More

  Συνεχίζεται σήμερα Πέμπτη 30 Νοεμβρίου 2023 στο Μouzaki Palace Hotel το 41ο Διεθνές Φεστιβάλ Καρδίτσας

  Share

  Συνεχίζεται σήμερα Πέμπτη 30 Νοεμβρίου 2023 στο Μouzaki Palace Hotel το 41ο Διεθνές Φεστιβάλ Καρδίτσας

  H ΑΠΟΘΕΩΣΗ ΤΗΣ ΧΟΡΩΔΙΑΚΗΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗΣ ΧΟΡΩΔΙΑΚΗΣ ΣΥΜΠΕΡΙΛΗΨΗΣ !

  Συνεχίζεται σήμερα, Πέμπτη 30 Νοεμβρίου 2023 στις 8 το βράδυ το 41ο Διεθνές Χορωδιακό Φεστιβάλ Καρδίτσας, στην μεγάλη αίθουσα του Mouzaki Palace Hotel με αξιόλογα μουσικά σύνολα, που υλοποιείται υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού και του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων θα διαρκέσει μέχρι το Σάββατο 2 Δεκεμβρίου 2023.

  Χορωδίες από την Ελλάδα και το Εξωτερικό δίνουν το παρόν σε μια κορυφαία Μουσικο – Χορωδιακή εκδήλωση.

  Συμμετέχουν Χορωδίες από τη Γαλλία, την Αλβανία, το Κονγκό, το Ηράκλειο Κρήτης, τους Παξούς, την Ξάνθη , το Ηράκλειο Αττικής, την Καλλικράτεια Χαλκιδικής, τα Τρίκαλα, την Νέα Ιωνία Βόλου, τις Σοφάδες, την Καρδίτσα, το Μουζάκι κ.α.

  Για πρώτη φορά στην Ελλάδα  και στην  Καρδίτσα, υλοποιείται ένα σημαντικό τριήμερο  από 29 Νοεμβρίου έως 2 Δεκέμβριου 2023 αφιερωμένο στην Ευρωπαϊκή Συμπερίληψη με 3  Χορωδίες με άτομα με και χωρίς προβλήματα όρασης από Γαλλία, Αλβανία και Ελλάδα και τέσσερις (4) μαέστρους από Βουλγαρία, Γαλλία, Αλβανία και Ελλάδα.

  Παράλληλα, υλοποιείται το masterclass, workshop από το διακεκριμένο Βούλγαρο Μαέστρο Petar Matev για νέους διευθυντές Χορωδίας τα απογεύματα στην αίθουσα εκδηλώσεων του Ωδείου Καρδίτσας – Κωνσταντίνος Ευθυμιάδης.

  Προσκαλούνται όσοι νέοι διευθυντές Χορωδίας επιθυμούν να συμμετάσχουν και να παρακολουθήσουν δωρεάν το Workshop και το Masterclass να επικοινωνήσουν με το Νίκο Ευθυμιάδη. Θα δοθούν βεβαιώσεις συμμετοχής για όσους παρακολουθήσουν το σεμινάριο Διεύθυνσης.

  Η εκδήλωση υλοποιείται στο κλείσιμο της 15ης Διεθνούς Συνάντησης Σχολικών Χορωδιών του 41ου Διεθνούς Φεστιβάλ Καρδίτσας σε συνδιοργάνωση με το Κέντρο Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφέρειας Θεσσαλίας.

  Η Συμπερίληψη αποτελεί, κυρίαρχο στοιχείο της Ευρωπαϊκής Κουλτούρας και Παιδείας και η συνύπαρξη τριών (3) Συμπεριληπτικών Χορωδιών, αποτελεί σημαντικό γεγονός για την σύγχρονη Ελλάδα και ιδιαίτερα για το Νομό Καρδίτσας και τη Θεσσαλία.

  Φέτος κατέπληξε και κατενθουσίασε στο Δημοτικό Κινηματοθέατρο Μουζακίου και στην Κεντρική Πλατεία Καρδίτσας η Αφρικανική Χορωδία Schola Cantorum AKTO από την Κινσάσα του Κονγκο υπό την διεύθυνση του Ambroise Kua Nzambi Toko, κορυφαίου Μαέστρου Αφρικανικής Ηπείρου

  Μια σπάνια και μοναδική προσφορά να γνωρίσει ένας κόσμος την αυθεντική αφρικανική ρούμπα.

  Το 41ο Διεθνές Φεστιβάλ Καρδίτσας συνεχίζεται σήμερα στην πανέμορφη και μεγάλη αίθουσα του Mouzaki Palace Hotel με τη συν διοργάνωση του Δήμου Μουζακίου. Έχει καθιερωθεί εδώ και πολλά χρόνια το Διεθνές Φεστιβάλ Καρδίτσας να αποκεντρώνει τις εκδηλώσεις του και ο Δήμος Μουζακίου αποτελεί πάντα έναν σημαντικό και φιλόξενο συν διοργανωτή.

  Το Φεστιβάλ πραγματοποιείται στη διάρκεια όλης της χρονιάς με πολλές εκδηλώσεις σε διάφορους χώρους και σε διαφορετικές περιοχές, προκειμένου να γίνουν Κοινωνοί της Μουσικής ευρύτερα στρώματα περιοχής.

  Σημαντική είναι και η παρουσία των δύο μουσικών συνόλων σήμερα του Δημοτικού Ωδείου Μουζακίου, το Σύνολο Παραδοσιακής Μουσικής και η Γυναικεία Χορωδία.

  Το πρόγραμμα του Φεστιβάλ παρουσιάζει ο κορυφαίος ΑΛΕΞΗΣ ΚΩΣΤΑΛΑΣ.

  Συνεχίζεται σήμερα Πέμπτη 30 Νοεμβρίου 2023 στο Μouzaki Palace Hotel το 41ο Διεθνές Φεστιβάλ Καρδίτσας - Αρχίζει αύριο Πέμπτη 23 Νοεμβρίου 2023 το 41ο Διεθνές Χορωδιακό Φεστιβάλ Καρδίτσας

  Για την επιτυχία της όλης εκδήλωσης συμβάλλουν η Ιερά Μητρόπολη Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων, η Περιφερειακή Ενότητα Καρδίτσας (Περιφέρεια Θεσσαλίας ως συνδιοργανώτρια) , ο Δήμος Καρδίτσας, ο Δήμος Μουζακίου (συνδιοργανωτής), ο Δήμος Λίμνης Πλαστήρα, το Κέντρο Κοινωνικής Πρόνοιας Θεσσαλίας (συνδιοργανωτής), η Πανελλήνια Ομοσπονδία Χορωδιών και Διευθυντών Χορωδιών και υλοποιείται υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού και του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων.

  Πρόγραμμα 5ης ημέρας

  ΠΕΜΠΤΗ 30 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2023 – MOUZAKI PALACE HOTEL –  ΜΟΥΖΑΚΙ 8:00 μ.μ

  ΣYMMETEXOYΝ :

  1. Η Σχολική Χορωδία του Γυμνασίου Καλλικράτειας Χαλκιδικής υπό τη διεύθυνση της Βασιλικής Παπαντωνοπούλου
  2. Το σύνολο παραδοσιακής μουσικής του Δημοτικού Ωδείου Μουζακίου με τους καθηγητές: Μάκη Κρανιώτη στο Παραδοσιακό Κλαρίνο, Κώστα Γκοτζιά στο λαούτο και Χρήστο Κωσταρέλο στο τουμπερλέκι, ερμηνεύουν αυθεντικά παραδοσιακά τραγούδια.
  3. Η Βυζαντινή Χορωδία του Σωματείου Ιεροψαλτών Τρικάλων «Ιωάννης ο Δαμασκηνός» υπό τη διεύθυνση του Παναγιώτη Καλαμπάκα
  4. Η Γυναικεία Χορωδία του Δήμου Μουζακίου υπό τη διεύθυνση της Λίλας Αγγέλη
  5. Η Αλβανική Χορωδία “Joy of Singing – Visual and Inclusive Choir of Tirana” υπό τη διεύθυνση της Suzana Turku

  ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

  Δείτε επίσης