Εξιχνιάστηκε περίπτωση απάτης στη Λάρισα με το πρόσχημα πρόκλησης τροχαίου ατυχήματος

Share

Εξιχνιάστηκε περίπτωση απάτης στη Λάρισα με το πρόσχημα πρόκλησης τροχαίου ατυχήματος

Σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος αλλοδαπού άνδρα και άγνωστου μέχρι στιγμής ατόμου 

Από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Λάρισας εξιχνιάστηκε περίπτωση απάτης σε βάρος ημεδαπής γυναίκας και σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος αλλοδαπού άνδρα και άγνωστου, μέχρι στιγμής, ατόμου.

Ειδικότερα, μεσημβρινές ώρες της 22-10-2023, ημεδαπή γυναίκα δέχτηκε τηλεφωνική κλήση στο σταθερό τηλέφωνο της οικίας της από άγνωστο δράστη, ο οποίος της συστήθηκε ως αστυνομικός και αφού προφασίστηκε ότι συγγενικό της πρόσωπο προκάλεσε τροχαίο ατύχημα με αποτέλεσμα τον σοβαρό τραυματισμό ανήλικου παιδιού, της απαίτησε την καταβολή χρηματικού ποσού «δήθεν» για την αποφυγή νομικών συνεπειών του συγγενικού της προσώπου.

Η παθούσα πείσθηκε και καθ’ υπόδειξη του δράστη απέρριψε από το μπαλκόνι της οικίας της το χρηματικό ποσό των -3.700- ευρώ, μέσα σε σακούλα, την οποία, όπως προέκυψε, παρέλαβε ο αλλοδαπός άνδρας-συνεργός που ταυτοποιήθηκε.

Η σχηματισθείσα δικογραφία θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Λάρισας. 

Με αφορμή τη συγκεκριμένη υπόθεση, η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλίας συνιστά:

  • Να είστε ιδιαίτερα επιφυλακτικοί όταν άγνωστοι προσπαθούν να σας πείσουν για την καταβολή χρηματικού ποσού, με το πρόσχημα ότι συγγενικό σας πρόσωπο έχει προκαλέσει τροχαίο ατύχημα ή με το πρόσχημα επείγουσας ανάγκης συγγενικού προσώπου (π.χ. νοσηλεία σε νοσοκομείο, χειρουργική επέμβαση). Το ίδιο μπορεί να προσπαθήσουν και τηλεφωνικά. Για τους ίδιους λόγους να μην ενδίδετε σε προτροπές για συνάντηση (ραντεβού κ.λπ.).
  • Σε περιπτώσεις που άγνωστοι επικαλούνται έκτακτη ανάγκη γνωστού-συγγενικού σας προσώπου, να επιδιώκετε πάντα οι ίδιοι να επικοινωνείτε τηλεφωνικά με το γνωστό-συγγενικό σας πρόσωπο, προς επιβεβαίωση των όσων επικαλούνται. Η επικοινωνία να γίνεται με δικό σας τηλέφωνο και κατόπιν δικής σας πρωτοβουλίας και να μην δέχεστε να μιλάτε με άτομο, το οποίο κάλεσαν οι άγνωστοι.
  • Να έχετε πάντα διαθέσιμους τους τηλεφωνικούς αριθμούς, με τους οποίους πρέπει να επικοινωνήσετε σε περίπτωση ανάγκης (Αστυνομία, Νοσοκομεία, στενοί συγγενείς κ.ά.).

Δείτε επίσης