Μήνυμα αλληλοϋποστήριξης στάλθηκε στις γυναίκες της περιοχής της Πύλης για το φαινόμενο της βίας

Share

Μήνυμα αλληλοϋποστήριξης στάλθηκε στις γυναίκες της περιοχής της Πύλης για το φαινόμενο της βίας

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας, τα στελέχη του Κέντρου Κοινότητας Δήμου Πύλης σε συνεργασία με το Κέντρο Συμβουλευτικής Υποστήριξης Γυναικών Θυμάτων Βίας Δήμου Τρικκαίων και το Αστυνομικό Τμήμα Πύλης πραγματοποίησε ενημερωτική εκδήλωση, με θέμα: «Η Γυναίκα έχει φωνή! Η Γυναικά έχει ζωή!», το Σάββατο 2 Μαρτίου 2024, στο Πολιτιστικό Κέντρο Πύλης.

Στόχος της δράσης ήταν η ενημέρωση και η ευαισθητοποίηση όλων των πολιτών της περιοχής του Δήμου Πύλης και ειδικότερα των γυναικών. Οι υπεύθυνοι της Ελληνικής Αστυνομίας ενημέρωσαν τους συμμετέχοντες για το φαινόμενο της βίας στις γυναίκες θύματα, εντός της οικία τους, και παρέθεσαν παραδείγματα περιπτώσεων γυναικών, που ήταν αποδέκτες κάθε μορφής βίας, καθώς και τους τρόπους που μπορούν να βοηθηθούν από την ΕΛΑΣ.

Τα Στελέχη του Κέντρου Συμβουλευτικής Υποστήριξης Γυναικών Θυμάτων Βίας Δήμου Τρικκαίων ενημέρωσαν για τη λειτουργία και τις παρεχόμενες υπηρεσίες της δομής, τους ψυχολογικούς παράγοντες που προάγουν το φαινόμενο της βίας, τα χαρακτηριστικά του θύτη, τη συμβουλευτική-νομική-εργασιακή υποστήριξη και καθοδήγηση που μπορεί να δεχτεί μια γυναίκα με εμπειρία ενδοοικογενειακής βίας ώστε να αποδράσει από το φαύλο κύκλο της σωματικής, λεκτικής και ψυχολογικής κακοποίησης.

Η ενδυνάμωση και η κινητοποίηση των γυναικών αποτελούν βασικά δεδομένα για την ενίσχυση της αυτοπεποίθηση τους, την προαγωγή της ανεξαρτησίας τους και τη μείωση του αισθήματος του φόβου και της υποταγής στην ανδρική φιγούρα. Η αλλαγή στάσης και η υιοθέτηση διαφορετικού τρόπου αντιμετώπισης από όλους μας στο ζήτημα της ενδοοικογενειακής βίας δύναται να οδηγήσει στη ελαχιστοποίηση του φαινομένου.

Ευχαριστούμε θερμά τους υπεύθυνους των υπηρεσιών για την αγαστή συνεργασία και την υποστήριξη τους στη διεξαγωγή αυτής της ενημερωτικής δράσης: Πέτρος Αυξέντης, Κοινωνιολόγος – Ευαγγελία Παπαχρήστου, Ψυχολόγος (Κέντρο Συμβουλευτικής Υποστήριξης Γυναικών Θυμάτων Βίας Δήμου Τρικκαίων), Παναγιώτης Ζαΐμης (Αστυνόμος Β΄, Προϊστάμενος Γραφείου Ενδοοικογενειακής Βίας της Αστυν. Δ/νσης Τρικάλων), Μαρία Βουτσελά, Αρχιφύλακας Α. Τ. Πύλης.

Την ενημερωτική εκδήλωση χαιρέτησαν η Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής, Υγείας και Αλληλεγγύης Δήμου Πύλης, κα Χαρά Καλιώρα και η Αντιδήμαρχος Παιδείας, Πολιτισμού και Τουρισμού Δήμου Πύλης, κα Μαρίνα Πανάγου, στέλνοντας μήνυμα ενότητας, αλληλεγγύης και υποστήριξης σε όλες τις γυναίκες χωρίς διακρίσεις και περιορισμούς. Αρωγός σε κάθε κοινωνική κίνηση για την ψυχοκοινωνική στήριξη των πολιτών του Δήμου Πύλης, η Προϊσταμένη του Αυτοτελούς Τμήματος Κοινωνικής Προστασίας, Παιδείας και Πολιτισμού, κα Φανή Μαρκαντά.

Τέλος, ευχαριστούμε θερμά για την ευγενική χορηγία και την κοινωνική προσφορά τους τις εταιρίες:

Βιολάντα Cookies A.E., για τα γλυκίσματα

Οικογένεια ΚΛΙΑΦΑ, με αναψυκτικά και χυμούς.

Δείτε επίσης