Αριστουργηματική βραδιά με την «Ψυχή της Ηπείρου» στα Τρίκαλα

Share

Αριστουργηματική βραδιά με την «Ψυχή της Ηπείρου» στα Τρίκαλα

Μαγικές νότες από την «Ψυχή της Ηπείρου» κατέκλυσαν το Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Τρικκαίων το βράδυ της Πέμπτης 28 Μαρτίου 2024. Η ομώνυμη συναυλία που διοργάνωσε ο Δήμος Τρικκαίων, με κύριους συντελεστές τον Πετρολούκα Χαλκιά στο κλαρίνο και τον Βασίλη Κώστα στο λαούτο, ανέδειξαν μέσα από ιδιαίτερους αυτοσχεδιασμούς σε βασικά μουσικά θέματα, τον πλούτο και τις δυνατότητες αξιοποίησης της δημοτικής μουσικής παράδοσης. Οι δύο δεξιοτέχνες παρουσίασαν ένα πρόγραμμα που έχει ήδη μετεγγραφεί σε cd, αλλά η συναυλία ανέδειξε πρόσθετες αρετές για τη μουσική ικανότητα και τη μεταλαμπάδευση αισθημάτων που γέννησαν οι νότες.

Μαζί με τους δύο εξαίρετους μουσικούς, άξιοι δίπλα τους, ο επίσης στέρεος ερμηνευτής Κώστας Τζίμας, ο Θανάσης Βόλλας στο λαούτο και ο Πέτρος Παπαγεωργίου στα κρουστά.

Εκ μέρους του Δήμου Τρικκαίων και του Δημάρχου Νίκου Σακκά χαιρετισμό απηύθυνε η εντεταλμένη σύμβουλος Δημοσίων Σχέσεων Εφη Λεβέντη, που τόνισε τη σημασία της συναυλίας για τη μουσική του τόπου μας και τη συνάντηση των καλλιτεχνών με το τρικαλινό κοινό. Ένα κοινό που έδωσε μαζικότατα το παρών στη μουσική αυτή συνάντηση.

Από τον Δήμο Τρικκαίων παρέστησαν επίσης οι αντιδήμαρχοι Μιχάλης Λάππας, Τάκης Παζαΐτης και Σοφία Αλεστά, οι δημοτικοί σύμβουλοι Βασίλης Κρανιάς, Ζωή Παπαναστασίου, Χρήστος Ζαραμπούκας και Αντώνης Λάππας και ο πρ. Δήμαρχος Τρικκαίων Χρήστος Λάππας.

Από το γραφείο Τύπου του Δήμου Τρικκαίων

Δείτε επίσης