Συνεχίζονται τα έργα σε Ηρ.Πολυτεχνείου-Βόλου για τον Εσωτερικό Δακτύλιο στην Λάρισα

Share

Συνεχίζονται τα έργα σε Ηρ.Πολυτεχνείου-Βόλου για τον Εσωτερικό Δακτύλιο στην Λάρισα

Σε ισχύ από αύριο, Παρασκευή, κυκλοφοριακές ρυθμίσεις

Ξεκινούν αύριο, Παρασκευή, οι εργασίες για την ανακατασκευή πεζοδρομίων στην οδό Βόλου (στάδιο Α2), στο τμήμα από τις σιδηροδρομικές γραμμές / οδό Σαπφούς έως την οδό Ηρώων Πολυτεχνείου, στο πλαίσιο του έργου για τον Εσωτερικό Δακτύλιο Λάρισας. Για τον λόγο αυτό, μπαίνουν σε εφαρμογή προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις, ως τις 17 Μαΐου, με απαγόρευση στάθμευσης και δημιουργία ειδικού, ασφαλούς διαδρόμου κίνησης πεζών.

Να σημειωθεί ότι αυτές τις ημέρες εκτελούνται εργασίες ανακατασκευής των πεζοδρομίων στην οδό Ηρ.Πολυτεχνείου (στο τμήμα από το Δημοτικό Κλειστό Γυμναστήριο, έναντι οδού Κουτσίνα έως την οδό 23ης Οκτωβρίου) και στην οδό 23ης Οκτωβρίου (στο τμήμα από την οδό Ηρώων Πολυτεχνείου έως την οδό Αιόλου).

Συνεχίζονται τα έργα σε Ηρ.Πολυτεχνείου-Βόλου για τον Εσωτερικό Δακτύλιο στην Λάρισα

Πιο αναλυτικά, από αύριο, Παρασκευή 29 Μαρτίου θα ξεκινήσουν και οι εργασίες για το στάδιο Α2 που αφορούν την ανακατασκευή των πεζοδρομίων στην οδό Βόλου (στο τμήμα από τις σιδηροδρομικές γραμμές/οδό Σαπφούς έως την οδό Ηρώων Πολυτεχνείου), στη δεξιά πλευρά κατά τη φορά κίνησης των οχημάτων, από τις σιδηροδρομικές γραμμές προς την οδό Ηρώων Πολυτεχνείου.

Για τους λόγους αυτούς θα εφαρμοστούν προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις, με την κυκλοφορία να διεξάγεται σε μία λωρίδα κυκλοφορίας ανά κατεύθυνση, πλάτους 4,00 μ., με απαγόρευση στάθμευσης στη ζώνη των έργων και θέσπιση ορίου ταχύτητας 30 km/hr. Ταυτόχρονα θα δημιουργηθεί ασφαλής διάδρομος κίνησης των πεζών με τη χρήση μπαριέρων ασφαλείας. Οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα είναι σε ισχύ έως και την Παρασκευή, 17 Μαΐου 2024, καθ’ όλο το 24ωρο. Κατά τη διάρκεια των εργασιών στην οδό Βόλου, η κυκλοφορία των οχημάτων θα διεξάγεται σύμφωνα με τις προβλεπόμενες πληροφοριακές και ρυθμιστικές πινακίδες που θα τοποθετηθούν από τον ανάδοχο του έργου.

Υπενθυμίζεται ότι το δημοτικό έργο «Ολοκλήρωση Εσωτερικού Δακτυλίου Λάρισας», με συνολικό προϋπολογισμό 11,7 εκατ. ευρώ, χρηματοδοτείται από το πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης» του ΥΠΕΣ και τον Δήμο Λαρισαίων.

Δείτε επίσης