Τμήμα Περιβάλλοντος  Π.Ε. Μαγνησίας: Συστάσεις σε άτομα με αναπνευστικό πρόβλημα και στο γενικό πληθυσμό

Share

Τμήμα Περιβάλλοντος  Π.Ε. Μαγνησίας: Συστάσεις σε άτομα με αναπνευστικό πρόβλημα και στο γενικό πληθυσμό

Το Τμήμα Περιβάλλοντος  Π.Ε. Μαγνησίας ενημερώνει ότι με βάση τις μετρήσεις των τριών σταθμών που βρίσκονται εντός του Π.Σ. Βόλου (1ο Δημοτικό Σχολείο Βόλου, Διοικητήριο και Ν. Δημητριάδα) και είναι ενταγμένοι στο ΕΔΠΑΡ, ο ημερήσιος μέσος όρος των PM10 για τις 3 προηγούμενες ημέρες του Δεκεμβρίου παρουσιάζει υπέρβαση του ορίου των 50μg/m3 και κυμαίνεται μεταξύ 75 και 100μg/m3.

Λόγω των ανωτέρω και των μετεωρολογικών συνθηκών που επικρατούν στην περιοχή μας συστήνει για την εφαρμογή βραχυπρόθεσμων μέτρων σύμφωνα με τις  ΚΥ, Α)Αριθμ. Η.Π. 14122/549/Ε.103(ΦΕΚ 488Β/30.03.2011), Β)Αριθμ. οικ. 70601/13 (ΦΕΚ – 3272 Β/23-12-2013):

Συγκεκριμένα:

  • Άτομα με αναπνευστικό πρόβλημα ή καρδιοπαθείς καθώς και τα παιδιά θα πρέπει να περιορίσουν κάθε έντονη σωματική δραστηριότητα, ιδιαίτερα αν αυτή γίνεται σε εξωτερικούς χώρους. Άτομα με άσθμα μπορεί να χρειαστούν πιο συχνά εισπνοές του ανακουφιστικού φαρμάκου. Άτομα άνω των 65 ετών επίσης, θα πρέπει να περιορίσουν τη σωματική τους δραστηριότητα.
  • Κάθε άτομο που αισθάνεται ενόχληση στα μάτια ή εμφανίζει βήχα, ρινική συμφόρηση ή ενόχληση στο λαιμό θα πρέπει να περιορίσει τη σωματική του άσκηση-δραστηριότητα, ιδιαίτερα αν αυτή γίνεται σε εξωτερικούς χώρους.

Για τις ημερήσιες ωριαίες μετρήσεις, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να ενημερώνονται καθημερινά από το site της Περιφέρειας Θεσσαλίας https://www.thessaly.gov.gr/

Δείτε επίσης