Η Λαική Συσπείρωση Θεσσαλίας στηρίζει τον αγώνα των εργατουπαλλήλων

Share

Η Λαική Συσπείρωση Θεσσαλίας στηρίζει τον αγώνα των εργατουπαλλήλων, για αυξήσεις στους μισθούς, μέτρα κατά της ακρίβειας, πλήρη και σταθερή δουλειά, προστασία της ζωής τους

Όλοι – όλες στην γενική απεργία και τις συγκεντρώσεις στις 28 Φλεβάρη

Τώρα μέτρα ενάντια στην ακρίβεια με κατάργηση των έμμεσων φόρων και πλαφόν στις τιμές της ενέργειας, των τροφίμων, των βρεφικών ειδών και άλλων ειδών λαϊκής κατανάλωσης, με αφορολόγητο στα 12.000 €, προσαυξημένο +3.000 € για κάθε παιδί. Κατάργηση του ΕΝΦΙΑ για τα εργατικά νοικοκυριά.

Να καταργηθούν οι αντεργατικοί  νόμοι όπως ο νόμος Βρούτση – Αχτσιόγλου και επαναφορά της Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας.

Κατώτατος μισθός στα 900 €, να αυξηθούν συνολικά οι μισθοί και επαναφορά των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας για όλους τους εργαζόμενους.

Καθολική επαναφορά των τριετιών, συμπεριλαμβανομένης και της περιόδου 2012 – 2023. Επαναφορά των Δώρων Χριστουγέννων και Πάσχα στους δημόσιους υπαλλήλους.

Σταθερή δουλειά με δικαιώματα, 7ωρο – 5ήμερο – 35ωρο.

Επίδομα ανεργίας στο 80% του κατώτερου μισθού για όλους τους ανέργους.

Εξασφάλιση από το κράτος της δωρεάν, πλήρους και απρόσκοπτης ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης και νοσηλείας σε όλους.

Να μην περάσει το αντιδραστικό νομοσχέδιο για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια, όχι στην αναθεώρηση του άρθρου 16 του συντάγματος. Αποκλειστικά δημόσιες και δωρεάν σύγχρονες σπουδές, εξασφάλιση δωρεάν σίτισης και στέγασης για τους φοιτητές.

Όχι στις ΝΑΤΟϊκές δαπάνες. Να κλείσουν όλες οι ξένες βάσεις. Καμία εμπλοκή της Ελλάδας στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους. Αποφασιστική ενίσχυση της κρατικής χρηματοδότησης για Υγεία, Παιδεία, Πρόνοια.

100% αποζημίωση όλων των πληγέντων απο τις φυσικές καταστροφές, έργα αντιπλλημυρικής, αντιπυρικής και αντισεισμικής θωράκισης.

Να σταματήσουν τώρα οι πλειστηριασμοί. Επιδότηση ενοικίου με διεύρυνση των κριτηρίων ένταξης και αύξηση της επιδότησης.

Να μην συγκαλυφθεί το σιδηροδρομικό έγκλημα στα Τέμπη και να αποδοθούν οι πραγματικές ευθύνες! Σύγχρονες, ασφαλείς και φτηνές μαζικές μεταφορές.

Δείτε επίσης