Πανθεσσαλική σύσκεψη στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ για το Περιφερειακό Συνέδριο για τη Θεσσαλία

Share

Πανθεσσαλική σύσκεψη στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ για το Περιφερειακό Συνέδριο για τη Θεσσαλία

Ν.Ε. Καρδίτσας του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία: «ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΓΙΑ ΤΗ ΘΕΣΣΑΛΙΑ»

Την Πέμπτη, 18 Ιανουαρίου 2024, πραγματοποιήθηκε στη Λάρισα πανθεσσαλική σύσκεψη στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, για τον σχεδιασμό και τη διεξαγωγή του Περιφερειακού Συνεδρίου για τη Θεσσαλία.

Με απόφαση της Κεντρικής Επιτροπής, προτεραιότητα για τον ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ αποτελεί ο σχεδιασμός της περιφερειακής ανάπτυξης και η μέγιστη δυνατή συνεργασία και αξιοποίηση των ανθρώπινων πόρων κάθε περιφέρειας, η εμπλοκή κάθε συλλογικού φορέα και κάθε ενδιαφερόμενου πολίτη.

Το Περιφερειακό Συνέδριο για τη Θεσσαλία θα πραγματοποιηθεί στη Λάρισα, το Σάββατο 10 Φεβρουαρίου 2024, με στόχο τη μεγαλύτερη δυνατή συμμετοχή μελών και φίλων αλλά και την απεύθυνση στη κοινωνία.

Πανθεσσαλική σύσκεψη στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ για το Περιφερειακό Συνέδριο για τη Θεσσαλία

Ο ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ. μαζί με τις τοπικές κοινωνίες θα επιδιώξει:

  • να αναδείξει τα αίτια και τους παράγοντες που έβαλαν χειρόφρενο στην οικονομική και κοινωνική δραστηριότητα της Θεσσαλίας, κρατούν χαμηλή την παραγωγικότητα και ευθύνονται για τα παραμελημένα σχολεία,  τα νοσοκομεία, τις δημόσιες υποδομές.
  • να ακούσει και να κινητοποιήσει τις τοπικές δυνάμεις, ώστε να συνδιαμορφώσουν μαζί αναπτυξιακές προτάσεις και να αγωνιστούν για την υλοποίησή τους και
  • να επικαιροποιήσει το πρόγραμμά του, με το βλέμμα στην ενίσχυση της περιφέρειας και της αποκέντρωσης.

Τα ζητήματα στα οποία θα επικεντρωθεί το Περιφερειακό Συνέδριο για τη Θεσσαλία θα είναι αυτά της πρωτογενούς παραγωγής ,των δικτύων και των υποδομών (αντιπλημμυρικά έργα, νερό ως δημόσιο αγαθό, ασφαλείς και γρήγορες μεταφορές), του περιβάλλοντος και του τουρισμού, της δημόσιας δωρεάν Υγείας και πρόνοιας , της ισχυρής και ποιοτικής δημόσιας σχολικής και πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης, του δικαιώματος στη στέγαση και της υποστήριξης ευπαθών ομάδων, του δημογραφικού και της επιχειρηματικότητας για μια νέα κοινωνική οικονομία.

Παράλληλα στο πλαίσιο του συνεδρίου θα διεξαχθούν συσκέψεις του Προέδρου κ.Στέφανου Κασελάκη με φορείς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, των τοπικών  Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης, αγροτικών συλλόγων και συνεταιρισμών, εμπορικών συλλόγων και επιμελητηρίων.

Πριν το Συνέδριο θα πραγματοποιηθούν επισκέψεις κλιμακίων στους τέσσερις νομούς της Θεσσαλίας.

Νομαρχιακές Επιτροπές ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ. Λάρισας, Καρδίτσας, Τρικάλων, Μαγνησίας

Δείτε επίσης