Εξιχνιάστηκαν -2- περιπτώσεις κλοπών που διαπράχθηκαν σε βάρος ηλικιωμένων γυναικών στη Λάρισα 

Share

Εξιχνιάστηκαν -2- περιπτώσεις κλοπών που διαπράχθηκαν σε βάρος ηλικιωμένων γυναικών στη Λάρισα 

Συνελήφθη, στα όρια του αυτοφώρου, ημεδαπός άνδρας, ενώ ταυτοποιήθηκαν ακόμη -2- ημεδαπές γυναίκες, ως δράστιδες

Συνελήφθη, χθες (11-01-2024) στη Λάρισα, στα όρια του αυτοφώρου, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Λάρισας, ημεδαπός άνδρας, σε βάρος του οποίου, καθώς και σε βάρος -2- ημεδαπών γυναικών που έχουν ταυτοποιηθεί και άγνωστου –μέχρι στιγμής- ατόμου, σχηματίστηκε δικογραφία για το αδίκημα της κλοπής.

Ειδικότερα, χθες το πρωί στη Λάρισα, οι δράστιδες επιβαίνουσες σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, το οποίο ακολουθούνταν από ακόμη ένα Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο που οδηγούσε ο συλληφθείς, προσέγγισαν ηλικιωμένη πεζή ημεδαπή γυναίκα και με το πρόσχημα ότι ήταν γνώριμα πρόσωπα του υιού της, την έπεισαν να επιβιβαστεί στο όχημά τους και να μεταβούν στην οικία της, προκειμένου να τους δώσει χρήματα για να προβούν σε υποτιθέμενη επένδυσή τους προς όφελος του υιού της.

Μάλιστα, προκειμένου να γίνουν πιο πειστικές, μία εκ των δράστιδων έδωσε το κινητό της τηλέφωνο, με το οποίο συνομίλησε με άγνωστο άντρα-συνεργό τους που προσποιήθηκε τον υιό της.

Η παθούσα πείστηκε και αφού μετέβησαν στην οικία της, εισήλθε εντός αυτής και παρέλαβε το χρηματικό ποσό των -20.000- ευρώ, το οποίο, ακολούθως, οι δράστιδες αφαίρεσαν από την κατοχή της και διέφυγαν.

Αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Λάρισας εντόπισαν τον συλληφθέντα να οδηγεί το ανωτέρω Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο και τον ακινητοποίησαν, ενώ σε νομότυπη έρευνα που διενεργήθηκε στην οικία του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν το χρηματικό ποσό των -6.000- ευρώ, καθώς και το κλειδί του άλλου οχήματος, στο οποίο επέβαιναν οι δράστιδες και το οποίο ήταν σταθμευμένο έξω από την οικία του συλληφθέντα.

Από την συνεχιζόμενη έρευνα των αστυνομικών προέκυψε ότι, οι προαναφερόμενες δράστιδες και ο συλληφθείς, την 14-12-2023 το πρωί στη Λάρισα, διέπραξαν ακόμη μία περίπτωση κλοπής από ηλικιωμένη ημεδαπή γυναίκα. Πιο αναλυτικά, προσποιούμενη η μία εξ αυτών την συμβολαιογράφο και  προφασιζόμενη ότι γνωρίζει την κόρη της και δικαιούταν επιστροφή χρημάτων, την έπεισαν και την οδήγησαν με το ανωτέρω όχημα στην οικία της, όπου οι δράστιδες εισήλθαν εντός αυτής και χωρίς να γίνουν αντιληπτές από την παθούσα, με τη μέθοδο της απασχόλησης, αφαίρεσαν το χρηματικό ποσό των -17.000- ευρώ.

Κατασχέθηκαν τα ανωτέρω -2- Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα, ως μέσα διευκόλυνσης της παράνομης δραστηριότητάς τους.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Λάρισας.

Δείτε επίσης