Σ.Π.ΟΡ.Τ.: Πολυκοσμία στον χιονισμένο Κόζιακα

Share

Σ.Π.ΟΡ.Τ.: Πολυκοσμία στον χιονισμένο Κόζιακα

Τυραννισμένοι από τις υψηλές θερμοκρασίες του καλοκαιριού, κουρασμένοι από το ζεστό και καταστροφικό φθινόπωρο, μέσα στο χειμώνα πια και λίγες μέρες απόσταση από το χειμερινό ηλιοστάσιο, προσμένουμε το κρύο του χειμώνα ως μάνα εξ ουρανού.  Αναπολούμε τον παλιό καιρό που όλα ήταν τακτοποιημένα, ζέστη το καλοκαίρι, ευεργετικές βροχές το φθινόπωρο, κρύο χωρίς έλεος τον χειμώνα. Ελπίζουμε σε ένα θαύμα που θα μας επιστρέψει στον απολεσθέντα παράδεισο των τεσσάρων διακριτών εποχών, προσδοκούμε σε ένα συχωροχάρτι που θα σβήσει τις ευθύνες μας για την υπερθέρμανση.

Το χιόνι του Σαββάτου στα ορεινά οιωνός άριστος ενός χειμώνα με πολύ χιόνι και ο ορειβατικός μας σύλλογος το πρωί της Κυριακής είναι στα Λιβάδια Περτουλίου για να ανέβει για άλλη μια φορά στον Κόζιακα. Το χιόνι φρέσκο, στεγνό και αφράτο. Τα έλατα με λυγισμένα τα κλαδιά από το λευκό φορτίο, οι θόρυβοι κρύβονται μέσα στις νιφάδες, η πρωινή παγωνιά σμίγει με την απόκοσμη ησυχία του χιονισμένου δάσους.

Τα πόδια βυθίζονται ως το γόνατο στο χιόνι αλλά υπάκουα μας φέρνουν βαθύτερα και υψηλότερα στο Περτουλιώτικο δάσος. Οι μέρες όμως είναι γιορτινές και το δάσος είναι γεμάτο με ορειβάτες από άλλους τόπους, μακρινούς. Δεν θέλουμε την ομορφιά μόνο για τα δικά μας μάτια, με χαρά μοιραζόμαστε την χαρά του χιονιού με τους Αθηναίους τους Χαλκιδαίους, τους Λαρισαίους.

Το καταφύγιο γεμάτο αλλά ο ζεστός καφές και ο αχνιστός τραχανάς θα φθάσει και για μας. Η κορυφή πάνω από το καταφύγιο είναι καλά κρυμμένη στην πυκνή ομίχλη. Το λευκό χιόνι, εδώ ψηλά, έχει ενωθεί με την άσπρη πυκνή ομίχλη.  Οι τολμηροί που κίνησαν για την κορυφή σύντομα συνειδητοποίησαν ότι είχαν τα μάτια τους δεμένα με γάζα. Όχι μόνο μπέρδευαν το μπροστά με το πίσω, το αριστερά με το δεξιά αλλά και το πάνω με το κάτω. Ο τέλειος αποπροσανατολισμός.

Μόνη σωτηρία τα χνάρια μας στο χιόνι, αυτοί οι πιστοί μας ακόλουθοι που μας οδηγούν στην ασφάλεια του καταφυγίου και μας δείχνουν τον δρόμο της κατάβασης. Τώρα πια, μπορούμε να αρχίσουμε τον χιονοπόλεμο, να κυλιστούμε στο χιόνι καθώς ροβολάμε στον κατήφορο, να μας ξεφύγουν κραυγές χαράς.ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

Περισσότερες πληροφορίες για τις δραστηριότητες του συλλόγου στα γραφεία μας – Μπότσαρη 2, 2ος όροφος (δίπλα στον ΟΤΕ) κάθε Παρασκευή 9-10 μ.μ. στην ιστοσελίδα μας trikalasport.gr, καθώς και στη σελίδα μας στο Facebook.

Δείτε επίσης