Η ανακοίνωση του Δημάρχου Βόλου κ.Αχιλλέα Μπέου μετά τα δημοσιεύματα περί σύλληψής του

Share

Η ανακοίνωση του Δημάρχου Βόλου κ.Αχιλλέα Μπέου μετά τα δημοσιεύματα περί σύλληψής του

Το βράδυ της Τρίτης (09/04) έγινε γνωστό πως ο Δήμαρχος Βόλου κ.Αχιλλέας Μπέος, συνελήφθη μετά από μήνυση που υπέβαλλε εναντίον του, ο δημοτικός σύμβουλος Κώστας Γαργάλας.

Ο κ.Μπέος σήμερα το πρωί διέψευσε τα δημοσιεύματα περί σύλληψής του και όπως ανέφερε σε ανακοίνωσή του, πήγε αυτοβούλως στο Αστυνομικό Τμήμα, υπέγραψε και αποχώρησε.

Από το Δήμαρχο Βόλου, κ. Αχιλλέα Μπέο έγινε η ακόλουθη δήλωση:

Σχετικά με τα περί δήθεν σύλληψής μου μετά από μήνυση που υπέβαλε εναντίον μου ο γνωστός Γαργάλας, σημειώνω τα εξής:

Είναι αναφαίρετο δικαίωμα του κάθε πολίτη να υποβάλλει μήνυση για όποιο λόγο κρίνει εκείνος αναγκαίο, αναλαμβάνοντας βέβαια και τις ανάλογες ευθύνες. Είναι, όμως, επίσης βασική υποχρέωση των Εισαγγελικών Αρχών να αξιολογούν και να κρίνουν τη σοβαρότητα της κάθε μήνυσης, πριν προχωρήσουν στην όποια διαδικασία.

Στην δική μου περίπτωση θέμα σύλληψης δεν υφίσταται. Προσήλθα αυτοβούλως στο Αστυνομικό Τμήμα, υπέγραψα και αποχώρησα. Αλλωστε η διαδικασία του αυτοφώρου δεν τηρείται για Δημάρχους.

Οσοι  ζουν από το «επάγγελμα» της διαστρέβλωσης και της παραπληροφόρησης μπορούν να αναζητήσουν τη σχετική έκθεση του αξιωματικού υπηρεσίας και να ενημερωθούν, όσο κι αν τους ενοχλεί, για την αλήθεια.

Εκτενώς, και για το θέμα αυτό, θα αναφερθώ στη συνέντευξη Τύπου που θα δώσω αύριο, Πέμπτη, 11 Απριλίου 2024, στις 11 το πρωί στο Δημαρχείο Βόλου

 

Δείτε επίσης