Το εκλογικό πρόγραμμα 2023 της ΝΔ για ΛΟΑΤΚΙ+ – Η επιτροπή για Ισότητα 2021 και η αφωνία των Βουλευτών Καρδίτσας

Share

Το εκλογικό πρόγραμμα 2023 της ΝΔ για ΛΟΑΤΚΙ+ – Η επιτροπή για Ισότητα 2021 και η αφωνία των Βουλευτών Καρδίτσας

Γράφει ο Δημήτρης Παπακώστας


Σε πλήρη εξέλιξη ο δημόσιος διάλογος για το θέμα «γάμου – τεκνοθεσίας» ομόφυλων ζευγαριών, άρχισαν τα… φροντιστηριακά μαθήματα στα γραφεία οδού Πειραιώς ΝΔ -αντί για συνεδρίαση ΚΟ ΝΔ προς συνδιαμόρφωση πρότασης-, ο Υπουργός Μ. Βορίδης με παρρησία ανέπτυξε τις νομικά και κοινωνικά τεκμηριωμένες αντιρρήσεις του στο υπό κατάθεση «σχέδιο νόμου», οι Βουλευτές ν. Λάρισας παίρνουν δημόσια θέση (Κέλλας – Χαρακόπουλος), όπως και ο βουλευτής Ροδόπης Ευρ. Στυλιανίδης.

• Αφωνία παρατηρείται στο ν. Καρδίτσας. Ουδείς Κοινοβουλευτικός ή κομματικός παράγοντας πήρε ως σήμερα θέση…

•• Ο στοχαστής – φιλόσοφος Στ. Ράμφος έβαλε με σοφά λόγια (συνέντευξη του) τα πράγματα στην διαχρονικά – ιστορικά σωστή θέση τους.
@ Από αρχαιοτάτων χρόνων -εποχή αρχής πατριαρχίας- η «οικογένεια, η μητρότητα,το ζευγάρι μητέρας – πατέρα, συνιστά την καταστατική προϋπόθεση, το θεμέλιο, της κοινωνίας».

^Ανατρέξαμε στο εκλογικό πρόγραμμα της ΝΔ 2023: Μια μικρή αναφορά γίνεται με ελάχιστες -(6)- λέξεις για το επίκαιρο ζήτημα.
Γράφει: Υλοποίηση Εθνικής Στρατηγικής για Ισότητα ΛΟΑΤΚΙ +. (τίποτα άλλο…).

@ Προστρέξαμε στα πορίσματα μιας απλής Επιτροπής που συστήθηκε το 2021 υπό την προεδρία του καθηγητή – Ανώτατου Δικαστή ΕΔΔΑ κ. Σισελιάνου.

@ Τις, χωρίς κοινωνική διαβούλευση, πολιτικό εξαντλητικό αντίλογο και θεσμική ανάλυση /ανταλλαγή απόψεων-θέσεις των «μελών της Επιτροπής» αυτής, επιχειρεί ένα στενό επιτελείο του Μαξίμου και της ηγεσίας της ΝΔ, ερήμην της κοινοβουλευτικής ομάδας και της βάσης του κόμματος, να παρουσιάσει ως προγραμματικές – εκλογικές, ώστε να νομιμοποιηθούν με ψήφιση από το Κοινοβούλιο.

@ Όμως, όπως εξηγήσαμε με προηγούμενα άρθρα μας, ο αξιακός κώδικας των φίλων και μελών της κυβερνώσας παράταξης ΝΔ απέχει… παρασάγγας από το υπό κατάθεση σχέδιο νόμου περί «γάμου» ομόφυλων.

•Ο ‘φιλόσοφος των φιλοσόφων’ Αριστοτέλης δίδασκε: Δεν υπάρχει μεγαλύτερη ανισότητα από την ίση μεταχείριση άνισων (ανόμοιων) καταστάσεων.

•• Ο Γάμος ιστορικά – κοινωνικά αποτελεί ιερή ένωση Γυναίκας -Άνδρα, που οδηγεί τις περισσότερες φορές στην γέννηση παιδιών, διαιώνιση γένους, δημιουργία οικογένειας, με σαφή πρότυπα.

•Το «Σύμφωνο Συμβίωσης» με προσαρμογή και ενίσχυση δικαιωμάτων (αναδοχή κα) καλύπτει πλήρως τα ομόφυλα ζευγάρια. Με αναβάθμιση ενδεχομένως της τελετουργίας: πχ υπογραφή ενώπιον Ειδικού Ληξιάρχου ή οικείου Περιφερειάρχη / ΓΓ Αποκ. Διοίκησης.

^Σεβόμαστε όλους, δικαιούμαστε το ίδιο από κάθε «δικαιωματιστή – ακτιβιστή».

@ Η επιμονή ομοφυλοφίλων στην καθιέρωση «γάμου (πολιτικού)» οφείλεται κυρίως στη θέληση ενός ισχυρού μειοψηφικού λόμπυ να επιδείξει ισχύ, να διαβρωθεί κάθε έννοια κοινωνικής συνοχής – παραδοσιακής οικογένειας.

@ Δεν είναι ακριβές ότι όλη η Ευρώπη ή η ΕΕ έχει νομοθετήσει «γάμο» ομόφυλων.
^ Η συντριπτική πλειοψηφία χωρών στον πλανήτη βασίζεται στον γάμο μεταξύ γυναίκας – άνδρα.

^ Η ηγεσία της ΝΔ ας σταθμίσει σωστά και ψύχραιμα την ελληνική πραγματικότητα.

^ Τόνισε ο Σεβασμιότατος κ Συμεών και προσυπογράφουμε: «Ναι ! Είμαστε συντηρητικοί, υπέρ της διαφύλαξης των πατροπαράδοτων αξιών και αρχών»…

^Οι Βουλευτές Καρδίτσας έχουν υποχρέωση ως πληρεξούσιοι των Καρδιτσιωτών να λάβουν δημόσια θέση για το επίδικο ζήτημα.

^ Μεταφέρουμε οργή τοπικών κοινωνιών… μην υποτιμηθεί η υγιής αντίδραση της.

@ Ο Μπρέχτ έγραψε σοφά:
«Από τα λιοντάρια γλύτωσα, από τις τίγρεις ξέφυγα…!… Με φάγανε όμως οι… κοριοί».

• Φίλοι όλοι! Φιλτάτη η Αλήθεια, η Οικογένεια, η Μητρότητα!!!

Δημήτρης Παπακώστας
Νομικός – Αιρετός ΤΑ Θεσσαλίας 25 έτη
Θεσσαλικά Βραγκιανά 15 Ιανουαρίου 2024

Δείτε επίσης