Ετήσιο Αντάμωμα Αργιθεατών 2024: Θα γίνει στον οικότοπο Παναγίας Επισκοπής Βραγκιανών Αχελώου;

Share

Ετήσιο Αντάμωμα Αργιθεατών 2024: Θα γίνει στον οικότοπο Παναγίας Επισκοπής Βραγκιανών Αχελώου;

Πέρυσι 29-7-23 , πολύ έγκαιρα , θέταμε Υπόψη των Οργανωτών του ετήσιου Παναργιθεάτικου Ανταμώματος,  την πρόταση να οριστεί Τόπος του -στις αρχές Ιουλίου 2024 – ο οικότοπος της Παναγίας Επισκοπής Βραγκιανών , ώστε όλες οι κοινότητες του ορεινού δήμου μας να μπορούν να εορτάζουν τη μεγάλη πολιτιστική / πατριωτική συνάντηση των Αργιθεατών όπου γης και Ελλάδας .Οι Πατριώτες να δύνανται να μετακινηθούν άνετα και με ασφάλεια .

• Η καθιέρωση του στα υψώματα του Αγίου Νικολάου -Βλάσι Ανατολικής έχει συντελεστεί πλέον και είναι η ώρα να μεταφέρεται κάθε χρόνο ο Τόπος του Ανταμώματος σε άλλη κοινότητα και δημοτική ενότητα ,για να δίνεται ώθηση , ανανέωση και νέα ορμή στην όλη εκδήλωση, που τονώνει την φιλοπατρία και αγάπη στην παράδοση , χορούς και λαογραφία !

•• Πέρυσι —Ιούλιο 2023– οργανώθηκε στο όμορφο Λαγκάδι Ανθηρού Δυτικής Αργιθέας.

Ελπίζουμε η Οργανωτική Επιτροπή , το ΔΣ της ΠΟΑΣ ( ομοσπονδία συλλόγων) , η δημοτική αρχή και οι παρατάξεις , οι κοινοτάρχες να συμφωνήσουν και να ζητήσουν σχετική άδεια από Ενορία και Μητρόπολη για παραχώρηση του Χώρου .

^ Ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος πολιτισμού και περιβάλλοντος Κωστας Γραμμένος είμαστε σίγουροι ότι θα αναλάβει πρωτοβουλία .

^ Σε περίπτωση -ο μη γενοιτο- άρνησης των οργανωτών , ας φροντίσει ο Δήμος και η τοπική Κοινότητα Βραγκιανών να προγραμματίσει άλλη εναλλακτική εκδήλωση στον Οικότοπο Επισκοπής .

@ Όπου οι υποδομές , μετά και τη βελτίωση που έγινε ή θα ολοκληρωθεί σύντομα , προσφέρονται για μαζική ποιοτική εκδήλωση .
[Θολωτό στέγαστρο – θέα στον ποταμό Αχελώο- ηχητική τέλεια -Πάρκιν και χώρους υγιεινής ].

Δημήτρης Παπακώστας 14-4-24

• σχετικό δημοσίευμα 29-7-23
https://mouzakinews.gr/dimitris-papakostas-i-oreini-argithea-sto-epikentro-politistikis-dimioyrgias/

Δείτε επίσης