More

  Ορθολογική – Δύσκολη η απόφαση της επικεφαλής Αντιπολίτευσης να κρατήσει την έδρα Ανατολικής Αργιθέας

  Share

  Ορθολογική – Δύσκολη η απόφαση της επικεφαλής Αντιπολίτευσης να κρατήσει την έδρα Ανατολικής Αργιθέας

  Γράφει ο Δημήτρης Παπακώστας


  Έχουν περάσει δύο μήνες σχεδόν από τις τοπικές εκλογές 8-10-23 και μετά την οριστική επικύρωση των αποτελεσμάτων από το αρμόδιο Πρωτοδικείο Καρδίτσας, κατανεμήθηκαν οι έδρες στους 15 αιρετούς Δημοτικούς Συμβούλους – Κοινοτάρχες και ΚΣ.

  • Έχει προκληθεί μια φανερή ή και υποβόσκουσα αντίδραση σχετικά με Ποια έδρα θα κρατούσε η επικεφαλής της Αντιπολίτευσης Αργιθέας, της οποίας ο συνδυασμός προσέγγισε το 25% (24,65) και πήρε τελικά τρεις (3) από τις 15 έδρες ΔΣ.

  @ Λόγω εμπειρίας και πολύχρονης αυτοδιοικητικής δράσης, κρίνω σκόπιμο να συμβάλλω στην… καταλλαγή και ειρήνευση με τις ακόλουθες επισημάνσεις:

  1. Ο θεσμικός Ρόλος της εκάστοτε Αντιπολίτευσης είναι ουσιαστικός και ορίζεται από τον κώδικα ΔΚΚ, νομοθεσία και την εντολή των δημοτών – ψηφοφόρων.
  ^ Η Δημοκρατία χρειάζεται δύο αξιόπιστους και εργατικούς πυλώνες, θέση – αντίθεση, λόγο και αντίλογο για να παράξει έργο.
  ^ Πολιτική είναι η τέχνη αλλαγής της ζωής των ανθρώπων, βελτίωσης συνθηκών βίου.

  2.Αποτελεί ένδειξη δύναμης, σημάδι ζωτικότητας της υπό δημογραφικό κίνδυνο και ερήμωση Αργιθέας, ενεργητικότητας των 4000 ενεργών Αργιθεατών, η συγκρότηση τελικά δύο αντιπάλων συνδυασμών, ανεξάρτητα ποσοστού.

  3. Η λαϊκή εντολή του 24,65% είναι σαφής: Διατηρήστε την συνοχή, παραμερίστε τυχόν παράπονα και πικρίες και εργαστείτε μέσα και έξω το ΔΣ και τα όργανα του Δήμου.

  ^ Επίσης στο 75,35%: Ολοκληρώστε έργα που έχουν παραμείνει στα χαρτιά. Διατηρήστε ενότητα παράταξης, χωρίς να κρίνετε με ίδια συμφέροντα (κατάληψη έμμισθης θέσης – αξιώματα κα).

  4. Η παρούσα θητεία από 1-1-24 είναι μεγάλη, πέντε ολόκληρα χρόνια.

  Άνετα μπορεί να γίνει εναλλαγή σε θέσεις από περισσότερους επιλαχόντες υποψήφιους, ώστε να απαλυνθεί η «αδικία», που εξ ανάγκης έγινε με την επιλογή της έδρας στην περιφέρεια Ανατολικής από την επικεφαλής της παράταξης, που δικαιούται την πρώτη θέση – έδρα στο ΔΣ και έχει από το νόμο το αποκλειστικό προνόμιο – δικαίωμα να διαλέξει μια από τις τρεις περιφέρειες.

  Βέβαια όλα αυτά στην κυρίαρχη κρίση των πρώτων επιτυχόντων – εκλεγμένων.

  5. Δύσκολη η τελική επιλογή της, αλλά κατά την άποψη μου ορθολογική, αν και σκληρή για τον πρώτο επιτυχόντα Ανατολικής.
  Στην πενταετία μπορεί να θεραπευθεί και να αξιοποιηθούν, όπως προαναφέρουμε, περισσότεροι.

  6. Προέχει όμως να υπάρχει δράση – οργανωτική δομή στις παρατάξεις – άσκηση τακτικής υπεύθυνης αντιπολιτευτικής λειτουργίας.
  ^Όχι όπως την περασμένη τετραετία 2019-23: ακινησία – πολυδιασπάσεις – αποχωρήσεις … ραθυμία.
  ^Όχι αδράνεια επί 4+ χρόνια και δήθεν… ‘κινητοποίηση’ λίγο πριν τις επόμενες τοπικές εκλογές Οκτωβρίου 2028….!

  ^Συλλογικότητα – Διαβούλευση – Τακτικές περιοδείες στις τρεις ΔΕ – ενημέρωση πολιτών, πάνω απ’ όλα …

  7. Θυμίζουμε ότι στην τετραετία 2007-2010, ενδιάμεσα -τον Ιούνιο 2009 (πριν 18 μήνες από επόμενες τότε εκλογές) – ο επικεφαλής της Αντ/σης Αχελώου (ο υπογραφόμενος) παραιτήθηκε υπέρ επιλαχόντος υποψηφίου του συνδυασμού, παραμένοντας στην αρχηγία της παράταξης του.
  Με συλλογικότητα – ενότητα συνεχίστηκε κανονικότατα η δράση και τίποτα δεν κλόνισε την πορεία.

  8. Καλή θέληση, όρεξη για έργο και κατανόηση θεσμικού ρόλου χρειάζεται και όλα λύνονται χωρίς εντάσεις, πικρίες και… διασπάσεις.

  @ Ισχύουν αυτά για όλες τις Παρατάξεις !!!

  @ Η νέα πενταετία δεν πρέπει να χαθεί !

  @ Έργα έχει ανάγκη ο Τόπος: Να σπάσει η στασιμότητα και η απραξία χρόνων …
  Έχει χαθεί πολύτιμος χρόνος από 2019.

  •• Φίλοι Όλοι ! Φιλτάτη η Αλήθεια και η Πατρίδα …

  Δημήτρης Παπακώστας 28-11-23
  Αιρετός ΤΑ 25 έτη – Νομικός

  Δείτε επίσης