Εκπαιδευτική επίσκεψη του 4ου Γυμνασίου Καρδίτσας στο Αρχαιολογικό Μουσείο Καρδίτσας

Share

Εκπαιδευτική επίσκεψη του 4ου Γυμνασίου Καρδίτσας στο Αρχαιολογικό Μουσείο Καρδίτσας

Εκπαιδευτική επίσκεψη πραγματοποιήθηκε από το τμήμα Α2 του 4ου Γυμνασίου Καρδίτσας την Παρασκευή 19 – 1 – 2024 στο Αρχαιολογικό Μουσείο Καρδίτσας.

Η επίσκεψη έγινε στα πλαίσια Προγράμματος Πολιτιστικών Θεμάτων που υλοποιούν οι μαθητές με θέμα: «Ταξιδεύοντας στην ιστορία του τόπου μας μέσα από τα μνημεία».

Οι μαθητές παρακολούθησαν με ιδιαίτερο ενδιαφέρον το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Μαψαταία εἰμί: Από το Κιέριον στη Μητρόπολη». Έμαθαν για την ιστορία της αρχαίας Θεσσαλίας, την πολιτική και κοινωνική οργάνωση και την καθημερινή ζωή των κατοίκων στους κλασικούς χρόνους.

Στη συνέχεια ξεναγήθηκαν σε όλους τους χώρους του Μουσείου και θαύμασαν τα διάφορα εκθέματα της αρχαιότητας (νομίσματα, κοσμήματα, αγγεία, όπλα, εργαλεία, αγάλματα κ. ά.).

Η ξενάγηση έγινε από την αρχαιολόγο κ. Τσιούκα Φωτεινή και με τη συμβολή των αρχαιοφυλάκων κ. Αθανασίου Άντας, κ. Πούλιου Βάνας, κ. Γιοβάνη Δημητρίου.

Τους μαθητές και τις μαθήτριες συνόδευσαν οι εκπαιδευτικοί κ. Τρίχα Ελένη, κ. Γκαμπλιά Μαρίνα και η κ. Χιώλου Χαρούλα που συμμετέχουν στο συγκεκριμένο Πρόγραμμα Πολιτιστικών Θεμάτων.

Ήταν μια ιδιαίτερα επιμορφωτική και εποικοδομητική επίσκεψη για τους μαθητές.

Δείτε επίσης