ενημερωτική εκδήλωση στην κοινωνία της Καρδίτσας και της Θεσσαλίας με ένα σημαντικό και επίκαιρο θέμα που άπτεται της Υγείας και Ευζωίας όλων με εξαιρετικούς ομιλητές.

Δείτε επίσης