Στην προσευχή μας τον π. Ιουστίνο από την Ιερά Μονή Φρέατος του Ιακώβ

Share

Στην προσευχή μας τον π. Ιουστίνο από την Ιερά Μονή Φρέατος του Ιακώβ

Κείμενο – Φωτογραφία: Σπύρος  Θεοδ. Κουτσοχρήστος


Η Ιερά Μονή Φρέατος του Ιακώβ εν Σαμάρεια (Ορθόδοξο Πατριαρχείο Ιεροσολύμων), βρίσκεται στην πόλη Ναμπλούς (Nablus) του Ισραήλ – Δυτική όχθη και είναι ο τόπος μαρτυρίου, του Αγίου Νεομάρτυρος Φιλουμένου του Κυπρίου, στις 29 Νοεμβρίου 1979.

Το Ιερό και Θαυματουργό Σκήνωμά του, βρίσκεται στον Μεγαλοπρεπή τρισυπόστατο Ιερό Ναό της Αγίας Φωτεινής της Σαμαρείτιδος, του Αγίου Φιλουμένου και του Αγίου Ιουστίνου.

Το “Φρέαρ του Ιακώβ” είναι τόπος, που φανατικοί αλλόθρησκοι, θέλουν να σφετεριστούν και να εκδιώξουν, με οποιονδήποτε τρόπο τους Αγιοταφίτες πατέρες, που διακονούν το Ιερό τούτο
Χριστιανικό Προσκύνημα, εκεί, που ο Κύριος ημών Ιησούς Χριστός, ζήτησε νερό από την Σαμαρείτιδα, την μετέπειτα Αγία Φωτεινή, Μεγαλομάρτυρα και Ισαπόστολο.

Οι αλλόθρησκοι εξτρεμιστές, εκμεταλλευόμενοι την “αστάθεια” στην περιοχή, δημιουργούν πολλά προβλήματα στους Αγιοταφίτες πατέρες, οι οποίοι βρίσκονται, συνεχώς εν διωγμώ!

Μετά το μαρτυρικό τέλος, του Αγίου Φιλουμένου, διάδοχός του στο Ιερό τούτο Προσκύνημα, είναι ο εκ Κερκύρας ορμώμενος, Αρχιμανδρίτης π. Ιουστίνος Μάμαλος, τον οποίο είχα την ευλογία να γνωρίσω το 2021, στον Άγιο Ελευθέριο οδού Αχαρνών.

Την δεύτερη εβδομάδα του Ιανουαρίου, του 2024, εξτρεμιστικά στοιχεία με τρομοκρατικές ενέργειες, απειλούν για πολλοστή φορά, την ζωή του Αγιοταφίτη Ηγουμένου π. Ιουστίνου, ο οποίος αρνείται να εγκαταλείψει τον Ιερό τούτο τόπο.

Επικοινώνησα με τον Γέροντα, το βράδυ της Τρίτης 16/01/2024 – 22:15 και στην σύντομη συνομιλία μας, ανέφερε μια σταθερή κατάσταση, με ένα περιστατικό βίας κατά τις απογευματινές ώρες…

Οι διπλωματικές ενέργειες της Ελληνικής Κυβέρνησης, θα προσπαθήσουν να αντιστρέψουν, την έκρυθμη αυτή κατάσταση.

Όμως, το πιο σίγουρο και “αποτελεσματικό όπλο” του Χριστιανού…  είναι η Προσευχή!

Ας προσευχηθούμε, για όλη την Αγιοταφική Αδελφότητα και τον π. Ιουστίνο, ώστε να ξεπεράσει και αυτήν την μεγάλη δοκιμασία.

Δείτε επίσης