Εγκαινιάζεται παρουσία του Πρωθυπουργoύ το τμήμα Λαμία – Καλαμπάκα του Αυτοκινητόδρομου Κεντρικής Ελλάδας Ε65

Share

Εγκαινιάζεται παρουσία του Πρωθυπουργoύ το τμήμα Λαμία – Καλαμπάκα του Αυτοκινητόδρομου Κεντρικής Ελλάδας Ε65

  • Παρουσία του Πρωθυπουργού, πραγματοποιούνται τα εγκαίνια στα νέα τμήματα Λαμία – Ξυνιάδα και Τρίκαλα – Καλαμπάκα, από τον Υπ. Υποδομών και Μεταφορών, Χρήστο Σταϊκούρα.
  • Σε κυκλοφορία τίθενται από σήμερα βράδυ συνολικά 136χλμ. σύγχρονου αυτοκινητοδρόμου, από τον κόμβο Καρπενησίου έως και τον Ανισόπεδο Κόμβο Καλαμπάκας

Στην εκδήλωση για την παράδοση του τμήματος Λαμία-Καλαμπάκα του Αυτοκινητόδρομου Κεντρικής Ελλάδας Ε65, θα μιλήσει σήμερα 23/4 στις 10:00 το πρωί ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ενώ στη συνέχεια, θα παραστεί και θα μιλήσει στην παρουσίαση για την αποκατάσταση ζημιών από τις κακοκαιρίες «Daniel» και «Elias», στο Μουζάκι Καρδίτσας.

Ειδικότερα σημέρα Τρίτη, παρουσία του Πρωθυπουργού, πραγματοποιούνται τα εγκαίνια τα νέα τμήματα Λαμία – Ξυνιάδα (18,5 χλμ) και Τρίκαλα – Καλαμπάκα (25 χλμ), από τον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών, Χρήστο Σταϊκούρα.

Ν. Ταχιάος: Παραδίδεται ο άξονας Λαμία -Καλαμπάκα του Ε65 – Οδικά έργα 900 εκατ. στη Θεσσαλία

«Η κορδέλα θα κοπεί λίγο πριν από το εντυπωσιακό τούνελ των τριών χιλιομέτρων» και οι εκδρομείς του Πάσχα θα μεταβούν από το νέο δρόμο στην Καρδίτσα, στα Τρίκαλα, στη λίμνη Πλαστήρα, στα ορεινά του Μουζακίου, της Αργιθέας, στα ορεινά της Καλαμπάκας, σε μέρη δηλαδή που δοκιμάστηκαν από τον «Ντάνιελ», είπε στο ΕΡΤΝews ο Υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών Νίκος Ταχιάος.

Με την παράδοση των δύο νέων τμημάτων του Ε65, σε κυκλοφορία τίθενται από σήμερα βράδυ συνολικά 136χλμ. σύγχρονου, ασφαλούς αυτοκινητοδρόμου, από τον κόμβο Καρπενησίου έξω από τη Λαμία έως και τον Ανισόπεδο Κόμβο Καλαμπάκας, μειώνοντας σημαντικά το χρόνο της διαδρομής από την πρωτεύουσα μέχρι και τα Μετέωρα.

Σημαντικοί προορισμοί όπως τα Μετέωρα, η Λίμνη Πλαστήρα, το Καρπενήσι, τα Τρίκαλα είναι πλέον προσβάσιμοι, γρήγορα, εύκολα και με ασφάλεια, ενώ μια νέα αναπτυξιακή δυναμική θα δοθεί στον κορμό της χώρας.

Ο αυτοκινητόδρομος Κεντρικής Ελλάδας, πρόκειται για ένα έργο, το οποίο κατασκευάζει η εταιρία ΤΕΡΝΑ Α.Ε. Έχει συνολικό μήκος 182,1 χλμ. και είναι ένα από τα σημαντικότερα εθνικά έργα, συνολικού προϋπολογισμού 1,3 δισ ευρώ περίπου.

Διαθέτει, σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοινώθηκαν, την αναγκαία χωρητικότητα, ενός σύγχρονου αυτοκινητόδρομου δύο λωρίδων κυκλοφορίας ανά κατεύθυνση συν Λωρίδα Έκτακτης Ανάγκης, συνδέοντας ουσιαστικά την Ανατολική με την Δυτική Ελλάδα.

Υπενθυμίζεται, σύμφωνα με στοιχεία της Κεντρικής Οδού, ότι υπό κατασκευή βρίσκονται και τα τελευταία 46 χλμ. του αυτοκινητοδρόμου που θα ξεκινούν από τον ανισόπεδο κόμβο Καλαμπάκας και θα φτάνουν έως και την Εγνατία Οδό, Δυτικά των Γρεβενών.

Στα 136 χλμ. στη διάθεση κάθε οδηγού βρίσκονται υπηρεσίες οδικής ασφάλειας της Κεντρικής Οδού όπως:

> 24ωρα Περίπολα Οδικής Ασφάλειας

> 4ψήφιος αριθμός Έκτακτης Ανάγκης 24ωρης λειτουργίας, 1075

> Δωρεάν Οδική Βοήθεια σε περιπτώσεις ακινητοποίησης

> Τηλεφωνική Εξυπηρέτηση Πελατών στον αριθμό 801 700 7000

ΠΗΓΗ: ertnews.gr

Δείτε επίσης