Δεκατέσσερα νέα οχήματα από την Περιφέρεια Θεσσαλίας για τον εκσυγχρονισμό του στόλου της Πυροσβεστικής

Share

Δεκατέσσερα νέα οχήματα από την Περιφέρεια Θεσσαλίας για τον εκσυγχρονισμό του στόλου της Πυροσβεστικής

Δεκατέσσερα οχήματα πυροσβεστικού τύπου pick-up 4Χ4,με δεξαμενή  νερού 500 λίτρων και για μεταφορά προσωπικού παρέδωσε σήμερα η Περιφέρεια στις πυροσβεστικές υπηρεσίες της Θεσσαλίας. Ακόμη οκτώ νέα πυροσβεστικά οχήματα εξοπλισμένα με δεξαμενές νερού και αφρού χωρητικότητας 4.000 λίτρων παραδόθηκαν το προηγούμενο διάστημα. Συνολικά η Περιφέρεια Θεσσαλίας ενισχύει με είκοσι δύο οχήματα τον στόλο της Πυροσβεστικής στη Θεσσαλία με έργο συνολικού προϋπολογισμού 3,2 εκατ. ευρώ  που χρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ Θεσσαλίας 2014 -2020. Η τελετή παράδοσης – παραλαβής πραγματοποιήθηκε σήμερα στη Λάρισα παρουσία του Περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κώστα Αγοραστού, του Διοικητή της Περιφερειακής Διοίκησης Πυροσβεστικών Υπηρεσιών (ΠΕ.Π.Υ.Δ.) Θεσσαλίας,, Αρχιπύραρχου Νίκου Μητσογιάννη, του Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Λάρισας Βασίλη Πινακά και του Αντιπεριφερειαρχή  Απόστολου Μπίλλη.

Κώστας Αγοραστός, Περιφερειάρχης Θεσσαλίας: «Ευχαριστώ όλους τους Πυροσβέστες για το σημαντικό έργο που προσφέρουν στις δύσκολες στιγμές που ζήσαμε όπως στις πλημμύρες. Βρίσκονται πάντα στην πρώτη γραμμή σώζοντας ανθρώπινες ζωές και ανθρώπινα αγαθά. Η Περιφέρεια Θεσσαλίας λειτουργώντας υποστηρικτικά στο έργο του Πυροσβεστικού Σώματος ανανεώνει το στόλο των πυροσβεστικών υπηρεσιών με χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ Θεσσαλίας 2014 -2020. Μέσα από το ΕΣΠΑ Θεσσαλίας 2014-2020 επενδύουμε 3,2 εκατ. ευρώ για σύγχρονα οχήματα και εξοπλισμό, ώστε οι πυροσβεστικές  υπηρεσίες της Θεσσαλίας  να μπορούν να ανταποκρίνονται  στον επιχειρησιακό και κοινωνικό τους ρόλο. Παραδίδουμε σήμερα  δεκατέσσερα οχήματα  πυροσβεστικού τύπου pick-up 4Χ4, με δεξαμενή  νερού 500 λίτρων και διπλοκάμπινα μεταφοράς προσωπικού. Παράλληλα το προηγούμενο διάστημα παραδώσαμε οκτώ νέα πυροσβεστικά οχήματα παντός εδάφους (4Χ4) χωρητικότητας 4.000 λίτρων νερού και αφρού. Συνεργαζόμαστε διαχρονικά με τις Πυροσβεστικές Υπηρεσίες της Θεσσαλίας και ευχόμαστε αυτή η συνεργασία να συνεχιστεί και στη νέα προγραμματική περίοδο ΕΣΠΑ Θεσσαλίας 2021-2027 και να τρέξουν γρήγορα οι διαδικασίες προμήθειας με νέο σύγχρονο εξοπλισμό της Πυροσβεστικής. Ευχαριστώ όλους τους Πυροσβέστες για το σημαντικό έργο που προσφέρουν τόσο στη Θεσσαλία όσο και σε ολόκληρη τη χώρα, ευχαριστώ για την άμεση και αποτελεσματική συνεργασία που είχαμε στην αντιμετώπιση έκτακτων αναγκών».

Αρχιπύραρχος Nίκος Μητσογιάννης, Διοικητής της Περιφερειακής Διοίκησης Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Θεσσαλίας: «Είμαστε στην ευχάριστη θέση να παραλαμβάνουμε σήμερα 14 νέα οχήματα που θα μας βοηθήσουν στον εκσυγχρονισμό του στόλου μας ώστε να πετύχουμε καλύτερα αποτελέσματα. Θέλω να μεταφέρω τις ευχαριστίες της ηγεσίας του Πυροσβεστικού Σώματος και τον Πυροσβεστών της Θεσσαλίας στον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κώστα Αγοραστό για τη συνεργασία και τη βοήθεια του στην επίλυση των προβλημάτων μας».

Δείτε επίσης