Μήνυμα της Δημοτικής Επιτροπής Ισότητας του Δήμου Μουζακίου για την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας

Share

Μήνυμα της Δημοτικής Επιτροπής Ισότητας του Δήμου Μουζακίου για την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας

Κάθε χρόνο, 8 του Μάρτη «γιορτάζει» η Γυναίκα, μητέρα, κόρη, αδερφή, σύζυγος, εργαζόμενη, η μάνα και πατέρας μαζί, η Γυναίκα που κακοποιείται και δεν «μιλά» αλλά και αυτή που βρήκε τη δύναμη να «φύγει», η Γυναίκα θύμα της πατριαρχίας και της έμφυλης βίας.

Τη σημερινή μέρα όμως δεν πρέπει να τη λογίζουμε  μόνο σαν αφορμή για διασκέδαση, αλλά οφείλουμε να κατανοήσουμε το πραγματικό της νόημα, να προβληματιστούμε και να αφυπνιστούμε.

Σήμερα γιορτάζουμε τους αγώνες των γυναικών που οδήγησαν σε όλα αυτά που εμείς θεωρούμε δεδομένα αλλά δυστυχώς αποτελούν ακόμα ζητούμενο για πολλές από εμάς.

Η σύγχρονη γυναίκα ακόμα προσπαθεί να κολυμπήσει στα ταραχώδη ανδροκρατούμενα ύδατα αναζητώντας ένα λιμάνι σιγουριάς και ασφάλειας, να επιβιώσει μέσα στους πολλαπλούς της ρόλους και να αποτάξει από πάνω της όλες τις ταμπέλες που της έχουν προσάψει.

Αναμφισβήτητα, ο αγώνας των γυναικών όλα αυτά τα χρόνια έχει αποδώσει καρπούς, παρόλα αυτά χρειάζεται ακόμα μεγάλη προσπάθεια ώστε να λάβει τη θέση που της αξίζει,  Δίπλα στον Άντρα με ίσα δικαιώματα οικονομικά, κοινωνικά, πολιτικά.

Η νεοσύστατη Δημοτική Επιτροπή Ισότητας του Δήμου Μουζακίου η οποία αποτελείται από 8 μέλη (Φωτίου Ιουλία, Καπούλα Στέλλα, Κακαράντζα Άννα, Μπαλάσκα Αναστασία, Λάππα Ιωάννη, Σπανού Στέλλα, Αικατερίνη Ευαγγέλου-Κίσσα, Γκαραβέλα Ηλία) θα καταβάλει κάθε προσπάθεια ώστε να συνεργαστεί με όλους τους αρμόδιους φορείς και να συμμετέχει στον σχεδιασμό δράσεων με σκοπό την προώθηση της ουσιαστικής ισότητας των φύλων και την καταπολέμηση της έμφυλης βίας.

Εκ της Δημοτικής Επιτροπής Ισότητας,

Η Πρόεδρος
Ιουλία Φωτίου

Δείτε επίσης