Μήνυμα του Βουλευτή Καρδίτσας και Κοινοβουλευτικού Εκπροσώπου της ΝΔ Κώστα Τσιάρα για την επέτειο της 25ης Μαρτίου

Share

Μήνυμα του Βουλευτή Καρδίτσας και Κοινοβουλευτικού Εκπροσώπου της ΝΔ Κώστα Τσιάρα για την επέτειο της 25ης Μαρτίου

Ο Ελληνισμός γιορτάζει σήμερα τη διπλή επέτειο της Εθνικής Παλιγγενεσίας της 25ης Μαρτίου και του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου. Μια διπλή επέτειος για το Έθνος μας που δείχνει πόσο άρρηκτα ταυτισμένη είναι η διαδρομή του Ελληνισμού με την Ορθόδοξη πίστη μας.

Σε αυτή την πορεία των 203 ετών το Έθνος μας κατάφερε πολλά. Κατάφερε μέσα από θριάμβους αλλά και αποτυχίες να αναδειχθεί σε μια σύγχρονη Δημοκρατία. Αντιμετωπίσαμε τις ιστορικές προκλήσεις με σύνεση και καταφέραμε, ακόμα και τις αποτυχίες μας να τις μετατρέψουμε σε ευκαιρίες και να προχωρήσουμε ενωμένοι μπροστά.

Αυτό το διαχρονικό μήνυμα της ενότητας εκπέμπει, άλλωστε, σταθερά η Επέτειος της 25ης Μαρτίου. ‘Ότι στην παλαίστρα της ιστορίας, τίποτα δεν πρέπει να θεωρείται δεδομένο. Αλλά και τίποτα δεν είναι ακατόρθωτο όταν κρατάμε αρραγή την ομοψυχία μας. Όταν  διατηρούμε φλογερή την πίστη μας στις αστείρευτες δυνάμεις μας και όταν σφυρηλατούμε με πράξεις την ενότητα του έθνους μας.

Σε αυτή την ιστορική συγκυρία για τον Ελληνισμό, που δεν προσομοιάζει με καμιά στο παρελθόν, με την Ελλάδα πιο ισχυρή από ποτέ οικονομικά, αμυντικά και γεωπολιτικά, αυτή είναι η ισχυρότερη πρόκληση που έχουμε μπροστά μας, ως Έθνος: Να μην διακινδυνεύσουμε αλλά να διαφυλάξουμε όσα πετύχαμε τα τελευταία χρόνια.

Και, ενωμένοι, να τολμήσουμε ένα βήμα παραπάνω, δίνοντας ακόμα μια φορά τον καλύτερο εαυτό μας  στις μεγάλες προκλήσεις που έχουμε μπροστά μας.

Σε όλες και σε όλους εύχομαι από καρδιάς Χρόνια Πολλά!

Δείτε επίσης