ΕΠΑΛ Μουζακίου: Επίσκεψη στο Κ.Π.Ε. Μουζακίου

Share

ΕΠΑΛ Μουζακίου: Επίσκεψη στο Κ.Π.Ε. Μουζακίου

Οι μαθητές της Β’ τάξης του ΕΠΑΛ Μουζακίου είχαν την ευκαιρία να πραγματοποιήσουν προγραμματισμένη επίσκεψη στο Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Μουζακίου, την Τρίτη, 12 Μαρτίου 2024, στα πλαίσια υλοποίησης προγράμματος Περιβαλλοντικής Αγωγής με τίτλο: «IANOS- DANIEL και μετά τι;».

Τα παιδιά και οι συνοδοί καθηγητές παρακολούθησαν την εκπαιδευτική δράση: «ΠΛΗΜΜΥΡΕΣ». Στη διάρκεια του προγράμματος οι υπεύθυνοι επιμορφωτές του ΚΠΕ παρουσίασαν παραστατικά, με τη μέθοδο της προβολής, το ευρύτερο γεγονός της κλιματικής αλλαγής, με έμφαση στο φαινόμενο του θερμοκηπίου και στα συνακόλουθα ακραία καιρικά φαινόμενα. Παράλληλα δόθηκε η ευκαιρία να υπάρξει αναθύμηση των δραματικών εικόνων των θεομηνιών «ΙΑΝΟS» και «DANIEL», που έπληξαν και προκάλεσαν μεγάλες καταστροφές τόσο στην περιοχή μας, όσο και στην ευρύτερη λεκάνη της θεσσαλικής πεδιάδας και τονίστηκε η ανάγκη κατασκευής έργων αντιπλημμυρικής θωράκισης.

Ακολούθησε συζήτηση, στη διάρκεια της οποίας οι μαθητές μας διατύπωσαν τις απορίες τους και έλαβαν τις τεκμηριωμένες απαντήσεις των επιμορφωτών.

Δείτε επίσης