Αφιέρωμα στους Κ. Βίρβο και Μπ. Μπακάλη από τα Μουσικά Σχολεία Καρδίτσας και Τρικάλων την Τρίτη 16 Απριλίου

Share

Αφιέρωμα στους Κ. Βίρβο και Μπ. Μπακάλη από τα Μουσικά Σχολεία Καρδίτσας και Τρικάλων την Τρίτη 16 Απριλίου

Μετά την εξαιρετική εμφάνιση του Συνόλου Ελληνικής Μουσικής στα Τρίκαλα την περασμένη Δευτέρα 8 Απριλίου, τα Μουσικά Σχολεία Καρδίτσας και Τρικάλων συνεργάζονται ξανά σε μια μουσική παράσταση αφιερωμένη στο λαϊκό και ρεμπέτικο τραγούδι δύο Θεσσαλών Δημιουργών, του Κ. Βίρβου και Μπ. Μπακάλη.

Οι δύο θεσσαλοί, φίλοι και δημιουργοί που συνδέθηκαν με το λαϊκό τραγούδι και με καταγωγή από τον Θεσσαλικό χώρο, ο μεν Κ. Βίρβος από τα Τρίκαλα, ο δε Μπ. Μπακάλης από τα Κανάλια Καρδίτσας, αποτελούν τη θεματική στην οποία είναι αφιερωμένες οι δύο παραστάσεις που θα δώσουν συνολικά τα δύο Μουσικά Σχολεία.

Η πρώτη πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 8 Απριλίου στο Πνευματικό Κέντρο Τρικάλων, ενώ η δεύτερη θα δοθεί την ερχόμενη Τρίτη 16 Απριλίου στις 7.30 το απόγευμα στο Δημοτικό Κινηματοθέατρο Καρδίτσας με ελεύθερη είσοδο για το κοινό.

Πρόκειται για πρωτοβουλία της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Τρικάλων, την οποία αγκάλιασαν η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Καρδίτσας, οι Δήμοι Τρικκαίων, Καρδίτσας, Μουζακίου και Μετεώρων, καθώς και οι ακόλουθοι φορείς: Περιφέρεια Θεσσαλίας – Περιφερειακές Ενότητες Τρικάλων και Καρδίτσας.

Εμφανίζονται η χορωδία και ορχήστρα λαϊκής μουσικής του Μουσικού Σχολείου Τρικάλων υπό την διεύθυνση του κ. Νίκου Κοφήνα και το Σύνολο Ελληνικής Μουσικής του Μουσικού Σχολείου Καρδίτσας υπό τη διεύθυνση του κ. Ηλία Παππά.

Δείτε επίσης