Εμπορικός Σύλλογος Καρδίτσας: Αναγκαία η παράταση της διαδικασίας για την διασύνδεση των POS

Share

Εμπορικός Σύλλογος Καρδίτσας: Αναγκαία η παράταση της διαδικασίας για την διασύνδεση των POS

Ο Εμπορικός Σύλλογος Καρδίτσας λαμβάνοντας υπ όψιν τα προβλήματα  που αντιμετωπίζουν οι επιχειρήσεις και την καταγραφή μεγάλων καθυστερήσεων  στην αναβάθμιση των POS από τους παρόχους , τις δυσκολίες σύνδεσης και δικτύωσης τους από τους προμηθευτές των ταμειακών μηχανών, και γενικότερα την αδυναμία εξυπηρέτησης, λόγω τεχνικών προβλημάτων, χιλιάδων επιχειρήσεων που πρέπει να διασυνδεθούν όλες εντός των επόμενων ελάχιστων ημερών, θεωρεί αδύνατο  να τηρηθούν οι ασφυκτικές προθεσμίες που έχει ανακοινώσει η φορολογική διοίκηση.

Αυτό βέβαια σημαίνει και ότι θα πρέπει, την τελευταία στιγμή, οι εταιρείες των ταμειακών μηχανών να προλάβουν να κάνουν τη διασύνδεση με τα POS για εκατοντάδες πελάτες τους, με κίνδυνο η διαδικασία να γίνει εκπρόθεσμα. Επίσης τονίζουμε ότι δεν έχουν ολοκληρωθεί οι εγκρίσεις για τα voucher του τελευταίου κύκλου, ενώ καθυστερεί ο 4ος κύκλος, στον οποίο θα περιλαμβάνονται και τα all in one συστήματα για τα οποία υπάρχουν πληροφορίες ότι δεν είναι διαθέσιμα ακόμα από τις τράπεζες.

Για την όλη αυτή  αργή διαδικασία δεν έχουν ευθύνη οι επιχειρήσεις, καθώς δεν αποτελεί δική τους υπαιτιότητα η καθυστέρηση.

Δεδομένων όλων των παραπάνω ο Εμπορικός Σύλλογος Καρδίτσας ζητάει  την παράταση της διαδικασίας για την διασύνδεση των POS με τις ταμειακές μηχανές ώστε να δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις για την ομαλή και σωστή λειτουργία των επιχειρήσεων.

Εκ Της Διευθύνσεως Του Συλλόγου

Δείτε επίσης