Θετική εξέλιξη για τα δίκτυα αποχέτευσης και τη σύνδεση με τον βιολογικό των παραλιακών οικισμών από Νέα Αγχίαλο έως Λεχώνια

Share

Θετική εξέλιξη για τα δίκτυα αποχέτευσης και τη σύνδεση με τον βιολογικό των παραλιακών οικισμών από Νέα Αγχίαλο έως Λεχώνια

Συνάντηση του Δημάρχου Βόλου, κ. Αχ. Μπέου με τον υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας, κ. Θόδωρο Σκυλακάκη

Μια πολύ θετική εξέλιξη προέκυψε σήμερα στη συνάντηση του Δημάρχου Βόλου, κ. Αχ. Μπέου με τον υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας, κ. Θόδωρο Σκυλακάκη, που αφορά τα δίκτυα αποχέτευσης και τη σύνδεση με τον βιολογικό των παραλιακών οικισμών από Νέα Αγχίαλο έως Λεχώνια, ένα έργο ύψους 11 εκατομμυρίων ευρώ.

Το έργο αυτό λόγω προσφυγών εργολάβων, που ροκάνισαν τις προθεσμίες, κινδύνευε με απένταξη από το χρηματοδοτικό πρόγραμμα και ακύρωση, αλλά τελικά επιτεύχθηκε η λύση και έτσι η χρηματοδότηση και η υλοποίηση του θα συνεχιστούν κανονικά.

Στη διάρκεια της συνάντησης τέθηκε και το θέμα της κεντρικής διαχείρισης των υδάτινων πόρων σε επίπεδο Θεσσαλίας. Και εδώ διαφάνηκαν θετικές εξελίξεις αφού η κυβερνητική πρόθεση προσανατολίζεται στη συνολική διαχείριση σε επίπεδο Περιφερειακή Ενότητας, που σημαίνει ότι η διαχείριση σε όλη τη Μαγνησία θα γίνεται από το Δήμο Βόλου και τη ΔΕΥΑΜΒ, κάτι που αναμφίβολα είναι ιδιαιτέρως θετικό.

Δείτε επίσης