ΛΑ.ΣΥ Θεσσαλίας: Η περιφερειακή αρχή Θεσσαλίας να κατασκευάσει γρήγορα νέα ασφαλή γέφυρα Αργύρη – Βατσουνιάς Καρδίτσας

Share

ΛΑ.ΣΥ Θεσσαλίας: Η περιφερειακή αρχή Θεσσαλίας να κατασκευάσει γρήγορα νέα ασφαλή γέφυρα Αργύρη – Βατσουνιάς Καρδίτσας

Τα προβλήματα που δημιούργησε ο ΙΑΝΟΣ αρχικά και στη συνέχεια η κακοκαιρία ΝΤΑΝΙΕΛ του περασμένου Σεπτέμβρη και στις περιοχές Αργιθέας και Μουζακίου Καρδίτσας, με την κατάρρευση υποδομών και τεχνικών έργων, ανέδειξαν την προχειρότητα κατασκευής πολλών και την ανάγκη για άμεση, ουσιαστική αποκατάσταση, αλλά και ένα συνολικό σχεδιασμό και κατασκευή σύγχρονων έργων αντιπλημμυρικής προστασίας, με βάση και τα μεταβαλλόμενα κλιματικά δεδομένα, από κυβέρνηση, περιφέρεια Θεσσαλίας και δήμους.

Τα πολυδιαφημισμένα ημιτελή ή τα έργα-«μπαλώματα» της ΤΕΡΝΑ στον Πάμισο ποταμό, ήταν αναμενόμενο να οξύνουν περισσότερο τα προβλήματα με καταρρεύσεις γεφυρών και αποκλεισμούς χωριών (Βατσουνιά – Δρακότρυπα, Αμυγδαλή, Ελληνόκαστρο) μετά τον ΝΤΑΝΙΕΛ.

Στη γέφυρα Αργύρη – Βατσουνιά, που καταστράφηκε από τον ΙΑΝΟ, έγινε μια παρέμβαση – ημίμετρο, με μεγάλη ταχύτητα και όπως-όπως υποστήριξη με σιδερένιες βάσεις, προκειμένου να αντέξει τη διέλευση των μεγάλων φορτηγών, με το πολύ βαρύ φορτίο των ανεμογεννητριών για το Τύμπανο – Αργιθέας.

Αυτή η προσωρινή «αποκατάσταση», της γέφυρας, καταστράφηκε εκ νέου με τον ΝΤΑΝΙΕΛ, αφήνοντας αρκετές ημέρες τους κατοίκους της Δρακότρυπας, Βατσουνιάς αλλά και της Αργιθέας σε απομόνωση και αδυναμία πρόσβασης σε δομές υγείας, εφοδιασμού αγαθών, αναγκαίου υλικού και μέσων για επισκευές και συντηρήσεις.

Η Λαική Συσπείρωση, αξιώνει από την περιφερειακή αρχή Θεσσαλίας, να προχωρήσει γρήγορα στην κατασκευή νέας ασφαλούς γέφυρας Αργύρη – Βατσουνιά για την εξυπηρέτηση των κατοίκων.

23.1.2024

Δείτε επίσης