Κάλεσμα της Ένωσης Υπαλλήλων Πυροσβεστικού Σώματος Δυτικής Θεσσαλίας σε πανελλαδική ένστολη διαμαρτυρία

Share

Κάλεσμα της Ένωσης Υπαλλήλων Πυροσβεστικού Σώματος Δυτικής Θεσσαλίας σε πανελλαδική ένστολη διαμαρτυρία

Η πρόσφατη δολοφονική επίθεση κατά του συναδέλφου αστυνομικού ανέδειξε και έφερε εκ νέου στη δημοσιότητα την επικινδυνότητα του επαγγέλματος των Πυροσβεστών, των Αστυνομικών, των Λιμενικών και των Στρατιωτικών. Ειδικότερα στο Πυροσβεστικό Σώμα είναι μεγάλος ο αριθμός των τραυματισμών συναδέλφων κατά την εκτέλεση των καθηκόντων τους, εκ των οποίων κάποια δυστυχώς καταλήγουν σε απώλεια ζωής, χωρίς να παραλείψουμε να αναφέρουμε τη μόνιμη βλάβη που σωρευτικά προκαλείται στην υγεία μας λόγω της φύσεως των συμβάντων.

Δυστυχώς όμως οι πολιτικές ελίτ της χώρας εξακολουθούν να κωφεύουν και να μην προνοούν για το αυτονόητο, δηλαδή την ένταξη του επαγγέλματός μας στα επικίνδυνα και ανθυγιεινά. Και εάν η αδιαφορία αυτή εκ μέρους της κρατικής εξουσίας οφειλόταν στην μη κατανόηση, λόγω μη επαρκούς ενημέρωσης εκ μέρους των συνδικαλιστικών οργάνων των υπαλλήλων, των κινδύνων που ελλοχεύουν κατά την άσκηση των καθηκόντων μας, η μη ένταξη θα ήταν κατανοητή. Επειδή όμως συμβαίνει το ακριβώς αντίθετο, δηλαδή όλες οι μέχρι σήμερα κυβερνήσεις είναι πλήρως ενήμερες σχετικά, καθίσταται πλέον η αδιαφορία τους ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗ.

Επειδή η κρατική εξουσία δεν ασκείται με το αίμα των πολιτών της αλλά σημαντικό καθήκον της είναι η προστασία τους.

ΚΑΛΟΥΜΕ όλα τα μέλη μας στην πανελλαδική ένστολη συγκέντρωση διαμαρτυρίας την προσεχή Δευτέρα, 18 Δεκεμβρίου 2023 και ώρα 15.00, στην Αθήνα (Πλατεία Κολοκοτρώνη-Παλιά Βουλή).  

ΗΡΘΕ ΠΛΕΟΝ Ο ΚΑΙΡΟΣ ΝΑ ΜΑΣ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΣΕΤΕ ΜΕ ΕΡΓΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΕ ΛΟΓΙΑ.

Ο Γεν. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ: Καλυβιώτης Στέφανος

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Τσίγκας Χρήστος

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ


ΕΝΩΣΗ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ
Μέλος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων

Καρδίτσα,         13/12/2023

Δείτε επίσης