Τα Καρδιτσιώτικα Χριστούγεννα με τέσσερις συναυλίες του Ωδείου Καρδίτσας Κωνσταντίνος Ευθυμιάδης

Share

Τα Καρδιτσιώτικα Χριστούγεννα με τέσσερις συναυλίες του Ωδείου Καρδίτσας Κωνσταντίνος Ευθυμιάδης

Την Πέμπτη 21 Δεκεμβρίου η πρώτη συναυλία στο Ωδείο

ΤΑ ΚΑΡΔΙΤΣΙΩΤΙΚΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ME 4 ΣΥΝΑΥΛΙΕΣ ΤΟΥ ΩΔΕΙΟΥ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ – ΚΩΝ/ΝΟΣ ΕΥΘΥΜΙΑΔΗΣ ΚΑΙ ΜΕ ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΕΛΛΗΝΙΔΑ ΜΑΡΙΑ ΚΑΛΛΑΣ

Όπως κάθε χρόνο για πάνω από 70 χρόνια, δύο γενιές στην μουσική εκπαίδευση και την πολιτιστική ζωή της πόλης και του Νομού Καρδίτσας, το Ωδείο Καρδίτσας – Κωνσταντίνος Ευθυμιάδης δίνει το στίγμα του στα Καρδιτσιώτικα Χριστούγεννα, με τις Καθιερωμένες του Χριστουγεννιάτικες Συναυλίες, με ένα πρόγραμμα που συνδυάζει Βυζάντιο και Δύση, Παράδοση και Κλασσική Μουσική.

Τέσσερις εκδηλώσεις θα πραγματοποιήσει το Ωδείο Καρδίτσας Κωνσταντίνος Ευθυμιάδης τα φετινά Χριστούγεννα που περιλαμβάνουν Χριστουγεννιάτικα και Πρωτοχρονιάτικα τραγούδια, παραδοσιακή και κλασσική μουσική, ελληνική και ξένη.

Οι εκδηλώσεις θα κλείσουν με την εκδήλωση-αφιέρωμα στην Παγκόσμια Μαρία Κάλλας (1924-1977), που άφησε ένα ξεχωριστό αποτύπωμα στην Παγκόσμια Μουσική Κοινότητα.

Η εκδήλωση θα υλοποιηθεί στο πλαίσιο του εορτασμού του έτους Κάλλας 2023, που θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 29 Δεκεμβρίου 2023 στις 8.30 το βράδυ με θέμα: «Νίκος Ευθυμιάδης- Συνομιλώντας με την Μαρία Κάλλας». (Μια προσωπική αφήγηση με βιωματικές αναφορές από τα παιδικά  χρόνια, τις σπουδές  στο Μιλάνο και τις σχέσεις  με ανθρώπους και χώρους που μεγαλούργησε η Μαρία Κάλλας, μέχρι  σήμερα.)

Τα Καρδιτσιώτικα Χριστούγεννα με τέσσερις συναυλίες του Ωδείου Καρδίτσας Κωνσταντίνος Ευθυμιάδης

Θα ακουστούν μοναδικά και επιλεγμένα αποσπάσματα από την μοναδική Μαρία Κάλλας.

Η Καρδίτσα άνοιξε τον εορτασμό της Μαρίας Κάλλας με τρείς Ιταλίδες υψίφωνες στην αρχή της χρονιάς και η Καρδίτσα τον κλείνει την Παρασκευή 29 Δεκεμβρίου 2023.

Την πρώτη του Χριστουγεννιάτικη εκδήλωση θα πραγματοποιήσει το Ωδείο Καρδίτσας – Κωνσταντίνος Ευθυμιάδης την Πέμπτη 21 Δεκεμβρίου 2023 στις 8.30 μ.μ με την συμμετοχή των μουσικών συνόλων του Ωδείου καθώς και μαθητών και καθηγητών του Ωδείου.

Στην συναυλία θα λάβει μέρος και ο διακεκριμένος Καρδιτσιώτης ηθοποιός και σκηνοθέτης Μάκης Χάρμπας, πού θα διαβάσει Χριστουγεννιάτικα κείμενα καθώς και καταπληκτικοί σολίστ και δεξιοτέχνες καθηγητές Μουσικής.

Βυζάντιο και Δύση συνυπάρχουν στην καθιερωμένη Μεγάλη Χριστουγεννιάτικη Συναυλία με τους σολίστ, καθηγητές, σπουδαστές και τα μουσικά σύνολα του Ωδείου Καρδίτσας – Κων/νος Ευθυμιάδης.

Τα Καρδιτσιώτικα Χριστούγεννα με τέσσερις συναυλίες του Ωδείου Καρδίτσας Κωνσταντίνος Ευθυμιάδης - Χριστουγεννιάτικη Συναυλία του Ωδείου Καρδίτσας Κων/νος Ευθυμιάδης στην κεντρική πλατεία Καρδίτσας

Όπως κάθε χρόνο για πολλές δεκαετίες, έτσι και φέτος το Ωδείο Ευθυμιάδη συνεχίζει την παράδοση του, να δίνει το μουσικό παρόν στα  Καρδιτσιώτικα Χριστούγεννα και μάλιστα με τέσσερις εκδηλώσεις.

Το Ωδείο Καρδίτσας – Κων/νος Ευθυμιάδης δυστυχώς δεν θα μπορέσει να πραγματοποιήσει την καθιερωμένη του Μεγάλη Χριστουγεννιάτικη συναυλία της δεύτερης ημέρας των Χριστουγέννων στο Δημοτικό Κινηματοθέατρο Καρδίτσας λόγω μη παραχώρησης από τον Δήμο Καρδίτσας. Η συναυλία θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα εκδηλώσεων του Ωδείου Καρδίτσας – Κωνσταντίνος Ευθυμιάδης.

Την εκδήλωση θα ανοίξει η  Βυζαντινή Χορωδία Καρδίτσας (1948-2023) του Ωδείου Καρδίτσας – Κων/νος Ευθυμιάδης, που θα ερμηνεύσει επίκαιρους Χριστουγεννιάτικους Ύμνους, συνεχίζοντας την παράδοση που δημιούργησε ο μακαριστός Πρωτοψάλτης του Μητροπολιτικού Ναού Καρδίτσας, Κωνσταντίνος Ευθυμιάδης.

Θα επακολουθήσει πρόγραμμα κλασσικής, σύγχρονης και παραδοσιακής μουσικής που περιλαμβάνει ύμνους, χριστουγεννιάτικα και πρωτοχρονιάτικα κάλαντα, ελληνικά και ξένα, που θα ερμηνεύσουν σολίστ, καθηγητές του ωδείου στα διάφορα όργανα και σπουδαστές.

Τέλος, το πρόγραμμα θα κλείσει η ιστορική Μικτή Χορωδία του Ωδείου Καρδίτσας – Κωνσταντίνος Ευθυμιάδης, που υπό την διεύθυνση του Νίκου Ευθυμιάδη θα ερμηνεύσει χριστουγεννιάτικα και πρωτοχρονιάτικα έργα γνωστών συνθετών.

Τα Καρδιτσιώτικα Χριστούγεννα με τέσσερις συναυλίες του Ωδείου Καρδίτσας Κωνσταντίνος Ευθυμιάδης - Δύο εντυπωσιακές συναυλίες του Νίκου Ευθυμιάδη στο Στρασβούργο

Δεκαετίες το Ωδείο Ευθυμιάδη αλλά και η οικογένεια Ευθυμιάδη έχει ταυτισθεί με τα Χριστούγεννα των Καρδιτσιωτών, των ετεροδημοτών και των επισκεπτών της Καρδίτσας, που θέλει αυτές τις ημέρες να υπάρχει, το ύφος και το ήθος που συνάδει με το μήνυμα της μεγάλης γιορτής της Χριστιανοσύνης.

Η δεύτερη και η τρίτη συναυλία θα πραγματοποιηθούν στην κεντρική πλατεία της Καρδίτσας.

Η τέταρτη και σπάνια εκδήλωση περιλαμβάνει το αφιέρωμα στην Μαρία Κάλλας κατά την οποία ο Νίκος Ευθυμιάδης «συνομιλεί» με την ίδια πραγματοποιώντας μία βιωματική αναφορά από τα παιδικά του χρόνια μέχρι την περίοδο των σπουδών του στο Μιλάνο και την «συνύπαρξή» τους σε χώρους όπως η Σκάλα του Μιλάνου κ.α. όπως και στις συζητήσεις του με διάσημους Έλληνες και Ιταλούς σολίστ της Όπερας.

Θα ακουστούν επίσης εμβληματικές άριες που σημάδεψαν την ζωή και την καριέρα της παγκόσμιας Ελληνίδας ντίβας. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα εκδηλώσεων του Ωδείου Καρδίτσας – Κωνσταντίνος Ευθυμιάδης.

Τα Χριστούγεννα και το εορταστικό κλίμα της Καρδίτσας και των Καρδιτσιωτών θα έχουν τη δυνατότητα και το προνόμιο να απολαύσουν μία ολοκληρωμένη παρουσίαση για την μεγάλη Ελληνίδα ντίβα, που λίγες πόλεις έχουν αυτή την ευκαιρία.

Η είσοδος είναι ελεύθερη σε όλες τις εκδηλώσεις.

Δείτε επίσης