«Βραδιά των Φαναριών» τη δεύτερη μέρα των Χριστουγέννων στην παραλία του Βόλου

Share

«Βραδιά των Φαναριών» τη δεύτερη μέρα των Χριστουγέννων στην παραλία του Βόλου

Βραδιά των Φαναριών: 26 Δεκεμβρίου στις 19.00 στην παραλία του Βόλου

Μια ευχή στον ουρανό – Μια συμβολική πράξη αγάπης

Θα ακολουθήσει συναυλία με την Anastasia και τους Alcatrash

Για μια ακόμη χρονιά, ο βολιώτικος ουρανός θα φωτιστεί την Τρίτη, 26 Δεκεμβρίου, δεύτερη ημέρα των Χριστουγέννων, από τα χιλιάδες φαναράκια που θα φύγουν ταυτόχρονα από την παραλία της πόλης μεταφέροντας «ένα φως – μια ευχή» και παράλληλα θα ενισχύσουν οικονομικά τη δράση ευαγών ιδρυμάτων της περιοχής της Μαγνησίας.

Στη φετινή εκδήλωση θα παρευρεθούν για να γιορτάσουν μαζί με το κοινό τους, η Anastasia και το συγκρότημα Alcatrash, καλλιτέχνες ιδιαίτερα δημοφιλείς στον κόσμο της νεολαίας και όχι μόνο!

Οι προσκεκλημένοι καλλιτέχνες έρχονται γεμάτοι διάθεση και ενέργεια στο Βόλο, για ένα μοναδικό live που θα αποτελέσει μουσικό γεγονός των γιορτών!

Οι καλλιτέχνες ενώνουν τις δυνάμεις τους σε ένα κοινό στόχο που, όπως κάθε χρόνο, είναι ιερός, καθώς η εντυπωσιακή γιορτινή εκδήλωση, που εντάσσεται στο πρόγραμμα των εορταστικών εκδηλώσεων του Δήμου Βόλου για τα Χριστούγεννα 2023 – Πρωτοχρονιά 2024, έχει έντονα φιλανθρωπικό χαρακτήρα. Όπως έχει καθιερωθεί, έτσι και φέτος θα διατίθενται στο κοινό τα χριστουγεννιάτικα φαναράκια από ειδικά διαμορφωμένα περίπτερα.

Καθένας και καθεμία θα ανάψουν το δικό τους φαναράκι και θα το απελευθερώσουν ταυτόχρονα στον ουρανό δημιουργώντας ένα καταπληκτικό θέαμα με έντονο συμβολισμό. Πρόκειται για μία συμβολική πράξη αγάπης δίνοντας παράλληλα την δυνατότητα στον κόσμο, εφόσον το επιθυμεί, να δείξει την αλληλεγγύη του και να βοηθήσει σημαντικά Ιδρύματα στηρίζοντας το έργο τους. Συγκεκριμένα πρόκειται για τα Ιδρύματα: «Ορφανοτροφείο Βόλου», Σύλλογος Γονέων και Φίλων Ατόμων με Αυτισμό, «Φλόγα» Σύλλογος Γονιών Παιδιών με Νεοπλασματικές Παθήσεις & «ΕΛΕΠΑΠ» Ελληνική Εταιρία Προστασίας & Αποκαταστάσεως Αναπήρων Προσώπων.

Συγκεκριμένα η διάθεση των φαναριών θα ξεκινήσει από τις 5 το απόγευμα 2 ώρες προ της εκδήλωσης, όπου έξωθεν του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας επί της παραλίας θα διατίθενται τα φανάρια σε τέσσερα σημεία – ανά ίδρυμα – με ρίψη συμβολικού αντιτίμου στους κουμπαράδες για όσους το επιθυμούν.

Η εκδήλωση ξεκινά στις 7 και στις 7.05 με το σύνθημα του Δημάρχου, κ. Αχιλλέα Μπέου τα χιλιάδες φαναράκια θα απελευθερωθούν αναμμένα στον ουρανό ταυτόχρονα δημιουργώντας ένα εκπληκτικό αισθητικά αποτέλεσμα, ενώ παράλληλα «Ένα Φως – Μια Ευχή» θα ταξιδεύσει από τους κατοίκους και τους επισκέπτες της πόλης μεταφέροντας τις προσωπικές επιθυμίες του καθένα στο γιορτινό ουρανό.

Η εκδήλωση έχει αποκτήσει φανατικό κοινό και από τον τοπικό πληθυσμό, αλλά και από επισκέπτες της πόλης που επιλέγουν τη συγκεκριμένη ημέρα για να ξαναζήσουν τη μαγική στιγμή. Τα τοπικά και πανελλήνιας εμβέλειας ΜΜΕ καλύπτουν την εκδήλωση, ενώ είναι χιλιάδες οι αναρτήσεις των μέσων κοινωνικής δικτύωσης που στέλνουν σε άμεσο χρόνο το μήνυμα αισιοδοξίας και αγάπης σε όλο τον κόσμο.

Δείτε επίσης