Κομβική Eισήγηση του Γεωργίου Αποστολάκη στην επιτάχυνση των διαδικασιών ολοκλήρωσης του Ελληνικού Κτηματολογίου

Share

Κομβική Eισήγηση του Γεωργίου Αποστολάκη στην επιτάχυνση των διαδικασιών ολοκλήρωσης του Ελληνικού Κτηματολογίου

Στην Βουλή των Ελλήνων, ο Βουλευτής Επικρατείας της ΝΙΚΗΣ Κύριος Γεώργιος Αποστολάκης, στην εισήγηση του στη Διαρκή Επιτροπή Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης με θέμα το σχέδιο νόμου του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης, με τίτλο «Επιτάχυνση των διαδικασιών ολοκλήρωσης του Ελληνικού Κτηματολογίου: Διεκπεραίωση εκκρεμοτήτων στις μεταγραφές ακινήτων και ενίσχυση της επιχειρησιακής λειτουργίας του νομικού προσώπου δημοσίου δικαίου με την επωνυμία «Ελληνικό Κτηματολόγιο» – Απλοποίηση και επιτάχυνση των διαδικασιών μεταβίβασης ακινήτων – Ρυθμίσεις αρμοδιότητας Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης»

Ο Κύριος Αποστολάκης  επεσήμανε ότι για τις παθογένειες του Κτηματολογίου και τη γραφειοκρατία του, την οποία διατείνεται το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης ότι θα θεραπεύσει, ευθύνονται, διαχρονικά, όσα κόμματα κυβέρνησαν από το 1995, έτος εφαρμογής του Κτηματολογίου, μέχρι σήμερα. ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ, το καθένα κατά το μέτρο ευθύνης του.

Όπως τόνισε ο Βουλευτής, αυτά διαχειρίστηκαν το πρόγραμμα και τα υπέρογκα κονδύλια που διατέθηκαν. Οι πολιτικές τους και η διασπάθιση των κονδυλίων προκάλεσαν την καθυστέρηση στην πρόοδο του έργου, την γραφειοκρατία, την υποστελέχωση και την ανεπαρκή μηχανοργάνωση. Από την εποχή Λαλιώτη μέχρι σήμερα διατέθηκαν για το Κτηματολόγιο άνω του 1. Δις. Ευρώ. Τη μεγαλύτερη φυσικά ευθύνη φέρει η Κυβέρνηση της ΝΔ γιατί το μεγαλύτερο τέλμα έλαβε χώρα στις ημέρες της 5ετούς εξουσίας της…”

Ποιος άραγε ευθύνεται; Μήπως η ΝΙΚΗ ή τα κόμματα της αντιπολίτευσης που δεν κυβέρνησαν;

Στην συνέχεια ακολουθούν τα βίντεο

Α ΜΕΡΟΣ

https://www.youtube.com/watch?v=cAdEBoAmA88&t=161s&ab_channel=%CE%93%CE%95%CE%A9%CE%A1%CE%93%CE%99%CE%9F%CE%A3%CE%91%CE%A0%CE%9F%CE%A3%CE%A4%CE%9F%CE%9B%CE%91%CE%9A%CE%97%CE%A3

Β Μέρος

https://www.youtube.com/watch?v=iBFHLgzNLSQ&t=Α45s&ab_channel=ΓΕΩΡΓΙΟΣΑΠΟΣΤΟΛΑΚΗΣ

Kανάλι Βουλευτή Επικρατείας Γεωργίου Αποστολάκη

https://www.youtube.com/channel/UCYgmQGSYORwKJ_4cRuPc6Ww

Βουλευτής Επικρατείας, κοινοβουλευτική ομάδα «ΝΙΚΗ»

Γεώργιος Αποστολάκης

Δείτε επίσης